LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Ιανουαρίου 2021 00:26 | Ανανέωση: 09 Ιανουαρίου 2021 09:23

Τραμπ: Την άμεση αποπομπή του επιθυμούν πάνω από τους μισούς Αμερικανούς

Τι έδειξε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters στον απόηχο της θλιβερής εισβολής στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

ΗΠΑ - ΟΠΑΔΟΙ ΤΡΑΜΠ

Το 56% των Αμερικανών επιθυμεί την άμεση αποπομπή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του, αφού ενθάρρυνε τη διαδήλωση που μετατράπηκε σε μια θανατηφόρα εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters.

Η πανεθνική δημοσκόπηση, που διεξήχθη την Πέμπτη και την Παρασκευή, έδειξε επίσης ότι 7 στους 10 όσων ψήφισαν τον Ρεπουμπλικάνο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, τάσσονται ενάντια στη δράση των σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του μεγιστάνα, οι οποίοι εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, ενώ βουλευτές και γερουσιαστές συνεδρίαζαν για να επικυρώσουν την εκλογική νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων Αμερικανών δήλωσε επίσης ότι αποδοκιμάζει τις ενέργειες Τραμπ που προηγήθηκαν της επίθεσης της Τετάρτης. Σε πολιτική συγκέντρωση νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Τραμπ είχε προτρέψει χιλιάδες οπαδούς του να κάνουν πορεία προς το Καπιτώλιο.

Το χάος από την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο είχε ως αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός.

Δημοκρατικοί βουλευτές δηλώνουν πως έχουν εκκινήσει τη διαδικασία για παραπομπή του Προέδρου με σκοπό την καθαίρεσή του, ενώ η ηγεσία των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, καθώς και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, για την άμεση αποπομπή του από το αξίωμα πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Τραμπ: τo Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του

Τραμπ: τo Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του

Η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε ότι ανέστειλε μόνιμα τη λειτουργία του λογαριασμού του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας του «κινδύνου» να προχωρήσει «σε περαιτέρω υποκίνηση βίας», μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

«Έπειτα από διεξοδική εξέταση πρόσφατων αναρτήσεων στον λογαριασμό realDonaldTrump και του πλαισίου τους αναστείλαμε μόνιμα τον λογαριασμό εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας.

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - TWITTER - ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο