LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Ιανουαρίου 2021 08:48 | Ανανέωση: 17 Ιανουαρίου 2021 08:45

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: παραμένουν “πληττόμενες” οι ανοιχτές επιχειρήσεις - Γελοίος ο ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Τι απαντά για το άνοιγμα της εστίασης. Για ποιες περιοχές θα ανακοινωθεί «έκτακτο πρόγραμμα» ενίσχυσης. Τι λέει για την επιδότηση τόκων δανείων.

Άδωνις Γεωργιάδης - Πρωινοί Τύποι

«Ανοίξαμε το λιανικό εμπόριο με τους κανόνες που είπαμε και θα αρχίσουμε να μετράμε. Αν τα μέτρα τηρηθούν χωρίς μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, διότι κάποια μικρή αύξηση θα υπάρχει, είναι αναμενόμενο όταν ανοίγει η αγορά... αν το «τσίμπημα» είναι μικρό και αντέχεται, όλα καλά. Αν σε 2-3 εβδομάδες πάνε όλα καλά, τηρηθούν τα μέτρα και ο ιός είναι υπό έλεγχο, τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε για τα επόμενα βήματα στην λειτουργία της αγοράς», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Πρωινοί Τύποι" ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «δεν υπάρχουν ημερομηνίες για την εστίαση, διότι υπάρχουν προβλήματα κι εκεί, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να βγάζουν την μάσκα για να φάνε. Όταν ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, η λειτουργία τους θα γίνει με καθήμενους πελάτες σε εξωτερικούς χώρους».

Ο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κάλεσε μάλιστα τους επιχειρηματίες του κλάδου να κάνουν χρήση του προγράμματος ενίσχυσης για την προμήθεια θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, λέγοντας ότι θα ειναι απαραίτητες και φέτος, αλλά σε κάθε περίπτωση και στα επόμενα χρόνια.

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για περιοχές με παρατεταμένο lockdown

Ακόμη, ο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε πρόγραμμα με πόρους του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε περιοχές με παρατεταμένο lockdown, που αντιμετωπίζουν σωρευμένα προβλήματα λόγω της. Όπως είπε, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Σχολιάζοντας τις αναφορές για μαζικό κλείσιμο καταστημάτων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «τα στοιχεία του ΓΕΜΗ δεν επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει «κύμα λουκέτων» στην αγορά», ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει διαρκής ενίσχυση των επιχειρήσεων από το Κράτος. Όπως είπε, «πρώτη φορά η Εφορία βάζει λεφτά στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων», ενώ όπως ανέφερε δεν αποκλείεται να υπάρξει και έβδομος κύκλος στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Επιδότηση τόκων δανείων

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ακόμη ότι εντός των ημερών θα υπάρξει υπογραφή απόφασης για επιδότηση τόκων για ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια για το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ για το επόμενο 9μήνο θα επιδοτηθεί μέρος των τοκοχρεολυσίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καλύπτοντας έτσι μέρος των οφειλών απο τις επιχειρήσεις

Έως και γελοίος ο ΣΥΡΙΖΑ με την αντιπολίτευση για την πανδημία

«Στην παγκόσμια συμφορά η Ελλάδα στέκεται όρθια, χάρη και στην Επιτροπή που μας συμβουλεύει σωστά. Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα εν μέσω πανδημίας, κάνει όσους τα λένε εξαιρετικά αντιπαθείς έως και γελοίους», είπε δηκτικά ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν απο δήλωση του για την Θεσσαλονίκη και την κατάσταση στην πόλη σε ότι αφορά την έξαρση κρουσμάτων στο τέλος Οκτωβρίου και τον τριήμερο εορτασμό για τον Άγιο Δημήτριο και την 28η Οκτωβρίου, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρξαν εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για επιβολή τοπικού lockdown, αλλά διάσπρατες αναφορές επιστημόνων σε μέσα ενημέρωσης.

Παραμένουν "πληττόμενες" οι επιχεριρήσεις που θα ανοίξουν απο Δευτέρα

«Όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από την Δευτέρα, θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες και θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια βοήθεια από το Κράτος,  δηλαδή δεν θα πληρώσουν ενοίκια των Φεβρουάριο, θα συνεχίσουν να έχουν σε αναστολή τους εργαζόμενους τους για να επιδοτούνται και θα απολαμβάνουν όλα τα «ευεργετήματα» που έχουν υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση», τόνισε ο Υπ. Ανάπτυξης.

Για την Σοφία Μπεκατώρου

Σχολιάζοντας τον σάλο αποκαλύψεων που ξέσπασε μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «πρέπει να την συγχαρούμε που βρήκε το θάρρος. Η Δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της. Το «όχι» σημαίνει «όχι» και δεν μπορεί κανένας που έχει εξουσία να την χρησιμοποιεί με τέτοιον τρόπο» 


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒορίζια: Συνελήφθη ανιψιός του Φανούρη Καργάκη – Φέρεται να έβαλε τη βόμβα στο σπίτι της οικογένειας ΦραγκιαδάκηΣήμερα 20:25 | Ειδήσεις

Ο νεαρός εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Βορίζια. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

ANT1NEWS Special Edition: Η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στην πρώτη της συνέντευξη στην ελληνική τηλεόρασηΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Η συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου θα προβληθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στις 23:00, στον ΑΝΤ1.

ΟΠΕΚΕΠΕ-Τέλλογλου: Προβλήματα με επιδοτήσεις αντιμετωπίζουν πολλοί αγρότεςΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η νέα ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώθηκαν από τους ανθρώπους του ΟΠΕΚΕΠΕ που κάνουν τον έλεγχο με τον δορυφόρο ότι το 80% των παραγωγών βαμβακιού κόβονται από τις επιδοτήσεις.

Τραγωδία στην Αχαΐα: Η "μοιραία" μάντρα που στοίχισε τη ζωή στον 3χρονο (βίντεο)Σήμερα 13:55 | Ειδήσεις

Οι γονείς του 3χρονου φέρονται να μην έχουν ζητήσει την ποινική δίωξή του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Κένεντι θα διεκδικήσει έδρα στη Βουλή22:56Ολυμπιακός – ‘Εβανς : Σοκάρει το βίντεο με τον νέο τραυματισμό του (βίντεο)22:42Τουρκία: Η αντιπολίτευση απορρίπτει το κατηγορητήριο σε βάρος του Ιμάμογλου ως «προπαγάνδα»22:28ΑΕΚ – Ρίγα: Τρένο… η “Ένωση”22:14Σαν Φρανσίσκο: Οδηγός αστικού τρένου αποκοιμήθηκε εν κινήσει (βίντεο)22:00Στάρμερ: Το BBC πρέπει να βάλει σε τάξη τα του οίκου του21:45Το γιγάντιο "δίχτυ" στον υπόγειο κόσμο - Ο παγκόσμιος ρεκόρ ιστός αράχνης σε ελληνικό-αλβανικό σπήλαιο21:31Europe Cup: Το Περιστέρι πέρασε εντυπωσιακά από την Γεωργία21:17Βορίζια: Συνελήφθη ανιψιός του Φανούρη Καργάκη – Φέρεται να έβαλε τη βόμβα στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη21:03Παναγιώτης Στάθης - Οπλοκατοχή: Πλήρης αμνηστία εάν κάποιος παραδώσει τα όπλα εθελοντικά πριν ελεγχθεί από τις αρχές20:49ΟΠΕΚΕΠΕ-Τέλλογλου: Προβλήματα με επιδοτήσεις αντιμετωπίζουν πολλοί καλλιεργητές βαμβακιού20:36Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:23Παναθηναϊκός: Έστειλε επιστολές στις ομοσπονδίες Ουρουγουάης και Πολωνίας20:09Ρωσία: Ενίσχυση των εξαγωγών πετρελαίου μέσω του Καζακστάν με νέα συμφωνία19:52Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκλήρωση κατασκευής αιολικού πάρκου - 36 MW στη Φωκίδα19:35Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στο Φεστιβάλ του Brighton-Le-Sands του Σίδνεϋ19:18Ινδία: Τρομοκρατική ενέργεια η έκρηξη αυτοκινήτου στο κόκκινο φρούριο19:01Θεσσαλονίκη: Άνδρας προσπάθησε να παραβιάσει λουκέτα για να κλέψει κλειδιά από διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης18:44Ολυμπιακός: Ο Πιρόλα ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες18:30Φράγμα Αλιάκμονα: Προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που λήστεψε δύο νεαρούς και πυροβόλησε το αμάξι τους18:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο