LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2021 13:07 | Ανανέωση: 16 Ιανουαρίου 2021 13:11

“Άνοιξε στόματα” η Μπεκατώρου: Διεθνής πολίστρια καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση

Τι αναφέρει η Μάνια Μπικόφ, για το όσα βίωσε όταν ήταν εν ενεργεία αθλήτρια και αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Μάνια Μπικόφ

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου στη διαδικτυακής Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», έδωσε θάρρος και σε μία άλλη αθλήτρια να «σπάσει τη σιωπή». Η πρώην διεθνής πολίστρια και πρωταθλήτρια του τριάθλου Μάνια Μπικόφ περιγράφει, σε ανάρτηση της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τα όσα βίωσε πριν από τριάντα χρόνια από γιατρό, ο οποίος αν και είχε πρόβλημα στον ώμο της ζητούσε να κατεβάσει το μαγιό. Στον συγκεκριμένο γιατρό την είχαν στείλει άνθρωποι που είχαν σχέση με την εθνική ομάδα πόλο εκείνης της εποχής.

Η Μάνια Μπικόφ έχει αγωνιστεί με τις ομάδες του Ολυμπιακού του ΠΑΟΚ ενώ έχει βραβευτεί για το κοινωνικό έργο που προσφέρει ως ναυαγοσώστρια. Το περιστατικό, όπως περιγράφει, είχε συμβεί πριν από 30 χρόνια, και, τώρα, βρήκε τη δύναμη να μιλήσει. Αξίζει να θυμίσουμε, την περίπτωση του Λάρι Νάσαρ, γιατρού της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ. Ο Νάσαρ έχει καταδικαστεί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στον αμερικάνικο αθλητισμό, με τα θύματά του να υπολογίζονται σε 265. Ανάμεσά τους ολυμπιονίκες και παγκόσμιες πρωταθλήτριες, όπως η Σιμόν Μπάιλς.

 Μάνια Μπικόφ

Στην ανάρτηση της η Μάνια Μπικόφ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στις 3-4 επισκέψεις στον “γιατρό” αυτό, στην εξέταση και στις ενέσεις ενζύμων που μου έκανε για να βγάζω την προπόνηση ΠΑΝΤΑ μου ζητούσε να κατεβάσω το μαγιό μου. Ο τραυματισμός μου ήταν στο δεξί ώμο. Την πρώτη φορά το έκανα, με αιφνιδίασε, δεν ήξερα γιατί το ζήτησε. Όταν βγήκα ρώτησα τις άλλες, μου είπαν ότι κ σε αυτές κάτι ανάλογο είχε ζητήσει. Δε μίλησα σε κάποιον άλλον. Στην επόμενη επίσκεψη το ίδιο. Τον κοίταξα κατάματα και τον ρώτησα γιατί; Αφού τον ώμο μου θα δείτε.. Μου απάντησε με υφάκι “γιατί, ντρέπεσαι;” Ήταν ο τοπ γιατρός, με έστειλε η ομάδα, φοβόμουν αν μιλούσα θα έχανα τη θέση μου στην ομάδα.. Πήγα ακόμη 2 φορές, αρνήθηκα να κ ξανακατεβάσω το μαγιό μου. Στη συνέχεια δεν ξαναπήγα ΠΟΤΕ, ανέλαβε το σωματείο μου κ με έστειλε σε άλλους γιατρούς…» .

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης για υποψηφιότητα Πιερρακάκη στο Eurogroup: Η Ελλάδα επέστρεψε23:10Καθηλώνονται 6.000 Airbus μέχρι να αλλάξουν λογισμικό – Επηρεάζονται από την ηλιακή ακτινοβολία23:00Πιερρακάκης: Είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup, γιατί η ιστορία μας είναι ευρωπαϊκή22:50ΥΠΑΑΤ: 11 ερωτοαπαντήσεις για τα 3,7 δισ. ευρώ που καταβάλλονται φέτος στους αγρότες22:40Ρωσία: Οκτώ άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας το 202222:30Ρωσία: Ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ινδία22:20Γερμανία - Μέρτς: O Όρμπαν πηγαίνει στην Ρωσία χώρις εντολή ή συννενόηση με την ΕΕ22:10Μεσολόγγι: Έπεσε κεραυνός κοντά σε θάλαμο στρατοπέδου – Τέσσερις στρατιώτες με ηλεκτροπληξία22:00Europa League-UEFA: 4η επίθεση ο ΠΑΟΚ, ξεχωρίζουν Σφιντέρσκι και Σιώπης21:50"Κόκκινος συναγερμός" για τη λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αττική, Λέρος και Πάτμος21:40Δήμαρχος Ερμιονίδας: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης21:30Δωδώνη: Μαζί με τους ουρανούς άνοιξαν και οι δρόμοι (εικόνες)21:20Ποια μέθοδος θέρμανσης συμφέρει περισσότερο;21:15Κακουργηματική δίωξη σε βάρος της μητέρας που φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την ανήλικη έγκυο κόρης της21:10Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϋ: "Μύρισε" Ελλάδα στο Brighton-Le-Sands21:04ANT1 sports: Δύο νίκες και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά ματς της Πέμπτης20:58Αργολίδα - Κακοκαιρία Adel: "Βούλιαξε" στις λάσπες η Ερμιόνη (βίντεο)20:48Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Ευάγγελος Μουστάκας - Δημιουργός του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη20:38ΑΑΔΕ: 10+1 ερωτοαπαντήσεις για την χορήγηση της επιστροφής ενοικίου - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενοικιαστές20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο