LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2021 12:27

Gov.gr: πάνω από 1000 ψηφιακές υπηρεσίες για τον πολίτη

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, η πλατφόρμα που “θέριεψε” εν μέσω πανδημίας, έχει καταφέρει ισχυρό πλήγμα στην γραφειοκρατία και την… ταλαιπωρία εκατομμυρίων πoλιτών.

Gov.gr - εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα

Περισσότερες από χίλιες είναι οι υπηρεσίες που έχουν ενταχθεί στο gov.gr που άρχισε τη λειτουργία του από τον Μάρτιο 2020 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2020. Η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη μέσα από τις 11 κατηγορίες υπηρεσιών παρέχει, χωρίς κόπο και χωρίς οι πολίτες να συνωστίζονται, οποιοδήποτε πιστοποιητικό κι έγγραφο από τον τομέα γεωργίας και κτηνοτροφίας, επιχειρηματικής δραστηριότητας, δικαιοσύνης, πολίτη και καθημερινότητας, στράτευσης, μέχρι περιουσίας και φορολογίας, εργασίας κι ασφάλισης, οικογένειας, υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού κα.

Ταυτόχρονα, στο gov.gr μπορείτε να εγγραφείτε στην άυλη συνταγογράφηση, να εξυπηρετηθείτε μέσω τηλεδιάσκεψης με ΚΕΠ, να εκδώσετε πιστοποιητικό εγγύτερων συγγενών και να κάνετε υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση. Όπως δείχνουν τα στοιχεία οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί και χρησιμοποιούν το gov.gr για να διεκπεραιώσουν εκκρεμότητες με το Δημόσιο.

Ειδικότερα, μέχρι τον Μάρτιο 2020 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 έχουν εκδοθεί 1.500.507 υπεύθυνες δηλώσεις, 629.771 εξουσιοδοτήσεις, 604.413 πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, 109.120 πιστοποιητικά γέννησης, 6952 πιστοποιητικά εγγύτερων συγγενών, 30.595 ληξιαρχικές πράξεις γάμου, 54.149 ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, 2994 ληξιαρχικές πράξεις συμφώνου συμβίωσης, 15.409 ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, 38.528 αιτήσεις προς ΚΕΠ μέσω του gov.gr, 1.129.391 ενεργοποιήσεις άυλης συνταγογράφησης, 7.880.165 άυλες συνταγές, 1.553.946 άυλα παραπεμπτικά εξετάσεων, 122.290 προσωρινές άδειες οδήγησης (από τον Μάιο 2020), ενώ πραγματοποιήθηκαν 19.416 ψηφιακά ραντεβού myKEPlive, 7.408.090 επισκέψεις σελίδων στο gov.g και 414.000 επισκέψεις στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών.

Oi περισσότεροι πολίτες συνδέθηκαν μέσα από το κινητό τους (332.738), οι υπόλοιποι μέσα από τον υπολογιστή τους (297.892) και τέλος λίγοι ήταν αυτοί που επέλεξαν το τάμπλετ για να «μπούνε» στο gov.gr. (23.786).

Για τον κορονοϊό

Μέσω gov.gr οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό, να εκδώσουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας αλλά και να ενημερωθούν για όσα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την πανδημία.

Μεταξύ άλλων, παρέχεται η δυνατότητα δήλωσης εργοδοτών για την αντιμετώπιση της Covid 19, δήλωσης εργαζομένων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιδότησης δανείων κύριας κατοικίας πληγέντων κορονοϊού, δωρεάν ελέγχου για τον κορονοϊό, δωρεάν ελέγχου για την Covid 19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω.

Το gov.gr είναι η διαδικτυακή πύλη που φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες 19 υπουργείων, 67 φορέων κι οργανισμών και 7 ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου που παρέχονται μέσω διαδικτύου. Μέσα από το gov.gr επίσης οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στην Ψηφιακή Ακαδημία, ώστε να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες διαδικτυακά και δωρεάν. Τα στοιχεία για την Ψηφιακή Ακαδημία καταγράφουν:   

  • 214 μαθήματα
  • 32 πάροχοι
  • 30 θεματικές ενότητες
  • 1800+ ώρες εκπαίδευσης
  • 280.000 μοναδικοί επισκέπτες
  • 414.000 Επισκέψεις στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών
  • 3.340.000 χτυπήματα σελίδων της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών
  • 3.910 προσβάσεις στο ερωτηματολόγιο γενικών ψηφιακών δεξιοτήτων (digcom2.1)
  • 1.870 προσβάσεις στις προτάσεις μαθημάτων (5 περιοχές δεξιοτήτων)
  • 1.500 προσβάσεις στο "εμπλουτίστε τις εξειδικευμένες σας γνώσεις" (εξειδικευμένες ομάδες)

 Στόχος της επιμορφωτικής πύλης είναι να παρέχει στους πολίτες με εύκολο, γρήγορο και προσιτό τρόπο πρακτική υποστήριξη για τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης και να αποτελέσει το κέντρο ψηφιακής εξυπηρέτησης που θα συγκεντρώνει ό,τι χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δημόσιο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Αμερικανίδα πρέσβης στο υπουργείο Υγείας για τον Ψηφιακό Βοηθό ΠολίτηΣήμερα 14:41 | Ειδήσεις

Την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ υποδέχθηκε στο υπουργείο για τη συνέντευξη Τύπου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΣήμερα 12:18 | Ειδήσεις

Οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Μαρινάκης: Περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν την επιστροφή ενός ενοικίουΣήμερα 13:45 | Ειδήσεις

Αναλυτικά τι ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ιθάκη - Αλέξης Τσίπρας για Αχτσιόγλου: Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκεΣήμερα 10:55 | Ειδήσεις

«Μου είπε πως δεν της είχε περάσει από το μυαλό η προοπτική να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ένιωθε ανέτοιμη για ένα τέτοιο βάρος».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης απόδοσης Προσωπικού Αριθμού19:39Παναθηναϊκός: Καλάμπρια, Κώτσιρας και Ντέσερς επέστρεψαν στις προπονήσεις19:25Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι19:11Ουκρανία: Νέο σχέδιο 19 σημείων από τις ΗΠΑ18:57Επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη στην Κύπρο18:43Άτυπη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ για την Ουκρανία στην Αγκόλα18:29Ρωσία - Ουσάκοφ: Η αντιπρόταση των Ευρωπαίων δεν λειτουργεί για εμάς 18:15Ευλογιά: Δύο συλλήψεις για παράνομη μετακίνηση αιγοπροβάτων 18:00Missing Alert για την εξαφάνιση 46χρονου17:44Αχαρνές: Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι και ένας ενήλικας για διάρρηξη φαρμακείου17:31Paris BC: Οι παίκτες της ομάδας βγήκαν στην Ερμού για σουβλάκια (Εικόνες)17:17Ερντογάν – Πούτιν: Επικοινωνία για την Ουκρανία17:03Κρήτη: Ταμπέλα έπεσε πάνω στο κεφάλι γυναίκας που επέβαινε σε μηχανή16:50Αττική: Βεβαιώθηκαν 387 παραβάσεις σε οδηγούς που είχαν καταναλώσει αλκοόλ16:36ΟΑΣΘ για τη φωτιά στο λεωφορείο: Άμεση η αντίδραση του οδηγού - Απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι επιβάτες16:22Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:08Συνεχίζεται η ένταση Μόσχας – Λονδίνου: Ρωσικά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν στην θάλασσα της Μάγχης15:54Κωνσταντοπούλου για "Ιθάκη": Χαίρομαι που ένας προδότης καταγράφει ότι τον δυσκόλεψα στην προδοσία15:40Ο ΑΝΤ1 γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης με ιστορίες, ανθρώπους και στιγμές που μας ενώνουν μπροστά από τη μικρή οθόνη15:26Ο Μητσοτάκης συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ για την Ουκρανία 15:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο