LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2021 16:10

Κορονοϊός - Κίνα: Επιστρέφουν τα αυστηρά μέτρα

Διπλασιασμός των ημερήσιων κρουσμάτων στην χώρα. Νέα μέτρα επιβάλλουν οι Αρχές.

AP - Κίνα - κορονοϊός - κοροναϊός

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε μία ημέρα στην Κίνα, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν πρόσθετους περιορισμούς και, στην πρωτεύουσα, οι επιβάτες θα είναι υποχρεωμένοι στο εξής να σκανάρουν έναν ειδικό κωδικό προτού να επιβιβαστούν σε ταξί ή σε ιδιωτικά οχήματα που παρέχουν υπηρεσίες μεταφορών.

Στις 9 Ιανουαρίου, στην ηπειρωτική Κίνα αναφέρθηκαν 69 κρούσματα, ενώ την αμέσως προηγούμενη ημέρα ήταν μόνο 33, όπως ανέφερε σήμερα η εθνική υγειονομική υπηρεσία.

Ο νέος κανονισμός για τις υπηρεσίες μεταφορών προσώπων επιβλήθηκε επειδή το Σάββατο διαπιστώθηκε πως ένας οδηγός στο Πεκίνο ήταν ασυμπτωματικός φορέας του νέου κορονοϊού. Από την 1η Ιανουαρίου, σε 96 οδηγούς της υπηρεσίας μεταφοράς με μίσθωση οχήματος Didi έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου γουάν (περίπου 150.000 ευρώ) επειδή δεν τηρούσαν τα μέτρα, όπως το να φορούν μάσκα, ανέφερε ο Ρονγκ Τζουν, ένας αξιωματούχος αρμόδιος για τις μεταφορές στην πόλη του Πεκίνου.

Από την έναρξη της πανδημίας, στην Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 87.433 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4.634 θάνατοι. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας, στην καθημερινή ενημέρωσή της, ανέφερε ότι από τα νέα κρούσματα, τα 21 ήταν «εισαγόμενα». Τα περισσότερα από τα εγχώρια κρούσματα (46 σε σύνολο 48) εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεμπέι. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η εξέταση 13 εκατομμυρίων κατοίκων στις μεγάλες πόλεις Σιτζιαζουάνγκ και Σινγκτάι. Η πρώτη, η πρωτεύουσα της επαρχίας, βρίσκεται σε λοκντάουν και απαγορεύεται σε κατοίκους και οχήματα να μετακινούνται εκτός της πόλης. Έχουν επίσης διακοπεί τα δρομολόγια όλων των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Σε τεστ για τον νέο κορονοϊό υποβλήθηκαν επίσης 5,79 εκατομμύρια άνθρωποι που διαμένουν σε φοιτητικές εστίες και φυλακές και δεν βρέθηκε κανείς θετικός.

Φ.Γ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: 14 νεκροί και 554 τραυματίες σε 486 τροχαία, τον Οκτώβριο, στην Αττική19:20Ξεκινούν οι καταβολές των ενισχύσεων που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης19:05Βορίζια: Τη Δευτέρα η κηδεία του 39χρονου18:50Βλάβη στο “Super Star” πριν τον απόπλου του από την Καβάλα18:35Θεσσαλονίκη: Φωτιά στα Τσαΐρια18:20Καλαμάτα: Βίντεο σοκ από τον χώρο που επιτέθηκε το ροντβάιλερ στον 76χρονο18:06Νέα αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στην πόλη της Γάζας17:52Ο Ολυμπιακός... «ζορίστηκε» περισσότερο από όσο περίμενε, αλλά κέρδισε τον Ηρακλή17:38Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τη δολοφονία του Γιάννη Λάλα17:24Μακελειό στα Βορίζια: Τέσσερις σφαίρες από δύο όπλα δέχθηκε ο 39χρονος - Το πόρισμα της ιατροδικαστικής17:10Επίδομα Παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα16:56Άγιοι Ανάργυροι: Φωτιά σε ταράτσα πολυκατοικίας16:42Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για ληστεία και κλοπές – Δρούσαν σε 8 πόλεις16:28Νέο μισθολόγιο ενστόλων - Αυξήσεις και αναδρομικά έως 3 μήνες 16:14Τασούλας: Η απελευθέρωση του Μετσόβου αποτέλεσε και το προανάκρουσμα της κατάληψης των Ιωαννίνων16:00Τρεις σφαίρες δέχθηκε ο 39χρονος στα Βορίζια – Αύριο η η κηδεία του15:47ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 7 Νοεμβρίου15:33Αγγλία - Επίθεση με μαχαίρι σε τρένο: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορούνται οι δράστες15:19Τουρκία: 550.000 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στη χώρα τους μετά την πτώση του Άσαντ15:05Μητσοτάκης: Αθήνα και Λευκωσία συμβαδίζουν με απόλυτη ταύτιση στον ίδιο δρόμο14:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο