LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2021 10:45

Το πολύ στοματικό σεξ αυξάνει τον κίνδυνο για HPV και καρκίνο

Πώς συνδέθηκε η ποικιλία των συντρόφων αλλά και η χρόνια στοματική επαφή με την εμφάνιση του HPV και του καρκίνου.

σεξ - ξενοδοχείο

Η μεγαλύτερη συχνότητα του στοματικού σεξ αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) και στη συνέχεια εμφάνισης καρκίνου στο στόμα ή στο φάρυγγα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Βιρτζίνια Ντρέικ του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Cancer" της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου, μελέτησαν στοιχεία για 163 άτομα με στοματοφαρυγγικό καρκίνο σχετιζόμενο με τον ιό HPV και άλλους 345 ανθρώπους χωρίς τέτοια πάθηση.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν περισσότερους από δέκα συντρόφους με τους οποίους είχαν κάνει στοματικό σεξ, είχαν τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εκδηλώσουν καρκίνο στο στόμα ή στο φάρυγγα εξαιτίας μόλυνσης από τον HPV. Ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος για όσους είχαν ξεκινήσει το στοματικό σεξ σε πιο νεαρή ηλικία (ιδίως με αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας άτομα), όσους έκαναν συχνότερα στοματικό σεξ αλλάζοντας συντρόφους σε σύντομο χρονικό διάστημα και όσους είχαν σεξουαλικές επαφές εκτός του γάμου τους.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι το στοματικό σεξ αποτελεί ισχυρό παράγοντα κινδύνου για στοματοφαρυγγικό καρκίνο λόγω HPV και η νέα έρευνα το επιβεβαιώνει.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚρήτη: Η στιγμή του σεισμού - Προϊόντα έπεσαν από ράφια σούπερ μάρκετ (εικόνες)Σήμερα 08:07 | Ειδήσεις

Βίντεο και εικόνες κατέγραψαν τη στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Κρήτη που έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της νότιας χώρας.

Γλυκά Νερά - Δικηγόρος θύματος: Το χτύπημα του 17χρονου ήταν επαγγελματικό (βίντεο)Σήμερα 07:48 | Ειδήσεις

Ο 48χρονος βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου μετά το ξυλοδαρμό του. Τι είπαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα" φίλος του άνδρα που δέχτηκε την επίθεση και ο δικηγόρος του.

ΗΠΑ: Φονική επίθεση στο εβραϊκό μουσείο στην Ουάσιγκτον (εικόνες)Σήμερα 07:05 | Ειδήσεις

Δυο εργαζόμενοι της πρεσβείας του Ισραήλ έχασαν τη ζωή τους. Για «αντισημιτική τρομοκρατική» ενέργεια μιλά διπλωμάτης.

Γάζα: Ο ΟΗΕ άρχισε να διανέμει βοήθεια για πρώτη φορά από τον ΜάρτιοΣήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Ο Νετανιάχου δήλωσε ανοικτός σε "προσωρινή εκεχειρία" προκειμένου να απελευθερωθούν οι όμηροι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη – Σεισμός: Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι της Σαμαριάς10:14Ρωσία: Κατέρριψε 105 ουκρανικά drones10:00Κρήτη – Σχολεία: Κανονικά η λειτουργία τους μετά το σεισμό09:43Θεσσαλονίκη - Πατέρας 5χρονης: Παιδί που δεν το πήγα στον παιδίατρο, το έχασα σε δύο ώρες (βίντεο)09:27ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών09:11ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 23 Μαΐου08:58Γάζα: Ο ΟΗΕ άρχισε να διανέμει βοήθεια για πρώτη φορά από τον Μάρτιο08:44Τραμπ: Καταδίκασε τους φόνους που διαπράχθηκαν κοντά στο εβραϊκό μουσείο08:41Κρήτη: Η στιγμή του σεισμού - Προϊόντα έπεσαν από ράφια σούπερ μάρκετ (εικόνες)08:28Γλυκά Νερά - Δικηγόρος θύματος: Το χτύπημα του 17χρονου ήταν επαγγελματικό (βίντεο)08:14Σεισμός στην Κρήτη: Σε κατάσταση επιφυλακής οι υπηρεσίες (εικόνες)08:01Δημόσιο – αξιολόγηση από τους πολίτες: Παράταση στην προθεσμία07:47Λεωφόρος Αθηνών - Τροχαίο δυστύχημα: Παράσυρση πεζής από μηχανή (βίντεο)07:34ΗΠΑ: Φονική επίθεση στο εβραϊκό μουσείο στην Ουάσιγκτον (εικόνες)07:20Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Μαΐου07:04Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:50Αυστραλία: 50000 εγκλωβισμένοι εξαιτίας των φονικών πλημμυρών (βίντεο)06:34Σεισμός στην Κρήτη - Αισθητός και στην Αθήνα06:21Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:08Η Τότεναμ κατέκτησε το Europa League (εικόνες)23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο