LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Ιανουαρίου 2021 09:13

Βορίδης στον ΑΝΤ1: Ευθύνη της Εκκλησίας τα Θεοφάνια (βίντεο)

Η διάσταση Κυβέρνησης – Εκκλησίας, ο αριθμός των κυβερνώντων και το σενάριο των εκλογών.

Βορίδης - Καλημέρα Ελλάδα

«Η συζήτηση για το πόσα άτομα έχει μία κυβέρνηση, θα πρέπει να συνδέεται με το αν η κυβέρνηση είναι αποτελεσματική», απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε σχόλιο για τον αριθμό των μελών της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», παρατήρησε ότι, «οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί, παρά την εμπλοκή πολλών υπουργείων ή φορέων».

«Σύνθετο ζήτημα» χαρακτήρισε τους εργασιακούς όρους στον ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα και αναφερόμενος ειδικά στις άδειες ειδικού σκοπού, είπε ότι είναι θέμα του υπουργείου Εργασίας. «Μέχρις ότου υπάρχει ανάγκη» θα χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού, απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Σχετικά το άνοιγμα των εκκλησιών, παρά την κυβερνητική οδηγία, παραδέχθηκε ότι υπήρξε διάσταση μεταξύ Κυβέρνησης – Εκκλησίας, την οποία ακολούθησε συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και νέα οδηγία της Εκκλησίας «η οποία εφαρμόστηκε εν πολλοίς».

«Η κυβέρνηση είπε ότι δεν μπορούμε με τα ΜΑΤ να αποτρέψουμε την απόφαση της Εκκλησίας», συνέχισε σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης στο υπό όρους άνοιγμα των εκκλησιών στα Θεοφάνια και σχολίασε πως πρόκειται για κίνηση που έγινε από «συλλογικούς φορείς και όχι μεμονωμένα άτομα. Εκεί ο φορέας παίρνει την ευθύνη. Εκεί είναι πολλοί άνθρωποι που εκφράζονται συλλογικά και παίρνουν την  ευθύνη».

Ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως: «δεν υπάρχει άνθρωπος στην κυβέρνηση που θέλει να πλήξει την ελευθερία της ασκήσεως της θρησκευτικής λατρείας και όταν είναι να ληφθούν μέτρα λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη αυτή η ελευθερία», διευκρινίζοντας πως « όταν πρόκειται για συνωστισμό καταλαβαίνουμε ότι αλλάζει η κατάσταση».

Επικαλούμενος την κυβερνητική θέση, υπενθύμισε ότι «ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: πρέπει να πάρει η Εκκλησία την ευθύνη αυτήν, αφού πρόκειται για έκφραση πολλών ανθρώπων».

Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του Μάκη Βορίδη και στο ερώτημα για ενδεχόμενο εκλογών, καθώς τόνισε πως «δεν υπάρχει οποιοδήποτε σκέψη ή ενδεχόμενο εκλογών» και διαβεβαίωσε πως «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», για να καταλήξει πως σε κάθε περίπτωση, «είναι σαφές ότι μετά την πανδημία θα υπάρξουν κινήσεις για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας».

 

  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32Λαμία: Οι αγρότες της Αταλάντης "άνοιξαν" τα διόδια της Τραγάνας19:18Μητσοτάκης για την προσωπική διαφορά: Μία ακόμα από τις μεγάλες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου τελειώνει οριστικά19:04Αγρότες: Πληρωμές 3,8 δις το 2025 μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, Κρατικού Προϋπολογισμού και ΕΛΓΑ - Τα μόνιμα μέτρα της κυβέρνησης18:50Πώς ασφαλίζονται οι οδηγοί στην Ελλάδα το 2025: έρευνα πραγματικών συμβολαίων από το Pricefox18:45ΗΠΑ: Αεροπλάνο προσγειώθηκε πάνω σε αυτοκίνητο (Βίντεο)18:36Σέρρες: Στα γραφεία των εκλεγμένων βουλευτών του νομού αγρότες και κτηνοτρόφοι - Επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας18:26Γαλλία: Αύριο θα συναντηθεί ο "συνασπισμός των προθύμων" σχετικά με εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία18:16ΔΕΗ blue: Νέα RFID κάρτα για πιο εύκολη εμπειρία φόρτισης18:12Ιαπωνία: Νέος μεγάλος σεισμός 5.7 ρίχτερ στην επαρχία Χοκάιντο18:06Ολυμπιακός: Τραυματίστηκε ο Τάισον Ουόρντ - Θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα17:56Χολαργός – Πατέρας 15χρονου δράστη: Εχθές έμαθα ότι ο γιος μου συμμετείχε στην επίθεση17:46Θεσσαλονίκη: Στιγμιαία ένταση σε χωράφι κοντά στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών17:36«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ» - Χριστουγεννιάτικος τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά17:26Χολαργός - "Αποκαλύψεις": Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του ανήλικου δράστη που μαχαίρωσε 14χρονο (βίντεο)17:16Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο