LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2021 10:16

Τουρκικό ΥΠΕΞ: προκλητικές οι δηλώσεις Ιερώνυμου

Η Άγκυρα κάνει λόγο για ισλαμοφοβία και επιχειρεί να συνδέσει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου με την επικείμενη έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, Ελλάδας – Τουρκίας.

Τουρκικό ΥΠΕΞ

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, ο οποίος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, ότι «το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα και είναι οι άνθρωποι του πολέμου».

Παρά και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στη συνέχεια από την Αρχιεπισκοπή, η οποία σε σχετικό δελτίο Τύπου υπογράμμισε ότι «δεν εννοούσε τίποτε περισσότερο από τη διαστροφή της ίδιας της μουσουλμανικής θρησκείας από μία δράκα ακραίων φονταμενταλιστών, που σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο σε όλη την Οικουμένη».

Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών:

Αναφορικά με τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος σχετικά με τη θρησκεία μας.

Καταδικάζουμε έντονα τις παράλογες δηλώσεις σχετικά με τη θρησκεία μας, που ανέφερε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Η μεγαλειώδης θρησκεία μας το Ισλάμ, είναι μία θρησκεία που έχει ως θεμέλια τη λογική της ανεκτικότητας και της συμπόνιας, που διασφαλίζουν τη συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.

Όταν στις παγκόσμιες συνθήκες πανδημίας που βιώνει όλος ο κόσμος, υπάρχει ανάγκη για προσπάθειες που αναπτύσσουν ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού και ανεκτικότητας, είναι λυπηρό να απευθύνονται κατηγορίες στην ιερή μας θρησκεία.

Όταν οι θρησκευτικοί ηγέτες που πρέπει να υπηρετούν την ειρήνη, σπέρνουν διχόνοια, αυτό συνιστά υπόδειγμα.

Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις του αρχιεπισκόπου που εξωθούν την κοινωνία σε εχθρότητα και βία κατά του Ισλάμ, ταυτόχρονα δείχνουν το τρομακτικό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η ισλαμοφοβία.

Ουσιαστικά αυτές οι κακοήθεις ιδέες είναι και οι αιτίες πίσω από την αύξηση του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

Το γεγονός ότι η δήλωση αυτή έγινε σε μία περίοδο πού γίνονται οι προετοιμασίες για τις διερευνητικές συνομιλίες, είναι επίσης σημαντικό και αποτελεί ένα ατυχές βήμα που υπονομεύει τη διαδικασία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονοΣήμερα 16:12 | Ειδήσεις

Ο 29χρονος θα ζητήσει προθεσμία για να απολογήθεί.

Ένταση στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Ο "γαλάζιος" βουλευτής έδωσε εντολή στον νομικό του σύμβουλο να καταθέσει μήνυση εναντίον της επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή "άθλια και συκοφαντική" ανακοίνωση του κόμματος.

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που της είπε "το περιπολικό δεν είναι ταξί"Σήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί και ο φρουρός του τμήματος, ο οποίος βρισκόταν στο αστυνομικό κουβούκλιο την ώρα της δολοφονίας.

Εντοπίστηκε ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο κοντά στα βρετανικά ύδατα - Το Λονδίνο προειδοποιεί τον ΠούτινΣήμερα 15:58 | Ειδήσεις

"Σας βλέπουμε. Γνωρίζουμε τι κάνετε. Και αν το Yantar κατευθυνθεί νότια αυτή την εβδομάδα, είμαστε έτοιμοι", δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ένταση στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ16:41Νέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονο16:31Εντοπίστηκε ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο κοντά στα βρετανικά ύδατα - Το Λονδίνο προειδοποιεί τον Πούτιν16:21Χρυσοχοϊδης για ενδοοικογενειακή βία: 1150 καταγγελίες και 901 συλλήψεις φέτος στη Θεσσαλονίκη16:07Κωνσταντινούπολη: Από ψεκασμό με χημικά στο ξενοδοχείο που διέμεναν χάθηκε η τετραμελής οικογένεια15:53Λάρισα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Στο νοσοκομείο τα θύματα15:39Βραζιλία: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε αστυνομική επιχείρηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο15:25Νύχτα αποκαλύψεων, με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:0015:11Πάτρα: Μέσα στο προαύλιο του σχολείου φέρεται να βιάστηκε η 12χρονη – Αναμένεται δίωξη στον 16χρονο14:57ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για την απάτη με τις παράνομες συνταγογραφήσεις - Αφορούν στο 2025 και έχουν αντιμετωπιστεί14:42Παλαιό Φάληρο: Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας14:28Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2025 - 202614:14Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 27χρονος που κατήγγειλε ληστεία – Είχε κλείσει ερωτικό ραντεβού με 14χρονη14:00Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που της είπε "το περιπολικό δεν είναι ταξί"13:46Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Πολωνίας – Ρωσίας: Η Βαρσοβία κλείνει το τελευταίο ρωσικό προξενείο στο Γκντανσκ13:32Νιγηρία: Έντονες αντιδράσεις μετά την απαγωγή 25 μαθητριών13:18Βορίζια: Στην ανακρίτρια η σύζυγος του Φανούρη Καργάκη13:04Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η εμπλεκόμενη αθλήτρια στο κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες12:50JAD Mobile 8: Μεγάλη αστυνομική δράση στην Ευρώπη για κλεμμένα και πλαστογραφημένα οχήματα – 231 βρέθηκαν στην Ελλάδα (εικόνες)12:36Ο Θέμης Αδαμαντίδης για τον φερόμενο αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης: Ας με αφήσουν ήσυχο, εγώ τραγουδάω12:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο