LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2021 07:03 | Ανανέωση: 18 Ιανουαρίου 2021 07:20

Αθλέτικ Μπιλμπάο: “σκότωσε” τα θηρία και σήκωσε την “κούπα”

Οι Καταλανοί προηγήθηκαν δυο φορές στον μεγάλο τελικό, αλλά η Αθλέτικ είχε όλες τις απαντήσεις, σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση.

Ατλετικο Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο «σκότωσε» και τους δύο «μεγάλους» του ισπανικού ποδοσφαίρου και κατάκτησε επάξια το ισπανικό Super Cup. Μετά τη νίκη-πρόκριση (2-1) απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό, οι Βάσκοι του Μαρθελίνο νίκησαν στην παράταση και με μεγάλη ανατροπή την Μπαρτσελόνα 3-2 στον τελικό, στο «Estadio de La Cartuja» της Σεβίλλης.

Στην έβδομη συμμετοχή της στη διοργάνωση, η Αθλέτικ κατάκτησε το τρίτο Κύπελλο στην Ιστορία της σε πέντε τελικούς και πρώτο μετά από 6 χρόνια, καθώς τελευταία φορά που πανηγύρισε ήταν το 2015 (η πρώτη το 1984). Αξιοσημείωτο είναι πως και τότε το είχε πετύχει απέναντι στην Μπαρτσελόνα, την οποία είχε νικήσει στο «Σαν Μαμές» με 4-1 και είχε αποσπάσει ισοπαλία, 1-1, στον επαναληπτικό του «Καμπ Νου».

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι Καταλανοί προηγήθηκαν δύο φορές με ισάριθμα γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν, στο 40ό και 77ο λεπτό. Η ομάδα από το Μπιλμπάο ισοφάρισε ισάριθμες, την πρώτη φορά με τον Όσκαρ Ντε Μάρκος στο 42΄ και τη δεύτερη στο 90΄ με τον Άσιερ Βιγιαλίμπρε, που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο ο καλύτερος επιθετικός της Αθλέτικ, ο Ινάκι Γουίλιαμς, πέτυχε ένα εξαιρετικής ωραιότητας γκολ στο 94΄ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, δίνοντας τον τίτλο στην ομάδα του, τιμωρώντας την αμυντικά «αστεία» Μπαρτσελόνα και βυθίζοντάς την σε μεγαλύτερη εσωστρέφεια.

Οι «μπλαουγκράνα», που είναι οι πολυνίκες της διοργάνωσης με 13 τρόπαια, έχουν να πανηγυρίσουν τίτλο εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, δεν δείχνουν ικανοί να σηκώσουν κεφάλι και ο Μέσι είναι «θολωμένος», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του στο σύλλογο.

Ο «ψύλλος» χρησιμοποιήθηκε τελικά από τον Ρόναλντ Κούμαν αλλά ήταν φανερά ανέτοιμος, καθώς είχε χάσει προπονήσεις, ενώ σαν να μην έφτανε η μέτρια φόρμα του αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 120΄, για πρώτη φορά στην τεράστια καριέρα του, καθώς χτύπησε εκτός φάσης τον Βιγιαλίμπρε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο