LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2021 17:01

Κυβερνητικές πηγές για Novartis: Οι σκοτεινές μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν

Σχόλιο για τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, έπειτα από αίτημα των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Δικαιοσύνης.

Novartis

"Οι σκοτεινές μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν, όμως το οικονομικό σκάνδαλο παραμένει. Η κυβέρνηση κινείται μεθοδικά προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον", τονίζουν κυβερνητικές πηγές για τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, έπειτα από αίτημα των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Δικαιοσύνης.

Προσθέτουν πως "το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θέτει το νομικό πλαίσιο ώστε τα αρμόδια Υπουργεία και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να ασκήσουν αγωγές."

Αναλυτικά το σχόλιο κυβερνητικών πηγών:

"«Με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ουσιαστικά συγκαλύπτεται το ελληνικό σκέλος ενός αναμφισβήτητου οικονομικού σκανδάλου με διεθνή διάσταση», τόνιζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στις 18 Μαΐου 2018, στη Βουλή.

Παράλληλα με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κινήθηκε προκειμένου να αναζητηθούν αποζημιώσεις υπέρ του δημοσίου. Ύστερα από αίτημα των Υπουργών, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Υγείας Βασίλη Κικίλια και Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θέτει το νομικό πλαίσιο ώστε τα αρμόδια Υπουργεία και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να ασκήσουν αγωγές. Αυτό θα κάνουν. Σε αντίθεση με αυτά που έκαναν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που αντί να διερευνήσουν το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο το χρησιμοποίησαν ως εργαλείο στοχοποίησης και κατασυκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι σκοτεινές μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν, όμως το οικονομικό σκάνδαλο παραμένει. Η κυβέρνηση κινείται μεθοδικά προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΣήμερα 10:38 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα ενισχύονται συνεχώς με νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Δηλώσεις συμπαράστασης κι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έτρεξε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (εικόνες)Σήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Τη δάδα τής την παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Olympian στην ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, Στέφανος Χανδακάς.

Ίλιον: 89χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη σε παιδική χαράΣήμερα 11:01 | Ειδήσεις

Ο δράστης προσέγγισε το κορίτσι, το φίλησε στο μάγουλο, το θώπευσε και της πρότεινε χρήματα για να συνευρεθούν σεξουαλικά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στους διοργανωτές του "Μιλάνο-Κορτίνα 2026"13:33H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έτρεξε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (εικόνες)13:23“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή13:13Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και άλλες 53 κορυφαίες προσωπικότητες Ιnspirational Mentors JA Greece 2026 σε μαθητικές "start-up"13:06Μάνη - Κακοκαιρία: Ενεργοποιήθηκε το 11213:00Θεσσαλονίκη: Παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα σε δρόμους και τελωνεία12:46Τόπο στα νιάτα δίνει ο Δήμος Αλίμου12:32Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κίνα12:18Φλώρινα: Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης και μπλόκο στο τελωνείο Νίκης από αγρότες της περιοχής12:04Ίλιον: 89χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη σε παιδική χαρά11:49Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας 11:36Χρίστος Δήμας: Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία - Μια νέα σελίδα για τη Δυτική Ελλάδα11:22Αγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα11:08Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με 48χρονο επιδειξία μέσα σε αστικό λεωφορείο10:55Πούτιν: Δεν αποδεχόμαστε ορισμένα σημεία της ειρηνευτικής πρότασης των ΗΠΑ10:41Οικοδόμοι: Πανελλαδική 24ώρη απεργία10:27Συναγερμός στην Αργολίδα: Χάθηκε ψαράς στον κόλπο της Επιδαύρου10:13Κοζάνη: Οδηγός λεωφορείου που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ πέθανε από ανακοπή πάνω στο τιμόνι09:59ΝΒΑ: Νίκη για τους Μπακς – νέος τραυματισμός του Αντετοκούνμπο09:45Δένδιας: Χρόνια Πολλά στο Πυροβολικό μας για την εορτή της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας09:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο