LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Ιανουαρίου 2021 07:30

Τζόρτζια - Γερουσία: ρεκόρ πρόωρων ψήφων στις κρίσιμες εκλογές

Τα ποσοστά συμμετοχής, που συγκέντρωσε το U.S. Elections Project, καταδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για τις εκλογές της Τρίτης.

ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΤΖΟΡΤΖΙΑ

Πάνω από 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι, αριθμός ρεκόρ, ψήφισαν πρόωρα στις κρίσιμες επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Τρίτης στην αμερικανική Πολιτεία Τζόρτζια, στις οποίες θα κριθεί ποιο κόμμα θα ελέγξει τη Γερουσία, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χθες Παρασκευή.

Τα ποσοστά συμμετοχής, που συγκέντρωσε το U.S. Elections Project του πανεπιστημίου της Φλόριντα, καταδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για τις εκλογές της Τρίτης στις οποίες θα τεθούν αντιμέτωποι οι απερχόμενοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Ντέιβιντ Περντιού και Κέλι Λέφλερ εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων τους, Τζον Όσοφ και Ράφαελ Γουόρνοκ.

Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν μία ή και τις δύο αυτές έδρες, θα διατηρήσουν την μικρή πλειοψηφία στη Γερουσία, επιτρέποντάς τους να μπλοκάρουν ένα μεγάλο μέρος της ατζέντας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν. Στην περίπτωση που οι Δημοκρατικοί κερδίσουν και τις δύο έδρες, το σώμα θα χωριστεί σε έδρες μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών 50-50, με την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να ψηφίζει σε περιπτώσεις ισοψηφιών. Ο Μπάιντεν και η Χάρις θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις 20 Ιανουαρίου.

Οι 3.001.017 πρόωρες ψήφοι ανέρχονται στο 38,8% όλων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην Πολιτεία, σύμφωνα με το U.S. Elections Project. Αυτό θέτει το ποσοστό συμμετοχής σε ρεκόρ υψηλών επιδόσεων στην Τζόρτζια, ξεπερνώντας τα 2,1 εκατομμύρια πρόωρων ψήφων στις εκλογές της Γερουσίας το 2008. Οι επαναληπτικές εκλογές διεξάγονται καθώς κανένας από του υποψηφίους δεν κέρδισε πάνω από το 50% των ψήφων στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η πρόωρη ψηφοφορία έληξε την Πέμπτη. Η Τζόρτζια δημοσιεύει στοιχεία για τον αριθμό των ατόμων που ψήφισαν, αλλά δεν καταμετρά τις ψήφους τους μέχρι την Ημέρα των Εκλογών. Ο Περντιού ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τέθηκε σε καραντίνα διότι είχε στενή επαφή με πρόσωπο που διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, διακόπτοντας έτσι την προεκλογική του εκστρατεία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λεμεσός: Έπιασε τον σταυρό των Θεοφανίων, τον πήρε και... εξαφανίστηκε23:59Παναθηναϊκός: Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για το νέο έτος23:46Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κίσσαμο - Σε επιφυλακή οι Πυροσβεστικές δυνάμεις23:31Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα: Νεκρός 31χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση (εικόνες)23:17Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη σε ηλικία 80 ετών23:03Ο Μοναστηρλής «έστειλε» τον ΠΑΟΚ στους «8» 22:49Εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Βρετανία και Γαλλία θα αναπτύξουν στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης22:35Παναθηναϊκός: Το συγκινητικό βίντεο για τον Γιώργο Παπαδάκη στα matrix του ΟΑΚΑ22:21Euroleague: Λύγισε στο φινάλε με την Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός22:07Μητσοτάκης από Παρίσι: Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων21:53Βενεζουέλα: Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο πρώην σύμβουλος διπλωματίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Σιτιλίδης21:39Κ. Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για Παπαδάκη: Είχαμε σχέση ζωής21:25FIR Αθηνών: Τι αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος των ελεγκτών21:11Ο δημοσιογραφικός κόσμος "υποκλίνεται" στον Γιώργο Παπαδάκη20:57ANT1 Sports: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "ρίχνονται" ξανά στη μάχη της Euroleague20:43Έγκλημα στις Σέρρες: Με "βαρύ" ποινικό μητρώο ο 16χρονος δράστης20:29Κηφισιά: Νίκησε τον Βόλο ακόμα και χωρίς Τεττέη - Παντελίδη20:15Χανιά: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (εικόνες)20:05Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:51Ο Λουίς Μίγια στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο