LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 15 Ιανουαρίου 2021 13:44

Τραμ: αρχίζουν ξανά τα δρομολόγια προς το ΣΕΦ

Λειτουργία για το σύνολο της γραμμής προς το ΣΕΦ, η οποία είχε διακοπεί τον περασμένο Μάρτιο.

Τραμ

«Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.  Α.Ε. ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες της Αττικής ότι από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 ξεκινούν εκ νέου τα δρομολόγια του Τραμ από και προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), τα οποία είχαν διακοπεί το Μάρτιο του 2020», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στις 20 Ιανουαρίου 2021 θα δοθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία το σύνολο της νέας γραμμής έως το ΣΕΦ και οι 10 από τις 11 στάσεις του εν λόγω τμήματος, καθώς στις  «Τζιτζιφιές» τα έργα πολιτικού μηχανικού αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15 ήμερες και το διάστημα αυτό οι συρμοί θα διέρχονται από εκεί χωρίς στάση.

Τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση «Μπάτης» στο Π. Φάληρο έως το ΣΕΦ  διεκόπησαν προκειμένου να εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των οποίων είχε ενταχθεί  η μετατόπιση της γραμμής και των στάσεων του Τραμ.

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου η Περιφέρεια Αττικής παρέδωσε στη ΣΤΑΣΥ τη νέα γραμμή και τις νέες στάσεις στο εν λόγω τμήμα και αμέσως ξεκίνησαν τα απαιτούμενα δοκιμαστικά δρομολόγια, προκειμένου να πιστοποιηθεί η σωστή λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων (υποδομή, ρευματοδότηση, σηματοδότηση, τηλεματική) και να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ασφαλής επανέναρξη των δρομολογίων.

«Με αφορμή την παράδοση του έργου  η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θέλει να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Αττικής, αφενός για τη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών των δύο φορέων και αφετέρου για την προτεραιότητα που δόθηκε στην εκτέλεση των έργων για τη μετατόπιση της γραμμής του Τραμ, με αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των δρομολογίων στο συγκεκριμένο χρόνο, παρά τις αρχικές καθυστερήσεις στην εκτέλεση των εργασιών. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου, η διέλευση του Τραμ στο συγκεκριμένο τμήμα θα γίνεται σε ένα τελείως διαφορετικό αστικό περιβάλλον που θα αναβαθμίσει πλήρως το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και θα συμβάλλει στη βελτίωση των μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πρώτα το Σύνταγμα, τώρα το ΣΕΦ, επόμενη στάση ΠΕΙΡΑΙΑΣ!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓρίπη: Ασυνήθιστα πρώιμη αύξηση των κρουσμάτων στην ΕυρώπηΣήμερα 08:16 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί εξετάζουν τη σημασία των νέων μεταλλάξεων του υποστελέχους Κ και τονίζουν την ανάγκη εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων.

Βάνς: Αποκύημα φαντασίας ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο με περισσότερη βοήθειαΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, υπεραμύνθηκε του σχεδίου ειρήνευσης, που ετοίμασαν οι ΗΠΑ, για τον τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας – Ρωσίας.

Χαμόγελο του Παιδιού: 8χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Ο εντοπισμός του παιδιού έγινε από διερχόμενους πολίτες και αναζητούνται οι γονείς του, οι άλλοι συγγενείς.

Βιετνάμ: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες μετά από καταρρακτώδεις βροχέςΣήμερα 11:35 | Ειδήσεις

Περίπου 300.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης για τους αγνοούμενους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νιγηρία: Απαγωγές εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από καθολικό σχολείο12:08Ολυμπιακός: Στη τελική ευθεία η ανανέωση του Μεντιλίμπαρ11:53Βιετνάμ: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες μετά από καταρρακτώδεις βροχές11:39Με Γιαμάλ και Ραφίνια η Μπαρτσελόνα στα εγκαίνια του «Spotify Καμπ Νου»11:25Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές ρουχισμού από καταστήματα της Αττικής11:12Χωρίς Οσμάν στη Μύκονο ο Παναθηναϊκός10:58ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 82.870 αγρότες για ενισχύσεις 46 εκατομμύρια ευρώ10:44F1: Ο Λάντο Νόρις την pole position στο Λας Βέγκας10:30Κυρανάκης - ΟΣΥ: Δεν τιμωρούμε αλλά σεβόμαστε τους ανθρώπους που περιμένουν το λεωφορείο10:16Χαμόγελο του Παιδιού: 8χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του στο κέντρο της Αθήνας10:02Διαρρήκτες για κλάματα - Τραυματίστηκαν πηδώντας από το μπαλκόνι09:49Βάνς: Αποκύημα φαντασίας ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο με περισσότερη βοήθεια09:35Στις 20.000 οι νέοι διορισμοί και προσλήψεις το 202609:22Γρίπη: Ασυνήθιστα πρώιμη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη09:08ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου08:55Δολοφονία Κένεντι: Ποιος σκότωσε τον JFK;08:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Νοεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14Δύσκολη η νύχτα στα Βόρεια Τζουμέρκα - Εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο23:59Λαμία: Δικυκλιστής έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο για να μην πατήσει πεζή - Πήρε φωτιά η μηχανή (βίντεο)23:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο