LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2021 23:25

Σβαρτσενέγκερ: το μήνυμα στον Τραμπ ως “Κόναν ο βάρβαρος”

Ο σταρ του Χόλιγουντ και πρώην Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Καλιφόρνια ανέβασε στο Twitter βίντεο κραδαίνοντας το σπαθί από τη θρυλική ταινία του...

Σβαρτσενέγκερ

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μίλησε για τις ταραχές στο Καπιτώλιο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ατόμων και οι οποίες υποκινήθηκαν από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ παρομοιάζοντάς τες με την «Νύχτα των Κρυστάλλων».

Ο σταρ του Χόλιγουντ και ο πρώην Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Καλιφόρνια ανέβασε στο Twitter βίντεο στο οποίο αφηγείται την παιδική του ηλικία που την πέρασε στη σκιά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Μεγάλωσα στην Αυστρία. Γνωρίζω πολύ καλά τη "Νύχτα των Κρυστάλλων". Ήταν μια νύχτα οργής εναντίον των Εβραίων που έγινε το 1938 από τους ναζιστές ομοϊδεάτες των "Proud Boys". Η Τετάρτη ήταν η "Ημέρα των Κρυστάλλων" εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν τα σπασμένα γυαλιά στα παράθυρα του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά ο όχλος δεν γκρέμισε μόνο τα παράθυρα του Καπιτωλίου. κατέστρεψε τα ιδανικά που θεωρήσαμε δεδομένα».

Ο Σβαρτσενέγκερ - ο οποίος διαδέχτηκε τον Τραμπ ως οικοδεσπότη του ριάλιτι σόου του «The Apprentice» - αναφέρθηκε και στους Ρεπουμπλικάνους εκλέκτορες που υποστήριξαν τον Τραμπ στην ψηφοφορία για να ανατρέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα, ακόμη και μετά τις ταραχές. «Θα τους θυμίσω αυτό που είπε ο Τέντι Ρούσβελτ: "Πατριωτισμός σημαίνει να παραμείνεις δίπλα στη χώρα. Δεν σημαίνει να είσαι δίπλα στον πρόεδρο"», είπε ο Σβαρτσενέγκερ.

Κλείνοντας το βίντεο ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα επισημαίνοντας ότι η αμερικανική δημοκρατία θα αντιμετωπίσει αυτήν την καταιγίδα. «Έχω πει σε όλους που μου τηλεφώνησαν, ότι όσο θλιβερά και αν είναι αυτά που έγιναν, η Αμερική θα επιστρέψει από αυτές τις σκοτεινές ημέρες και θα λάμψει ξανά» και κραδαίνοντας το σπαθί από το ρόλο του ως «Κόναν ο βάρβαρος» πρόσθεσε: «Όσο περισσότερο μαλακώνεις ένα σπαθί, τόσο ισχυρότερο γίνεται. Η δημοκρατία μας είναι σαν τον χάλυβα αυτού του σπαθιού. Όσο πιο πολύ μαλακώνει, τόσο πιο ισχυρή γίνεται».

«Πιστεύω, ότι όσο κι αν μας συγκλόνισαν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, θα βγούμε πιο δυνατοί γιατί τώρα καταλαβαίνουμε τι μπορεί να χαθεί. Πρέπει να γιατρευτούμε μαζί, από το τραύμα που μόλις πάθαμε. Πρέπει να θεραπευτούμε όχι ως Ρεπουμπλικάνοι ή ως Δημοκρατικοί, αλλά ως Αμερικανοί».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ασταμάτητες οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη14:54Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Διαφορετικό αυτό το παιχνίδι με την ΑΕΚ14:40Δένδιας: Αποχαιρετάμε με θλίψη τον πρώην υπουργό και αντιναύαρχο ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρο Παπαδόγγονα14:26Ινδονησία: Χάθηκε η επαφή με αεροσκάφος - 11 οι επιβαίνοντες14:12Ουκρανία: Νέος γύρος συνομιλιών για ειρήνη13:58Η ΕΕ και η Mercosur υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου13:44Θεσσαλονίκη: Παρουσιάζει το βιβλίο "Ιθάκη" ο Αλέξης Τσίπρας13:32Γαλλία: Ο Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο "ανεξιχνίαστες υποθέσεις" βιασμού και φόνου13:18Συνελήφθη 44χρονος για την δολοφονία 50χρονου στην περιοχή Λιθοβούνι13:04Ομιλία του πρωθυπουργού σε πολίτες στο Μαρούσι: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή στη χώρα12:50Τέλος η αγωνία για τον 70χρονο που αγνοούνταν στο Ηράκλειο12:36Παναθηναϊκός: Το αντίο της Γοδόι Κρουζ στον Αντίνο12:24Πάτρα: Σήμερα η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού12:10Μητσοτάκης: Η έμφασή μας για το 2026 είναι οι μειώσεις στους άμεσους φόρους11:56Στόχος του Ρουβίκωνα ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης11:42Αιτωλοακαρνανία: Σοκάρει τη Μακρυνεία η δολοφονία προέδρου κοινότητας11:28Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός11:14Λαμία: Συνελήφθη 40χρονος για κλοπές αυτοκινήτων11:00Μητσοτάκης: Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν θα είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου10:46Ηράκλειο: Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών10:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο