LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Ιανουαρίου 2021 19:33 | Ανανέωση: 15 Ιανουαρίου 2021 19:46

Εμβόλιο Pfizer: Καθησυχάζει η Κομισιόν για τις παραδόσεις

Τι ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λίγο αφότου γνωστοποιήθηκε ότι θα υπάρξει κάποια επιβράδυνση της παραγωγής.

AP - Pfizer - BionTech - εμβόλιο - κορονοϊός

Παρά την επιβράδυνση στην παραγωγή των εμβολίων των εταιρειών Pfizer/BioNTech για την Covid-19, η αμερικανική εταιρεία διαβεβαίωσε ότι οι δόσεις που αναμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους θα παραδοθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αφού γνωστοποιήθηκε ότι θα υπάρξει κάποια επιβράδυνση της παραγωγής «αμέσως επικοινώνησα με τον γενικό διευθυντή της Pfizer (…) και με διαβεβαίωσε» ότι θα γίνει κανονικά η παράδοση όλων των δόσεων που προβλέπονταν για το πρώτο τρίμηνο του 2021, είπε η ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λισαβόνα.

Η αμερικανική εταιρεία επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι παραδόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech θα μειωθούν προσωρινά στα τέλη Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου με στόχο, στο διάστημα αυτό, να προχωρήσει σε αλλαγές που θα αυξήσουν την παραγωγική της ικανότητα τις επόμενες εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της Pfizer «ασχολείται προσωπικά ώστε να μειωθεί αυτή η περίοδος των καθυστερήσεων» και να διασφαλιστεί ότι θα ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος το συντομότερο δυνατόν. «Είναι ουσιαστικής σημασίας να του στείλουμε το μήνυμα ότι χρειαζόμαστε κατεπειγόντως τις δόσεις που μας έχουν υποσχεθεί, από το πρώτο τρίμηνο», συνέχισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνολικά, οι Βρυξέλλες έχουν προαναγγείλει 500 εκατομμύρια δόσεις από την Pfizer/BioNTech, με οψιόν για αγορά άλλων 100 εκατομμυρίων δόσεων. Καθώς απαιτείται να χορηγηθούν δύο δόσεις του εμβολίου σε διάστημα μερικών εβδομάδων η μία από την άλλη «είναι ιατρική ανάγκη να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήσαμε και να διασφαλίσουμε τις παραδόσεις», τόνισε η φον ντερ Λάιεν.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, η πρόεδρος προσπάθησε επίσης να καθησυχάσει τις ανησυχίες των έξι χωρών μελών της ΕΕ οι οποίες έκαναν λόγο για «απαράδεκτες» καθυστερήσεις εκ μέρους της Pfizer, οι οποίες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν «την αξιοπιστία της διαδικασίας του εμβολιασμού».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία ανακοινώνει καθυστερήσεις στην παράδοση για μικρό χρονικό διάστημα (…) άλλες αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν την υποβολή του εμβολίου τους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», παρατήρησε. «Επομένως, είχαμε ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα, θα τα ξαναδούμε στο μέλλον, όμως ας μην ξεχνάμε ότι στο σύνολό της είναι μια τεράστια επιτυχία», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι η Επιτροπή διαπραγματεύτηκε την αγορά πάνω από δύο δισεκατομμυρίων δόσεων ώστε να εμβολιαστεί πάνω από το 80% του πληθυσμού της ΕΕ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι είπαν μιλώντας στο "Πρωινό" τόσο άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης όσο και ο ταξιτζής που τη μετέφερε στην Αθήνα.

Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνεςΣήμερα 12:07 | Ειδήσεις

Η έκθεση καταγράφει πολύωρη καθυστέρηση στη διάγνωση της αιτίας και έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των στελεχών της Διοίκησης της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτώνΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη αντιπροσωπείας κινητοποιούμενων αγροτών από όλη την Ελλάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή των συναρμόδιων με το αγροτικό ζήτημα υπουργών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Αραχωβίτης: Στον μοιρασμό του εθνικού αποθέματος υπάρχει μετά το 2019 μία εκτόξευση12:40Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνες12:26Τουρκία: Φρίκη δίχως τέλος στη Σμύρνη - Στραγγάλισε τη Μιχριμπάν και την έθαψε στο δάσος12:12Ασπρόπυργος: Ειδική αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και ξήλωμα παράνομων καλωδίων11:58Γερμανία: Η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση 11:44Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20Ιπποκράτειο: Συνελήφθη 57χρονος για επίθεση σε γιατρό στα επείγοντα10:06Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου09:52Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός του09:38Έφυγε από την ζωή ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου09:23Μπλόκα αγροτών - Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά ο Προμαχώνας09:08Ξεκινά ο διαγωνισμός για τεχνικό σύμβουλο στον νέο ΟΣΕ08:53Κουνούπια και κλιματική αλλαγή: Πώς τα νέα δεδομένα παρατείνουν την παρουσία τους και ευνοούν την εξάπλωσή τους08:38Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών08:24Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 08:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο