LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2021 09:08

Γεννηματά στον ΑΝΤ1: Δεν “έφαγα” τον Λοβέρδο - Δεχόμαστε πόλεμο (βίντεο)

“Πονάει” την Κυβέρνηση η ουσιαστική κριτική που της ασκούμε, τόνισε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Τι είπε για τη διαχείριση της πανδημίας, το lockdown και τα εμβόλια.

Φώφη Γεννηματά - Καλημέρα Ελλάδα

«Ασκούμε κριτική στην Κυβέρνηση η οποία εντείνεται όσο εντείνονται τα προβλήματα», τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

«Έχουμε αντιμετωπίσει μία σειρά προβλημάτων», είπε η κ. Γεννηματά, αναφερόμενη στην οργάνωση για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που «πληρώσαμε με απώλειες ανθρώπινων ζωών και επιπτώσεις στην οικονομία».

Επικαλούμενη σχετικά στοιχεία, που δείχνουν ότι «είναι αδύνατον να φτάσουμε στον στόχο των 20.000 εμβολιασμών την ημέρα για τον εμβολιασμό», η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως είναι λάθος να οργανώνονται όλα μέσα από τα νοσοκομεία και σημείωσε πως από την αρχή έθεσε ερωτήματα για τη συνεννόηση με την ΕΕ όσον αφορά στον αριθμό των εμβολίων.

Επανήλθε στο θέμα των στοιχείων για τα κρούσματα και των πολλαπλών μητρώων, φέρνοντας ως παράδειγμα τις καταγγελίες από την Κοζάνη πως κρούσματα δηλώνονται με 15 και 20 ημέρες καθυστέρηση. Και υπογράμμισε πως οι επιστημονικοί φορείς πρέπει να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία και χρειάζεται διαφάνεια προκειμένου να οικοδομηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Αναφορικά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, η κ. Γεννηματά  είπε πως «Εμείς θέλουμε να ανοίξει η οικονομική και κοινωνική ζωή, αλλά αυτό να γίνει με ασφάλεια» και επέκρινε την Κυβέρνηση για επικοινωνιακό “αλαλούμ” με προσδοκίες που εκφράστηκαν και διαψεύστηκαν στην πορεία.

«Δεν έφαγα κανέναν Λοβέρδο - Αξιοποιώ όλα τα στελέχη»

Σε ό,τι αφορά την καθαίρεση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «Δεν “έφαγα” κανέναν Λοβέρδο» και συμπλήρωσε πως αξιοποιεί όλα τα στελέχη του Κινήματος.

«5,5 χρόνια ήταν αρκετά ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος», είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως Σκανδαλίδης και Κατρίνης θα εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο την αντιπολιτευτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ.

Ερωτηθείσα για το αν είδε τον Ανδρέα Λοβέρδο ως πιθανό αντίπαλο που φιλοδοξεί να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και υπό αυτό το πρίσμα έλαβε την απόφαση, απάντησε «ποτέ δεν λειτούργησα με τέτοια μέτρα και σταθμά μικρότητας».

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε πως τα εσωκομματικά θα μας απασχολήσουν πολύ αργότερα και υποστήριξε πως το ΚΙΝΑΛ δέχεται “πόλεμο”, αφήνοντας αιχμές κατά του Μεγάρου Μαξίμου που ενοχλείται – όπως είπε – από τον τεκμηριωμένο λόγο και την ουσιαστική κριτική.

«Δεν υπάρχει Κίνημα Αλλαγής που να κοιτάζει μία προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μία προς τη ΝΔ», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε πως το ΚΙΝΑΛ κοιτάζει μπροστά και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο