LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2021 16:10

Κορονοϊός - Κίνα: Επιστρέφουν τα αυστηρά μέτρα

Διπλασιασμός των ημερήσιων κρουσμάτων στην χώρα. Νέα μέτρα επιβάλλουν οι Αρχές.

AP - Κίνα - κορονοϊός - κοροναϊός

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε μία ημέρα στην Κίνα, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν πρόσθετους περιορισμούς και, στην πρωτεύουσα, οι επιβάτες θα είναι υποχρεωμένοι στο εξής να σκανάρουν έναν ειδικό κωδικό προτού να επιβιβαστούν σε ταξί ή σε ιδιωτικά οχήματα που παρέχουν υπηρεσίες μεταφορών.

Στις 9 Ιανουαρίου, στην ηπειρωτική Κίνα αναφέρθηκαν 69 κρούσματα, ενώ την αμέσως προηγούμενη ημέρα ήταν μόνο 33, όπως ανέφερε σήμερα η εθνική υγειονομική υπηρεσία.

Ο νέος κανονισμός για τις υπηρεσίες μεταφορών προσώπων επιβλήθηκε επειδή το Σάββατο διαπιστώθηκε πως ένας οδηγός στο Πεκίνο ήταν ασυμπτωματικός φορέας του νέου κορονοϊού. Από την 1η Ιανουαρίου, σε 96 οδηγούς της υπηρεσίας μεταφοράς με μίσθωση οχήματος Didi έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου γουάν (περίπου 150.000 ευρώ) επειδή δεν τηρούσαν τα μέτρα, όπως το να φορούν μάσκα, ανέφερε ο Ρονγκ Τζουν, ένας αξιωματούχος αρμόδιος για τις μεταφορές στην πόλη του Πεκίνου.

Από την έναρξη της πανδημίας, στην Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 87.433 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4.634 θάνατοι. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας, στην καθημερινή ενημέρωσή της, ανέφερε ότι από τα νέα κρούσματα, τα 21 ήταν «εισαγόμενα». Τα περισσότερα από τα εγχώρια κρούσματα (46 σε σύνολο 48) εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεμπέι. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η εξέταση 13 εκατομμυρίων κατοίκων στις μεγάλες πόλεις Σιτζιαζουάνγκ και Σινγκτάι. Η πρώτη, η πρωτεύουσα της επαρχίας, βρίσκεται σε λοκντάουν και απαγορεύεται σε κατοίκους και οχήματα να μετακινούνται εκτός της πόλης. Έχουν επίσης διακοπεί τα δρομολόγια όλων των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Σε τεστ για τον νέο κορονοϊό υποβλήθηκαν επίσης 5,79 εκατομμύρια άνθρωποι που διαμένουν σε φοιτητικές εστίες και φυλακές και δεν βρέθηκε κανείς θετικός.

Φ.Γ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής19:23Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη19:08Λεβαδειακός – Βόλος: Το τρένο… από τη Βοιωτία συνεχίζει χωρία στάση18:53Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο - Μοτοσυκλέτα έπεσε στο οδόστρωμα 18:39Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο 18:25Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο