LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Ιανουαρίου 2021 16:18

Επιστολή Μακρόν στον Ερντογάν για βελτίωση των σχέσεών τους

Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για κοινή δράση σε τέσσερα σημαντικά ζητήματα. Πότε αναμένεται η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση για το 2021.

AP - Ερντογάν - Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έστειλε επιστολή στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενημερώνοντας για μια συμφωνία Άγκυρας-Παρισιού για σημαντικά ζητήματα που μεταξύ άλλων έχουν να κάνουν με τη Συρία και τη Λιβύη.

«Στην επιστολή, ο Πρόεδρος Μακρόν εκφράζει τη σημασία της Τουρκίας για την Ευρώπη και τη βούλησή του να αναπτύξει θετικούς δεσμούς με την Τουρκία, καθώς και να συναντήσει τον πρόεδρό μας την προσεχή περίοδο. Είναι μια πολύ θετική επιστολή με ορισμένα κομμάτια στα τουρκικά. Ο πρόεδρος μας το καλωσόρισε και συμφώνησε να συναντηθεί με τον Μακρόν. Μια αρχική συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης », δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα το 2020 λόγω περιφερειακών συγκρούσεων στη Συρία και  τη Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στην ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα με την αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο στις αρχές Δεκεμβρίου 2020, ο Τσαβούσογλου και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών αποφάσισαν να δρομολογήσουν έναν οδικό χάρτη για συμφιλίωση.

Ως αποτέλεσμα των διπλωματικών επαφών μεταξύ των δύο χωρών, επιτεύχθηκε αμοιβαία συμφωνία για την κοινή δράση σε τέσσερα ζητήματα, όπως οι διμερείς σχέσεις και διαβουλεύσεις, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας και της Λιβύης, και συνεργασία στον τομέα αυτό της εκπαίδευσης.

«Ελπίζω ότι η Γαλλία δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη που διέπραξε στο πλαίσιο της επιχείρησής μας την Ειρηνική Άνοιξη. Φυσικά, αυτή η διαδικασία (συμφιλίωσης) θα επηρεάσει θετικά τους διμερείς μας δεσμούς, τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα περιφερειακά ζητήματα », τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: NTV

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξειςΣήμερα 20:30 | Ειδήσεις

Τα βασικά αιτήματα παραμένουν η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων και η ανάγκη για έγκαιρη καταβολή ενισχύσεων.

Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

"Δεν νομίζω να είχε καταλάβει τι έχει κάνει", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργίαΣήμερα 19:51 | Ειδήσεις

"Δεν μπορούμε πια να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας", δηλώνουν οι αγρότες.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίαςΣήμερα 18:45 | Ειδήσεις

Για τα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργούνται από την συμπεριφορά της αστυνομίας έπειτα από μια καταγγελία μητέρας σε βάρος παιδόφιλου, μίλησε ο Πέτρος Κουσουλός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργία20:32Τέλλογλου για προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης: Χάος με τις πληρωμές αγροτών – Καταγγέλουν "κουτσουρεμένα ποσά"20:18Λίβανος: Ο πάπας Λέων καλεί τους θρησκευτικούς ηγέτες να ενωθούν απέναντι στη βία και τη μισαλλοδοξία20:04Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίας19:50Ταύρος: Κατέρρευσε γέφυρα σε παράδρομο της Πέτρου Ράλλη (εικόνες)19:36Ινδονησία: Σχεδόν 600 οι νεκροί από κυκλώνα - Μάχη δίνουν οι διασώστες19:22ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"19:08Formula 1: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Red Bull - Αύριο η ανακοίνωση του δεύτερου οδηγού για την σεζόν 202618:54Περιστέρι: Νυχτερινό μαγαζί επέτρεπε την είσοδο και τη χορήγηση αλκοόλ σε ανήλικους - Συνελήφθη ο υπεύθυνος18:40Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις: Τρακτέρ έχουν κλείσει την είσοδο στο τελωνείο των Ευζώνων (βίντεο)18:26Χρυσοχοΐδης: Η απάτη και η διαφθορά είναι τα κύρια στοιχεία που ενισχύουν το οργανωμένο έγκλημα18:12Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο στη λεωφόρο Ποσειδώνος λόγω εργασιών17:58ΕΕ: Κατατέθηκαν τα σχέδια για το SAFE - 15 κράτη συμβάλλουν για την Ουκρανία, τι ισχύει για την Τουρκία17:44Παρτιζάν: Ποιος θα είναι ο υπηρεσιακός προπονητής για την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου17:30Ρωσία: Οι δηλώσεις αξιωματικού του ΝΑΤΟ περί προληπτικού πλήγματος είναι ανεύθυνες και οδηγούν στην κλιμάκωση17:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο