LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2021 12:27

Κικίλιας: Ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι στην πρώτη φάση εμβολιασμού

Ικανοποίηση του υπουργού Υγείας για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται το σχέδιο για τον εμβολιασμό. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες.

 Κικίλιας - εμβολιασμοί υγειονομικών - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»

Στην πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19, περιλαμβάνονται οι ιατροί και οδοντίατροι του ιδιωτικού τομέα, με βάση την προτεραιοποίηση που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Έτσι, σε συνέχεια των εμβολιασμών των εργαζομένων στα Νοσοκομεία του  ΕΣΥ και των ωφελούμενων και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών, καθώς και των ιδιωτών ιατρών και οδοντιάτρων που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Στην συνέχεια ο κ. Κικίλιας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται το σχέδιό για τον εμβολιασμό κατά της covid-19, καταρχάς των υγειονομικών, του Ε.Σ.Υ. και των ιδιωτικών Κλινικών και ιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των κλειστών δομών και των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων. Σε δηλώσεις του κατά ην επίσκεψή του στο Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", στο οποίο ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός του προσωπικού, τόνισε: "Χαίρομαι που βλέπω ότι ο εμβολιασμός πηγαίνει πολύ καλά στους υγειονομικούς. Αυτή θα είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου η πρώτη φάση του εμβολιασμού, στους ανθρώπους που δίνουν μάχη στα Νοσοκομεία όλους αυτούς τους μήνες με την Covid".

Κικίλιας - εμβολιασμοί υγειονομικών - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»

Πρόσθεσε ότι από τις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν οι πλατφόρμες για τους πολίτες, ξεκινώντας από τους υπέργηρους, τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών. "Και θα έχουμε τη δυνατότητα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες - είδατε ότι εγκρίθηκε και δεύτερο εμβόλιο μετά της Pfizer, το εμβόλιο της Moderna - να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και του υπόλοιπου πληθυσμού". Ζήτησε λίγο υπομονή ακόμα, "μιας και τώρα υπάρχει επιστημονικά λύση σε αυτή την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας και είναι ο εμβολιασμός, έτσι ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε σε μια μερική, στην αρχή, και κανονικότητα λίγο αργότερα, που την αξίζουμε για όλη αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλους αυτούς τους μήνες. Προσοχή παρακαλώ αυτούς τους τρεις μήνες - Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Θυμίζω ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες των αναπνευστικών λοιμώξεων, πρέπει να προσέχουμε πολύ".

Κικίλιας - εμβολιασμοί υγειονομικών - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»

Κικίλιας - εμβολιασμοί υγειονομικών - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:21Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο