LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 05 Ιανουαρίου 2021 11:49

“Special Report”: Επιχείρηση εμβόλιο

Το «Special Report» κάνει «ποδαρικό» στη νέα χρονιά με μία ειδική εκπομπή, αφιερωμένη στη μεγάλη επιχείρηση εμβολιασμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

SPECIAL REPORT

Στη φετινή γιορτινή περίοδο, κυριάρχησε ένα και μόνο θέμα: το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Από την πρώτη έγκριση στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι τη διανομή του στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το εμβόλιο μονοπώλησε το ενδιαφέρον πολιτών, πολιτικών και ΜΜΕ.

Το «Special Report» κάνει «ποδαρικό» στη νέα χρονιά με μία ειδική εκπομπή, απόψε στις 23.30, αφιερωμένη στη μεγάλη επιχείρηση εμβολιασμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Αντώνης Φουρλής ερευνά το παρασκήνιο της επιχείρησης «Ελευθερία» στη χώρα μας, ενώ παράλληλα ακολουθεί τους γιατρούς και νοσηλευτές στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Λίγο πριν τον εμβολιασμό τους, οι ήρωες της «πρώτης γραμμής» εξομολογούνται στην κάμερα της εκπομπής τις δύσκολες στιγμές των περασμένων μηνών και δίνουν τη δική τους απάντηση σε σχέση με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ο Τάσος Τέλλογλου ταξιδεύει στη Γερμανία και την έδρα της εταιρείας βιοτεχνολογίας, η οποία βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του εμβολίου που έκοψε πρώτο το νήμα. Μιλά, ακόμη, με εθελοντές που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές και καταγράφει τη δράση των κρίσιμων «κρίκων» της «αλυσίδας» μεταφοράς του εμβολίου στην Ευρώπη, αλλά και τις προετοιμασίες των Γερμανών ενόψει της έναρξης των εμβολιασμών.

Δέκα μήνες μετά την πρώτη επίσκεψή της, η Μαρία Σαράφογλου επιστρέφει με την κάμερα της εκπομπής στο Imperial College του Λονδίνου, όπου οι δοκιμές για την ανάπτυξη ενός πολλά υποσχόμενου εμβολίου έχουν περάσει πια σε τελικό στάδιο, ενώ συναντά Έλληνες γιατρούς και επιστήμονες που μιλούν για τη μέχρι τώρα εμπειρία των εμβολιασμών και ρίχνουν φως στα άγνωστα ερωτήματα γύρω από την ανοσία.

Απαντήσεις για την επάρκεια των εμβολίων και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει στην εκπομπή και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ από τις Η.Π.Α. ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, Πολ Όφιτ, μιλά για την πορεία του εμβολιασμού στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και τα διλήμματα που αντιμετώπισε η αμερικανική επιτροπή προτού δώσει τις δικές της εγκρίσεις.

«Special Report» - Κάθε Τρίτη, στις 23:30, στον ΑΝΤ1


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣαλαμίνα: Ληστές μπήκαν σε σπίτι και σκότωσαν μία 75χρονηΣήμερα 20:06 | Ειδήσεις

Αιματηρή ληστεία με έναν νεκρό σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής σε σπίτι στη Σαλαμίνα.

Φωτιά σε σπίτι στο Ηράκλειο: Νάιλον σακούλα στο κεφάλι φέρεται να είχε ο 55χρονος που βρέθηκε απανθρακωμένοςΣήμερα 22:58 | Ειδήσεις

Στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας έσπευσε και ιατροδικαστής καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, που έκαναν αυτοψία στον χώρο και αξιολογούν τα ευρήματα της σοκαριστικής αυτής υπόθεσης.

Έτρεχε μεθυσμένος με 156 χιλιόμετρα στην Περιφερειακή Υμηττού - Συνελήφθη μετά από καταδίωξηΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Σε σήμα των αστυνομικών για τροχονομικό έλεγχο, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα παραβιάζοντας ερυθρό σηματοδότη, ενώ μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς

ΕΛΤΑ: Θύελλα αντιδράσεων για το "λουκέτο" σε 204 καταστήματαΣήμερα 12:11 | Ειδήσεις

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση να κλείσουν 204 υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι ΗΠΑ θα δεχθούν μόνο 7.500 πρόσφυγες το 202623:59Ολυμπιακός: Νίκη μόνο με άμυνα στο ΣΕΦ23:45Συνελήφθη προπονητής για κακοποίηση ανήλικης αθλήτριας23:30Φωτιά σε σπίτι στο Ηράκλειο: Νάιλον σακούλα στο κεφάλι φέρεται να είχε ο 55χρονος που βρέθηκε απανθρακωμένος23:15Περού: Η Φουχιμόρι θα διεκδικήσει για τέταρτη φορά την προεδρία 23:01Ηράκλειο: Φωτιά σε σπίτι - Απανθρακωμένοι βρέθηκαν μια ηλικιωμένη και ο γιος της (εικόνες)22:47Πορεία αναρχικών στην Αθήνα -Ένταση στα Εξάρχεια (βίντεο)22:33Παναθηναϊκός: Ήττα από την Μονακό του Βασίλη Σπανούλη στο Πριγκιπάτο22:18Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:04Νίκη Κεραμέως: Τα ΚΕΠΑ γίνονται, όπως πρέπει να είναι: ανθρώπινα, σύγχρονα, δίπλα σε κάθε πολίτη21:49Έτρεχε μεθυσμένος με 156 χιλιόμετρα στην Περιφερειακή Υμηττού - Συνελήφθη μετά από καταδίωξη21:35Παναθηναϊκός: Οι πράσινοι πλησιάζουν στη μεταγραφή του Σωτήρη Κοντούρη από τον Παναιτωλικό21:21Παύλος Μαρινάκης: Οι μόνοι που ξεβολεύονται είναι οι μπαταχτσήδες, οι απατεώνες, αυτοί οι οποίοι έπαιρναν χρήματα που δεν έπρεπε να πάρουν 21:07Αλβανία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Φάτος Νάνο 20:53Δίκη Χρυσής Αυγής: Πότε θα ανακοινωθεί η πρόταση της εισαγγελέως 20:39Τραμπ: Αποκλείεται πλήγμα σε στόχους στην Βενεζουέλα σχετικά με το εμπόριο ναρκωτικών20:24Σαλαμίνα: Ληστές μπήκαν σε σπίτι και σκότωσαν μία 75χρονη 20:10Ισπανία: 40χρονος σκότωσε τρία άτομα, επειδή του χρωστούσαν χρήματα19:56Δελφοί: Τουρίστες έκλεψαν αντικείμενο που έμοιαζε με αρχαία πέτρα αφού μπήκαν παράνομα στον χώρο19:42Τραμπ: Σύντομα θα μάθετε αν οι ΗΠΑ θα κάνουν υπόγειες δοκιμές πυρηνικών όπλων19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο