LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2021 21:51

Novartis: Διεκόπη η κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή

Νέος γύρος καταθέσεων την ερχόμενη εβδομάδα στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.

Novartis - βουλή - δικαιοσύνη

Αργά σήμερα το βράδυ, διακόπηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, η κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Αγγελής είχε παραιτηθεί από επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς όταν επικεφαλής ήταν η Ελένη Τουλουπάκη, θέση στην οποία παρέμεινε μόνο για 3 μήνες, ενώ με διαδοχικές αναφορές του, έφερε στην επιφάνεια την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. 

Έως σήμερα, από το γραφείο της κυρίας Αλεβιζοπούλου έχουν περάσει και έχουν καταθέσει για την υπόθεση της Novartis, πέντε πολιτικά πρόσωπα που είναι αυτά του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην υπουργού Υγείας και πρώην επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, του πρώην υπουργού Οικονομικών και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Και τα πέντε αυτά πολιτικά πρόσωπα, που έως σήμερα έχουν προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο, έχουν καταθέσει κατά το παρελθόν σχετικές μηνύσεις αναφορικά με την υπόθεση αυτή. 

Τέλος, την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο