LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2021 10:52

Εθνοφρουροί κοιμούνται μέσα στο Καπιτώλιο (εικόνες)

Αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ και η Ουάσινγκτον γίνεται «αστακός».

Εθνοφρουροί - Καπιτώλιο

Βίντεο που καταγράφηκε την Κυριακή μέσα στο Καπιτώλιο δείχνει εθνοφρουρούς να κοιμούνται σε ράντσα μέσα στο κτήριο. Πρόκειται για δυνάμεις που είχαν σπεύσει στην Ουάσινγκτον μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο και παρέμειναν εκεί μέχρι την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση του νόμου ελέγχουν τα μέλη της Εθνοφρουράς για να διασφαλίσουν ότι δεν θα παρουσιάσουν κανέναν κίνδυνο την ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, την προσεχή Τετάρτη, δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον.

Μετά τις βιαιότητες στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, όταν οι υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στην έδρα του Κογκρέσου, αποκαλύφθηκε ότι ορισμένοι διαδηλωτές είχαν δεσμούς -στο παρελθόν ή τώρα- με τον στρατό.

Ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον, ο οποίος ηγείται του Γραφείου της Εθνοφρουράς, ρωτήθηκε από το CBS News αν οι στρατιωτικοί είχαν ελεγχθεί πριν από την άφιξή τους στην Ουάσινγκτον.

"Σε συντονισμό με την Μυστική Υπηρεσία και το FBI, όλοι οι στρατιωτικοί που έφτασαν πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο", απάντησε ο στρατηγός Χόκανσον.

Στρατιωτικοί θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά των δρόμων, ενώ συρματοπλέγματα και σημαντικά οδοφράγματα έχουν ήδη τοποθετηθεί ενόψει της ορκωμοσίας την Τετάρτη του Τζο Μπάιντεν στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η οποία έχει γίνει αγνώριστη, καθώς έχει μετατραπεί σε οχυρωμένο στρατόπεδο μετά την φονική εισβολή στο Καπιτώλιο.

Σε περίπου 25.000 ανέρχονται τα μέλη της Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί στην Ουάσινγκτον.Σε πρόσφατη επιστολή τους στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων σημειώνουν ότι οι ταραχές της 6ης Ιανουαρίου ήταν "ασύμβατες με το κράτος δικαίου" και ζητούν από τους στρατιώτες "να αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τα ιδανικά του έθνους".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θανατηφόρο τροχαίο στους Αγίους Θεοδώρους - Οδηγός έπεσε στις μπάρες της εθνικής οδού09:42Γερμανία: Νεκροί δύο 18χρονοι από ρίψεις πυροτεχνημάτων09:26Κρήτη: Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων 09:10Έκρηξη σε θέρετρο στην Ελβετία - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες08:56Με μουσική, drones και πυροτεχνήματα άλλαξε η χρονιά στα δύο χριστουγεννιάτικα χωριά της Περιφέρειας Αττικής, στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1η Ιανουαρίου08:25Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά08:10Το Ant1news.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά!22:00Το Ρίο έσπασε ρεκόρ Γκίνες με τη μεγαλύτερη πρωτοχρονιάτικη γιορτή στον κόσμο21:44Οι νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύουν το 2026 στους αυτοκινητόδρομους21:30Τασούλας: Ας είναι η νέα χρονιά μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν στηριζόμενοι σε όλα όσα μας ενώνουν21:16Μόνο για τα αστικά λεωφορεία η κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων, από το 202621:02Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών20:48ANT1 Sports: Μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου στέλνουν τις ευχές τους ενόψει του νέου έτους20:34Πρωτοχρονιά στον κόσμο: Η υφήλιος αποχαιρετά το 2025 με πυροτεχνήματα και παγωμένες βουτιές20:20Στις φλόγες τυλίχθηκε διαμέρισμα στην Καλαμαριά20:06Το μεγαλύτερο ριφιφί των Χριστουγέννων: Άδειασαν πάνω από 3.000 θυρίδες19:36Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράν: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους (βίντεο)19:22Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 202319:08Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κλείνει το 2025 με καθαρό αποτύπωμα18:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο