LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2021 19:47 | Ανανέωση: 08 Ιανουαρίου 2021 20:10

Στην Βουλή τα νομοσχέδια για 12 μίλια και Rafale

Ξεκινά η συζήτηση των δύο νομοσχεδίων που αφορούν στα εθνικά θέματα.

 ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για τον «καθορισμό του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιουνίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου». Το νομοσχέδιο που μεγαλώνει την Ελλάδα με την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί για επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιανουαρίου, η δεύτερη ανάγνωσή του να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021. 

Επειδή με το νομοσχέδιο αυτό διευρύνονται τα όρια της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας γνωστοποίησε πως θα ασκήσει το δικαίωμα που έχει από τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 72) για την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας ώστε να φανεί η έκδηλη και πασιφανής απόλυτη πλειοψηφία. 

Με την διαδικασία του «επείγοντος» αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale. Σύμφωνα με τον προγραμματισμός των εργασιών της Βουλής το νομοσχέδιο αυτό θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής την Τρίτη 12 Ιανουαρίου και η επεξεργασία του θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου (σε τρεις όμως συνεδριάσεις). Στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου. 

Το πρωί της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση θα ενημερώσει με βάση το άρθρο 142Α του ΚτΒ σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας. 

Το νομοθετικό «ποδαρικό» για το 2021, πάντως, θα γίνει με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)» καθώς η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021. 

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών επειδή είχε κατατεθεί στην Βουλή και είχε ξεκινήσει η συζήτηση και ψήφισή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με υπουργό Εσωτερικών τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έχει αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα με την οποία δηλώνει πως υιοθετεί πλήρως το σύνολο του νομοσχεδίου, οπότε μπορεί να συνεχίσει η διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του από το σημείο όπου είχε σταματήσει πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων της Βουλής.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιώργος Παπαδάκης - Το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της τηλεόρασηςΧθες 18:34 | Ειδήσεις

Δημοσιογράφοι που συνεργάστηκαν μαζί του, το επιτελείο της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα" και πλήθος πολιτικών, βρέθηκαν το πρωί στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, για το ύστατο χαίρε στον Γιώργο Παπαδάκη.

Λαμία: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών από τους αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργόΧθες 22:40 | Ειδήσεις

Τα τρακτέρ αποσύρονται από τα σημεία πλήρους αποκλεισμού, παραμένοντας ωστόσο στα μπλόκα. 

Πολιτική αναταραχή στην Κύπρο: Βίντεο "καίει" συνεργάτες του Νίκου ΧριστοδουλίδηΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Πηγές της προεδρίας θεωρούν το βίντεο «δόλιο» και προϊόν μονταζιέρας.

Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνιαΧθες 21:15 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή για το λιμάνι του Πειραιά;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - Ο γνωστός "Γιάγκος Δράκος" της σειράς Λάμψη00:00Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια: Νίκη για τους "πράσινους" στη Euroleague23:56Λαμία: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών από τους αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό23:46Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης23:36ΗΠΑ: Η απελευθέρωση κρατουμένων στη Βενεζουέλα είναι ένα παράδειγμα της επιρροής του Τραμπ23:26Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:12Σύνταξη πριν τα 62 χρόνια - Ποιοι έχουν το δικαίωμα;22:58Αγρίνιο: Άνδρας επιτέθηκε στον Δήμαρχο και δάγκωσε υπάλληλο22:44Χαλκιδική: 61χρονος μαχαίρωσε τον 52χρονο συμπέθερό του22:30Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας22:16Θεσσαλονίκη: Εξακολουθεί ο 48ωρος αποκλεισμός στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης22:02Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια21:48Πάτρα: Στο εισαγγελέα 26χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο 30χρονου έπειτα από ξυλοδαρμό σε κέντρο διασκέδασης21:34Κύπρος: "Κακόβουλο και προϊόν μοντάζ" βίντεο περί χρηματισμού του Χριστοδουλίδη, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος21:20Στερεά Ελλάδα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών21:06Γιώργος Παπαδάκης - Το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της τηλεόρασης20:52ANT1 Sports: Ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική έχουν στο στόχαστρό τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Σαράφογλου για Μαδούρο – Ερντογάν: Το παρασκήνιο μιας στρατηγικής συμμαχίας με επίκεντρο τον χρυσό20:10Στα λευκά ντύθηκαν οι Ασπράγγελοι Ζαγορίου19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο