LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Ιανουαρίου 2021 13:23

Απόταξη για τους αστυνομικούς που σκότωσαν την Μπριόνα Τέιλορ

Η εν ψυχρώ δολοφονία της νεαρής μέσα στο ίδιο της το σπίτι είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.

Μπριόνα Τέιλορ - ντετεκτιβς - αστυνομικοί

Ένας από τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν τη μαύρη υγειονομική τεχνικό Μπριόνα Τέιλορ στο Λούιβιλ και ο αστυνομικός που συνέταξε το ένταλμα σύλληψης για την έφοδο στο διαμέρισμά της στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε, αποτάχθηκαν, ανακοίνωσε η συνδικαλιστική οργάνωσή τους.

Η Τέιλορ πυροβολήθηκε θανάσιμα όταν η αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμά της στο Λούιβιλ του Κεντάκι στις 13 Μαρτίου, μία από μια σειρά δολοφονιών Αφροαμερικανών που οδήγησαν σε μαζικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020.

Ο ντετέκτιβ Μάιλς Κόσγκροουβ, ένας από τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν την Τέιλορ, και ο ντετέκτιβ Τζόσουα Τζέινς, που ετοίμασε το ένταλμα σύλληψης, είχαν ενημερωθεί τον Δεκέμβριο ότι το Αστυνομικό Τμήμα Λούιβιλ Μέτρο (LMPD) σκόπευε να τους απολύσει.

ΜΠΡΙΟΝΑ ΤΕΙΛΟΡ

Το συνδικάτο στο οποίο ανήκουν, το River City Fraternal Order of Police, ανέφερε ότι οι δύο αστυνομικοί απολύθηκαν και χαρακτήρισε την απόταξή τους "αδικαιολόγητη".

Το LMPD δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλια εκτός κανονικών εργασίμων ωρών.

Μπριόνα Τέιλορ - ντετεκτιβς - αστυνομικοί

Ο σύντροφος της Τέιλορ, που βρισκόταν μαζί της όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στο διαμέρισμα, πυροβόλησε μία φορά εναντίον αυτών που όπως είπε θεώρησε πως ήταν εισβολείς. Τρεις αστυνομικοί απάντησαν εξαπολύοντας 32 πυροβολισμούς, έξι από τους οποίους χτύπησαν την Τέιλορ, σκοτώνοντάς την.

"Οπωσδήποτε δεν υπάρχουν αποδείξεις σε αυτή την υπόθεση ότι οι πολιτικές και οι διαδικασίες του LMPD παραβιάστηκαν μέχρι του σημείου να δικαιολογείται η απόταξη", ανέφερε το συνδικάτο.

"Ο προσωρινός αρχηγός Τζέντρι όχι μόνο έλαβε τη λάθος απόφαση αλλά έστειλε και ένα δυσοίωνο μήνυμα σε κάθε αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Λιούιβιλ Μέτρο", ανέφερε το River City FOP.

Ο Κόσγκροουβ απολύθηκε λόγω χρήσης φονικής βίας επειδή πυροβόλησε 16 φορές μέσα στο σπίτι της Τέιλορ και δεν ενεργοποίησε την κάμερα που έφερε στο σώμα του, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο αντίγραφο της επιστολής απόταξής του.

Μπριόνα Τέιλορ - ντετεκτιβς - αστυνομικοί

Ο Τζέινς, που είχε συντάξει το ένταλμα σύλληψης για την έφοδο στο σπίτι της Τέιλορ, αποτάχθηκε την Τρίτη, επειδή "δεν κατάφερε να συμπληρώσει έντυπο Σχεδίου Επιχειρήσεων Εντάλματος Σύλληψης", σύμφωνα με το CNN.

Χθες η Έρικα Σιλντς, πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα που παραιτήθηκε τον Ιούνιο μετά τον θανατηφορο πυροβολισμό ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικό της Ατλάντα, διορίστηκε επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος Λιούιβιλ Μέτρο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)Σήμερα 07:58 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την μαφιόζικη εκτέλεση σε κεντρικό σημείο στον Βύρωνα.

Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Η “μπάλα” βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ, λέει η ΧαμάςΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι «ελπίζει» να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις “διαφωνίες” τους με τις ΗΠΑ. Η Χαμάς λέει ότι “η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο του Ισραήλ”.

Ομιλία Ράμα στην Αθήνα - Τσάνι: δεν έρχεται με πολιτικούς σκοπούς... (βίντεο)Σήμερα 08:27 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρόεδρος του σωματείου Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα για την εκδήλωση που θα συμμετέχει ο Έντι Ράμα.

Ολυμπιακός - Μεντιλίμπαρ: Πίστευα στην πρόκρισηΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

"Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι εδώ", είπε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Επιστολική ψήφος: ο φάκελος έχει χαρακτηριστικά που δεν αντιγράφονται (βίντεο)09:51Ηλεία: Το πανηγύρι, το βραστό και η τροφική δηλητηρίαση (βίντεο)09:37Η θρησκευτική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής 09:23Ολυμπιακός - Μεντιλίμπαρ: Πίστευα στην πρόκριση09:10Eurovision: Η εκρηκτική εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου08:56Ομιλία Ράμα στην Αθήνα - Τσάνι: δεν έρχεται με πολιτικούς σκοπούς... (βίντεο)08:42Γαλλία: Αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά από πυροβολισμούς08:29Λινού: Δεν πρέπει να ανακατεύουμε την επιστημονική γνώση με την πολιτική08:16Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)08:02ΔΥΠΑ - Παιδικές Κατασκηνώσεις: Λήγει η διορία για τις αιτήσεις07:51“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)07:49Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς “ανοίγει τις πύλες της”07:35Ιστορική νίκη του Σαντίκ Καν: Σε κάθετη πτώση οι Συντηρητικοί07:21Ορεστιάδα - Εργατικό δυστύχημα: Νεκρός εργάτης που καταπλακώθηκε από μηχάνημα07:07Συντάξεις Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται στους δικαιούχους06:59Εορτολόγιο – 10 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:54Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Η “μπάλα” βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ, λέει η Χαμάς06:40Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 147 σημεία06:26Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή06:12Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι με το “Ζάρι” πήγε την Ελλάδα στον τελικό00:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο