LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Ιανουαρίου 2021 09:13

Βορίδης στον ΑΝΤ1: Ευθύνη της Εκκλησίας τα Θεοφάνια (βίντεο)

Η διάσταση Κυβέρνησης – Εκκλησίας, ο αριθμός των κυβερνώντων και το σενάριο των εκλογών.

Βορίδης - Καλημέρα Ελλάδα

«Η συζήτηση για το πόσα άτομα έχει μία κυβέρνηση, θα πρέπει να συνδέεται με το αν η κυβέρνηση είναι αποτελεσματική», απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε σχόλιο για τον αριθμό των μελών της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», παρατήρησε ότι, «οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί, παρά την εμπλοκή πολλών υπουργείων ή φορέων».

«Σύνθετο ζήτημα» χαρακτήρισε τους εργασιακούς όρους στον ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα και αναφερόμενος ειδικά στις άδειες ειδικού σκοπού, είπε ότι είναι θέμα του υπουργείου Εργασίας. «Μέχρις ότου υπάρχει ανάγκη» θα χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού, απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Σχετικά το άνοιγμα των εκκλησιών, παρά την κυβερνητική οδηγία, παραδέχθηκε ότι υπήρξε διάσταση μεταξύ Κυβέρνησης – Εκκλησίας, την οποία ακολούθησε συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και νέα οδηγία της Εκκλησίας «η οποία εφαρμόστηκε εν πολλοίς».

«Η κυβέρνηση είπε ότι δεν μπορούμε με τα ΜΑΤ να αποτρέψουμε την απόφαση της Εκκλησίας», συνέχισε σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης στο υπό όρους άνοιγμα των εκκλησιών στα Θεοφάνια και σχολίασε πως πρόκειται για κίνηση που έγινε από «συλλογικούς φορείς και όχι μεμονωμένα άτομα. Εκεί ο φορέας παίρνει την ευθύνη. Εκεί είναι πολλοί άνθρωποι που εκφράζονται συλλογικά και παίρνουν την  ευθύνη».

Ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως: «δεν υπάρχει άνθρωπος στην κυβέρνηση που θέλει να πλήξει την ελευθερία της ασκήσεως της θρησκευτικής λατρείας και όταν είναι να ληφθούν μέτρα λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη αυτή η ελευθερία», διευκρινίζοντας πως « όταν πρόκειται για συνωστισμό καταλαβαίνουμε ότι αλλάζει η κατάσταση».

Επικαλούμενος την κυβερνητική θέση, υπενθύμισε ότι «ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: πρέπει να πάρει η Εκκλησία την ευθύνη αυτήν, αφού πρόκειται για έκφραση πολλών ανθρώπων».

Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του Μάκη Βορίδη και στο ερώτημα για ενδεχόμενο εκλογών, καθώς τόνισε πως «δεν υπάρχει οποιοδήποτε σκέψη ή ενδεχόμενο εκλογών» και διαβεβαίωσε πως «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», για να καταλήξει πως σε κάθε περίπτωση, «είναι σαφές ότι μετά την πανδημία θα υπάρξουν κινήσεις για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας».

 

  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής19:23Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη19:08Λεβαδειακός – Βόλος: Το τρένο… από τη Βοιωτία συνεχίζει χωρία στάση18:53Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο - Μοτοσυκλέτα έπεσε στο οδόστρωμα 18:39Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο 18:25Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο