LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2021 07:04 | Ανανέωση: 16 Ιανουαρίου 2021 15:37

Ο “Λέανδρος”... χτυπά με ψύχος, χιόνια, παγετό και καταιγίδες (εικόνες)

Έντονη η κακοκαιρία σε δυτική Μακεδονία και κεντρική Ελλάδα. Που χρειάζονται αλυσίδες.  

Καιρος - Χιόνι - Χιονόπτωση

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» σαρώνει την χώρα, φέρνοντας χιόνια και τσουχτερό κρύο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ακόμα και στην Αττική.

Με ιδιαίτερη ένταση εμφανίστηκε ο "Λέανδρος" στην Κεντρική Ελλάδα.  Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Ευρυτανία, την Δυτική Φθιώτιδα, τη Βόρειο Εύβοια αλλά και τη Φωκίδα. 

Στα χωριά της Σπερχειάδας στη Δυτική Φθιώτιδα η χιονόπτωση είναι έντονη, ιδιαίτερα στα ορεινά χωριά, όπως το Γαρδίκι και τα Πουγκάκια. 

Παρόμοιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν και στην περιοχή της Υπάτης από όπου και το παρακάτω βίντεο: χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα:

. 

Ήδη μετά τη 01:00 τα ξημερώματα άρχισε να χιονίζει περιφερειακά της πόλης της Λαμίας βάζοντας σε κόκκινο συναγερμό το δήμο της Λαμίας. 

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα τόσο των Δήμων όσο και της Περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι έτοιμα να παρέμβουν σε κρίσιμα σημεία είτε ρίχνοντας αλάτι είτε απομακρύνοντας το χιόνι. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς στην Περιφέρεια Στερεάς και τους Δήμους η ένταση των καιρικών φαινομένων αναμένεται τις πρωινές ώρες ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία εξελίσσεται κανονικά σε όλα τα σημεία. 

Ήδη τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Στερεάς έχουν ρίξει τόνους αλάτι στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού έτσι ώστε να κρατήσουν ανοιχτά τα κρίσιμα σημεία όπως επίσης και στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου και Λαμίας 'Αμφισσας. 

χιόνια - Φθιώτιδα

Μοναδικές εικόνες κατέγραψε drone πάνω από την χιονισμένη Καλαμπάκα και τα Μετέωρα  μετά την έλευση του κύματος κακοκαιρίας.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες και από την λίμνη πηγών Αώου στο χιονισμένο Μέτσοβο:

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η κακοκαιρία με έντονη χιονόπτωση στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας. Λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού έχουν αυξηθεί τα προβλήματα στους οδικούς άξονες και οι οδηγοί των αυτοκινήτων θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθιτικές αλυσίδες. Η θερμοκρασίες στην περιοχή φτάνουν και τους -10 βαθμούς. 


χιόνια - Φθιώτιδα

Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα στο εθνικό οδικό δίκτυο ιδιαίτερα στη ΠΑΘΕ Αθηνών-Θεσσαλονίκης ενώ δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό σταθμευμένα σε κρίσιμα σημεία του δικτύου αναμένοντας την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν το βράδυ της Πέμπτης σε περιοχές περιφερειακά της της Θεσσαλονίκης, ενώ τα ξημερώματα ξεκίνησε να χιονίζει και στο κέντρο της πόλης.

χιόνια - χιονόπτωση - Θεσσαλονίκη

Χιόνια έπεσαν και την Χαλκιδική. Ενδιεκτικό είναι το παρακάτω βίντεο:

Με χιόνι έχει σκεπαστεί τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο της περιοχής. Σε αυτή την προσπάθεια συνδράμουν 32 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων, ρίχνοντας αλάτι στους δρόμους, οι οποίοι σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, είναι ανοικτοί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις.

Τρίκαλα - χιόνια

Χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Κοζάνη, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Όλα έχουν καλυφθεί με χιόνι, ενώ το έχει «στρώσει» και μέσα στην πόλη, ενώ ο υδράργυρος έπεσε ακόμα και μέχρι και τους -11 βαθμούς Κλεσίου. 

Κοζάνη - χιόνια
Στα "λευκά" ξύπνησε και η Καστοριά με τις εικόνες να εντυπωσιάζουν:

Με κρύο, χιονοπτώσεις στα ορεινά του Λεκανοπεδίου και προβλήματα στην κυκλοφορία στην Αττική "περνά" από την περιοχή το βαρομετρικό χαμηλό "Λέναδρος", που ενσκήπτει με έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Πρωινοί Τύποι -  Μαλακάσα

Ωστόσο, όιπως μετέδωσε η εκπομπή "Πρωινοί Τύποι" του ΑΝΤ1, λόγω παγετού, νωρίς το πρωί διακόπηκε η διέλευση οχημάτων και δη φορτηγών απο το ύψος της Γέφυρας Καλφτάκη, στο ρεύμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία. Παράλληλα, στην εκπομπή έγιναν ζωντανές συνδέσεις με το χιονισμένο καταφύγιο "Μπάφι" στην Πάρνηθα, αλλά και περιοχές ανά την Ελλάδα, όπως η Φλώρινα, όπου το ύψος του χιονιού έχειμ φτάσει τα 40 εκατοστά:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., "λόγω της εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων και για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από τις 05:45 απαγορεύεται η κυκλοφορία παντώς είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος της Γέφυρας Καλυφτάκη (στην Κηφισιά) μέχρι το Σχηματάρι", δηλαδή για μήκος περίπου 50 χιλιομέτρων. Εξαιρούνται της απαγόρευσης τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης οδικής βοήθειας και τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι


Διακοπή κυκλοφορίας στην Πάρνηθα - Αλυσίδες στην Αττική

Ακόμη, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω καθώς και σε απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών άνω των 3.5 τόνων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών, στο ρεύμα προς Θήβα.

Η κίνηση των ΙΧ οχημάτων από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, στο ρεύμα προς Θήβα, γίνεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σήμερα στα 1000 μ και στο όρος του Κιθαιρώνα .

Επίσης, πυκνό χιόνι πέφτει και στις ορεινές κοινότητες του δήμου Νεμέας:

Το ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Αστυνομίας με τις δυσχέρειες και τις διακοπές κυκλοφορίες, που εξεδόθη στις 18:30 του Σαββάτου:

Διαβάστε ακόμη: 

 - Στερεά Ελλάδα: που χρειάζονται αλυσίδες

 - Δυτική Μακεδονία: που ειναι απαραίτητες οι αλυσίδες

 - Πελοπόννησος: που χρειάζονται αλυσίδες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)11:59Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+11:46Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)11:33“Καλάθι των νονών”: Πότε κάνει πρεμιέρα 11:19“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)11:05Αχαΐα – Καταγγελία: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο