LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Ιανουαρίου 2021 14:53 | Ανανέωση: 04 Ιανουαρίου 2021 14:53

Ιερά Σύνοδος: “αντάρτικο” στην Κυβέρνηση για τα Θεοφάνια

Η ΔΙΣ σε έκτακτη συνεδρίαση της αποφάσισε να ανοίξει τους ναούς την ημέρα των Θεοφανίων παρά τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΜΑΣΚΑ

Την τελική κρίση να μη συναινέσει στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την παρουσία πιστών στις εκκλησίες κατά την εορτή των Θεοφανίων, έλαβε σήμερα στην έκτακτη συνεδρίασή της -μέσω τηλεδιάσκεψης- η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, εμμένει «σε όσα συμφωνήθηκαν αρχικώς με την Πολιτεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για τη συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των Ιερών Ναών της Εορτής των Θεοφανίων όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στην ΚΥΑ».

Στη συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, η ΔΙΣ αποφάσισε και αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση «θεωρώντας τον διάλογο ως το μοναδικό μέσο επιλύσεως των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις της Πολιτείας με τις θρησκευτικές κοινότητες που υφίστανται στο Ελληνικό Κράτος».

Επιπλέον, απευθύνει έκκληση τόσο προς την ηγεσία της Ε.Ε. όσο και προς την κυβέρνηση να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο ικανός αριθμός εγκεκριμένων εμβολίων για τους πολίτες. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπηρετεί αλλότριους σκοπούς απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η υπέρβαση της πανδημίας, διότι το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους», τονίζεται σχετικά στο ανακοινωθέν της ΔΙΣ.

Αναλυτικά η απόφαση της ΔΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης τα στραβά μάτια;

«Η κυβέρνηση τόσο καιρό αγνοεί τις εισηγήσεις των ειδικών για τα μαζικά τεστ, τα σχολεία, τα ρεβεγιόν, τους χώρους λατρείας. Τώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν πως η ζημιά έχει γίνει και προβλέπουν νέα έξαρση της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης κλείνει πάλι τα πάντα κατόπιν εορτής», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, υπογραμμίζει:

«Τα μέτρα προστασίας πρέπει να ισχύουν για όλους, ώστε να εξέλθουμε πιο γρήγορα από την κρίση. Θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης τα στραβά μάτια σε εξαιρέσεις για την Εκκλησία;»

Επικρίσεις από το ΚΙΝΑΛ

Σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρεται «Είναι αδιανόητο όταν οι πολίτες υποχρεώνονται σε ένα σκληρό lockdown , η Ιερά Σύνοδος να ζητά εξαιρέσεις. Θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Εκεί οδηγούν οι υποχωρήσεις και η ενδοτικότητα της Κυβέρνησης και η απουσία σχεδίου για ασφαλές άνοιγμα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο