LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 15 Ιανουαρίου 2021 18:32 | Ανανέωση: 15 Ιανουαρίου 2021 18:33

Αυστηρό lockdown σε Ασπρόπυργο και Μενίδι

Τι ισχύει για την Ελευσίνα. Που διατηρούνται και που αίρονται τα αυστηρά μέτρα ανά την χώρα. Ανακοινώσεις απο τον Νίκο Χαρδαλιά.

έλεγχος - κορονοϊός - αστυνομία

Άρση του αυστηρού lokdown στην Ελευσίνα και στον Δήμο της Κοζάνης ανακοινωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως σημείωσε, αποφασίστηκε παράταση στο αυστηρό lockdown που ισχύει στον Ασπρόπυργο καθώς και επιβολή σκληρότερων περιοριστικών μέτρων στο Μενίδι, καθώς στις εν λόγω περιοχές υπάρχει τριψήφιος αριθμ/ος ενεγών κρουσμάτων κορονοϊού.

Αναλυτικά:

Την άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους δήμους Ελευσίνας, Κοζάνης (πλην της Δημοτικής Κοινότητας Κρόκου) και Βοΐου -πλην της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας, και την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στο δήμο Αχαρνών της Αττικής, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Όπως είπε, όσον αφορά τη Δυτική Αττική, τα επιπλέον μέτρα αίρονται για το δήμο Ελευσίνας, όπου παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου, ενώ για τον δήμο Ασπροπύργου όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 102 ενεργά κρούσματα με 188 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ' οίκον περιορισμό, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Επιπρόσθετα, η Επιτροπή αποφάσισε τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων για το δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, καθώς αυτή τη στιγμή εντοπίζονται 166 ενεργά κρούσματα και 242 στενές επαφές σε καραντίνα.

Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η Επιτροπή αποφάσισε τη άρση των μέτρων στο δήμο Κοζάνης, και στο δήμο Βοΐου λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας των περιοχών αυτών.

Στην περίπτωση του Κρόκου και της Σιάτιστας, καθώς και του δήμου Εορδαίας τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, καθώς αυτή τη στιγμή ο δήμος Εορδαίας έχει 104 ενεργά κρούσματα με 196 στενές επαφές, ενώ ο Κρόκος 31 ενεργά κρούσματα σε σύνολο 2.977 κατοίκων (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) και 35 στενές επαφές και η Σιάτιστα 19 ενεργά κρούσματα και 34 στενές επαφές.

Σχετικά με τις Τοπικές Κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ηπίου του δήμου Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, την Τοπική Κοινότητα Σπερχειάδας του δήμου Μακρακώμης, αλλά και την Τοπική Κοινότητα Κέλλης του δήμου Αμυνταίου Φλώρινας αποφασίστηκε η άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς στις περιοχές αυτές το επιδημιολογικό φορτίο έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Τέλος, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για την Τοπική Κοινότητα Ανθήλης του δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του δήμου Σητείας Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο, στο δήμο Σπάρτης και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου και Αργολίδας. Τα ενεργά κρούσματα στην Ανθήλη είναι 16, στο Παλαίκαστρο 18, στην Κάλυμνο 25 και η ιχνηλάτηση έχει εντοπίσει 74 στενές επαφές τους, στο Δήμο Σπάρτης υπάρχουν 48 ενεργά κρούσματα με 103 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ' οίκον περιορισμό, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας 139 ενεργά κρούσματα με 225 στενές επαφές, στην Λέσβο 101 ενεργά κρούσματα με 199 στενές επαφές και στην Αργολίδα 57 ενεργά κρούσματα με 169 στενές επαφές.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧρίστος Δήμας στον ΑΝΤ1: Την Πέμπτη τα υπόλοιπα 10 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου "Πάτρα – Πύργος" (βίντεο)Σήμερα 08:35 | Ειδήσεις

Όσα είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα" το πρωί της Τετάρτης.

Δυστύχημα στη Λούτσα: Είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης ο 29χρονοςΣήμερα 10:31 | Ειδήσεις

Τα νεότερα στοιχεία από τις τοξικολογικές εξετάσεις, αλλάζουν τα δεδομένα για την τραγωδία στη Λούτσα.

Κωνσταντοπούλου στον ΑΝΤ1: Είμαστε ξεκάθαρα με τους αγρότες – στηρίζουμε τα μπλόκαΣήμερα 09:21 | Ειδήσεις

Αποκάλεσε τον Τσίπρα «πολιτικό απατεώνα» και τόνισε ότι «είναι υποχρέωση μας να μην αφήσουμε τον κόσμο να εξαπατηθεί ξανά».

Κουκάκι: Καταδρομική επίθεση σε καταστήματαΣήμερα 07:36 | Ειδήσεις

Έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και προκάλεσαν φθορές σε ΑΤΜ. Πανικός στη Βεΐκου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Η πόρτα της κυβέρνησης είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες - 1,2 δις θα καταβληθούν τον Δεκέμβριο11:41Βόλος: Εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ πέθανε στο γραφείο του μπροστά στους συναδέλφους του11:27ΥΠΑΑΤ: Ασφαλή τα τρόφιμα στην ελληνική αγορά – Πάνω από 97% συμμόρφωση στους ελέγχους υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών11:13NATO: Η Ουκρανία πρέπει να βρίσκεται στην ισχυρότερη δυνατή θέση στις ειρηνευτικές συνομιλίες10:59Δυστύχημα στη Λούτσα: Είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης ο 29χρονος10:45Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:32Κυψέλη: Συνελήφθη 58χρονος για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και διακίνηση μεταναστών – Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο10:18Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 24χρονο για απαγωγή και απόπειρα βιασμού09:50Αγρότες – Καρδίτσα: Ενισχύεται το μπλόκο στην εθνική οδό09:35Κωνσταντοπούλου στον ΑΝΤ1: Είμαστε ξεκάθαρα με τους αγρότες – στηρίζουμε τα μπλόκα09:20Χρίστος Δήμας στον ΑΝΤ1: Την Πέμπτη τα υπόλοιπα 10 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου "Πάτρα – Πύργος" (βίντεο)09:05Μουντιάλ 2026: Με "παρόντα" τον Ντόναλντ Τραμπ η κλήρωση της τελικής φάσης 08:51Γερμάνια: Εκπλάπη φορτίο με 20.000 φυσίγγια των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη μεταφορά του08:37Παππάς στον ΑΝΤ1: Ο Γεωργιάδης είναι εργατικός, αλλά αναποτελεσματικός08:23Ισραήλ: Η Χαμάς παρέδωσε τα λείψανα ενός εκ των δύο τελευταίων ομήρων08:08Μουντιάλ 2026: Εξετάζονται αλλαγές στο πρωτόκολλο VAR, θα ...αποφασίζει και για τα κόρνερ07:53Κουκάκι: Καταδρομική επίθεση σε καταστήματα07:39Ρωσία: Δεν βρισκόμαστε πιο κοντά στη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία07:25Επίδομα παιδιού - Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα σήμερα07:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο