LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Ιανουαρίου 2021 10:09 | Ανανέωση: 15 Ιανουαρίου 2021 10:09

Καραμανλής: δημιουργία ειδικού Σώματος Αστυνομίας για τα ΜΜΜ

Ο Υπουργός Μεταφορών για το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού, την πορεία των ερευνών για τη σύλληψη των δραστών και το Σώμα που σχεδιάζεται να συσταθεί.

Μετρό - Νίκαια

Τη σύσταση ειδικού σώματος της αστυνομίας για το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στην Ομόνοια από νεαρούς.

 Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις εικόνες που κατέγραψαν επιβάτες του μετρό στην Ομόνοια, τονίζοντας πως πρόκειται για μη ανεκτό περιστατικό.

«Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε τον χώρο που βρισκόμαστε», δήλωσε σχετικά. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, οι κάμερες του σταθμού κατέγραψαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και έχουν βοηθήσει την ΕΛΑΣ να τους ταυτοποιήσει. «Το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία και όπως έχω ενημερωθεί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες», υπογράμμισε.

Σχετικά με τη σύσταση του ειδικού σώματος αστυνόμευσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, επισήμανε ότι ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε πέσει στο τραπέζι αυτή η πρόταση, ωστόσο ποτέ δεν υλοποιήθηκε. «Λέμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της ελληνικής αστυνομίας που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο όλου του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής. Ένα σώμα που θα έχει στη δικαιοδοσία του τον έλεγχο και την ασφάλεια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στο μετρό, θα δώσει τη λύση που περιμένουμε. Άλλωστε είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και είναι ευθύνη της πολιτείας να υπάρχει νόμος και τάξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. 

Συμπλήρωσε ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στόχος είναι το σώμα αυτό να δημιουργηθεί εντός του έτους. «Μέχρι τότε τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλους τους σταθμούς θα αυξηθούν», κατέληξε.  

Πηγή: skai.gr

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα κλεμμένη μηχανή09:31Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Ο Τσίπρας με το βιβλίο του, προσπαθεί να μετατρέψει την ενοχή του σε αφέλεια09:17Λάρισα: Κλειστή και σήμερα η Εθνική Οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης στη Νίκαια09:03Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν είναι αδιάφορη με το αγροτικό ζήτημα08:49Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί από πλημμύρες – περισσότερο από 1 εκ. πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους08:35Ιταλία: 24χρονη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο κέντρο του Μιλάνου08:21Χαϊδάρι: Τεράστιο δέντρο έπεσε μέσα σε παιδική χαρά!08:07Αττική - ΕΛ.ΑΣ: 10 Νεκροί και 610 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα μέσα στον Νοέμβριο07:53Μαδούρο: Δεν θέλουμε την ειρήνη των σκλάβων, ούτε την ειρήνη των αποικιών07:39ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από σήμερα η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"07:25Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό07:11Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος06:57ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο