LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2021 16:10

Κορονοϊός - Κίνα: Επιστρέφουν τα αυστηρά μέτρα

Διπλασιασμός των ημερήσιων κρουσμάτων στην χώρα. Νέα μέτρα επιβάλλουν οι Αρχές.

AP - Κίνα - κορονοϊός - κοροναϊός

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε μία ημέρα στην Κίνα, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν πρόσθετους περιορισμούς και, στην πρωτεύουσα, οι επιβάτες θα είναι υποχρεωμένοι στο εξής να σκανάρουν έναν ειδικό κωδικό προτού να επιβιβαστούν σε ταξί ή σε ιδιωτικά οχήματα που παρέχουν υπηρεσίες μεταφορών.

Στις 9 Ιανουαρίου, στην ηπειρωτική Κίνα αναφέρθηκαν 69 κρούσματα, ενώ την αμέσως προηγούμενη ημέρα ήταν μόνο 33, όπως ανέφερε σήμερα η εθνική υγειονομική υπηρεσία.

Ο νέος κανονισμός για τις υπηρεσίες μεταφορών προσώπων επιβλήθηκε επειδή το Σάββατο διαπιστώθηκε πως ένας οδηγός στο Πεκίνο ήταν ασυμπτωματικός φορέας του νέου κορονοϊού. Από την 1η Ιανουαρίου, σε 96 οδηγούς της υπηρεσίας μεταφοράς με μίσθωση οχήματος Didi έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου γουάν (περίπου 150.000 ευρώ) επειδή δεν τηρούσαν τα μέτρα, όπως το να φορούν μάσκα, ανέφερε ο Ρονγκ Τζουν, ένας αξιωματούχος αρμόδιος για τις μεταφορές στην πόλη του Πεκίνου.

Από την έναρξη της πανδημίας, στην Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 87.433 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4.634 θάνατοι. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας, στην καθημερινή ενημέρωσή της, ανέφερε ότι από τα νέα κρούσματα, τα 21 ήταν «εισαγόμενα». Τα περισσότερα από τα εγχώρια κρούσματα (46 σε σύνολο 48) εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεμπέι. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η εξέταση 13 εκατομμυρίων κατοίκων στις μεγάλες πόλεις Σιτζιαζουάνγκ και Σινγκτάι. Η πρώτη, η πρωτεύουσα της επαρχίας, βρίσκεται σε λοκντάουν και απαγορεύεται σε κατοίκους και οχήματα να μετακινούνται εκτός της πόλης. Έχουν επίσης διακοπεί τα δρομολόγια όλων των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Σε τεστ για τον νέο κορονοϊό υποβλήθηκαν επίσης 5,79 εκατομμύρια άνθρωποι που διαμένουν σε φοιτητικές εστίες και φυλακές και δεν βρέθηκε κανείς θετικός.

Φ.Γ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΧθες 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΧθες 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΧθες 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΧθες 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο