LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Δεκεμβρίου 2020 12:52 | Ανανέωση: 30 Δεκεμβρίου 2020 13:02

Χατζηθεοδοσίου: να ανοίξει το λιανεμπόριο με “click in shop”

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τονίζει ότι η μέθοδος του «click away» δε λειτούργησε για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ερμού - click away

Άνοιγμα του λιανεμπορίου με προκαθορισμένη επίσκεψη του καταναλωτή στα καταστήματα ζητά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

"Η μέθοδος του «click away» δε λειτούργησε για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να χαθεί για αυτές ο χριστουγεννιάτικος τζίρος. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε αυτό το «ημίμετρο», το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είχε καταθέσει πρόταση για άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσω προκαθορισμένων επισκέψεων των καταναλωτών στα καταστήματα" τονίζει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

"Έτσι και θα αποφεύγαμε φαινόμενα συνωστισμού και συγχρωτισμού αλλά και θα λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις. Δεν εισακουστήκαμε τότε και βλέπουμε τώρα τα αποτελέσματα, με πάρα πολλές επιχειρήσεις να έχουν μηδενικούς τζίρους καθώς δεν μπορούν να υποστηρίξουν την «παράδοση εκτός». Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να στηρίξει αποτελεσματικά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και κυρίως το εμπορικό της κομμάτι, επαναφέρουμε την πρόταση που είχαμε καταθέσει και ζητάμε να ανοίξει το λιανεμπόριο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, με ραντεβού που θα μπορεί να κλείνει ο καταναλωτής για να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα".

Όπως λέει ο κ. Χατζηθεοδοσίου, "η κυβέρνηση οφείλει να μιλήσει με καθαρές κουβέντες. Από την στιγμή που δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά τον εμπορικό κόσμο, θα πρέπει να του δώσει το δικαίωμα να εργαστεί. Πάντα βέβαια με κανόνες και απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε διαφορετική περίπτωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την οικονομική καταστροφή αυτών των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους και για την εξαφάνιση τους από τον επαγγελματικό χάρτη. Ήδη είναι απόλυτα ξεκάθαρο σε εμάς ότι η επόμενη μέρα μετά την πανδημία θα βρει την οικονομία μας με χιλιάδες επιχειρήσεις λιγότερες, καθώς δεν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν. Ας μη γίνουν όμως τα πράγματα χειρότερα εξαιτίας κάποιων λανθασμένων επιλογών.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι η βασική προτεραιότητα όλων μας. Αμέσως μετά όμως έρχεται η προστασία της εργασίας. Ζητάμε το αυτονόητο και η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να ακούσει τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο λιανεμπόριο και να δώσει λύση. Δεν υπάρχουν ούτε οι αντοχές ούτε η υπομονή για άλλο χάσιμο χρόνου".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκαΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «απαράδεκτες αξιώσεις» της Τουρκίας με το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90 και δεν έχουν αποσυρθεί. 

Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοίΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα επεξεργασίας και χρηματικά ποσά.

Χριστάκης στο ant1news: Όλα τα δεδομένα για το “φορολογικό διαζύγιο”Σήμερα 16:24 | Ειδήσεις

Πότε είναι υποχρεωτική η κατάθεση φορολογικών δηλώσεων για όσους είναι παντρεμένοι. Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι το κάνουν προαιρετικά.

Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της ΛατινοπούλουΣήμερα 10:06 | Ειδήσεις

Τι κατασχέθηκε από σπίτι των συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:12Θρίλερ σε πολυτελή βίλα στην Άδανα – Πατέρας σκότωσε τα δύο παιδιά του και αυτοκτόνησε16:58Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία "συμβουλίου ειρήνης" για τη Γάζα16:44Χριστάκης στο ant1news: Όλα τα δεδομένα για το “φορολογικό διαζύγιο”16:30ΥΠΕΘΟ: Πιο γρήγορες πληρωμές - Λιγότερες απευθείας αναθέσεις16:16Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου16:02Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία15:48Γερμανία: Η στρατιωτική αποστολή στη Γροιλανδία αποφασίστηκε λόγω των "ρωσικών και κινεζικών απειλών"15:34Ο Χρήστος Φαφούτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνικό Μετρό Α.Ε.15:20Missing Alert για την εξαφάνιση δύο 15χρονων αγοριών15:06Ο χειμώνας παίζει κρυφτούλι14:52Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Νετανιάχου: Στο επίκεντρο της συζήτησης η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Ιράν14:38Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα14:24Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός"14:19Κρήτη: Νεαρή γιατρός παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας14:10Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;13:56Τουσκ: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στη Γροιλανδία13:42Γαλλία για Γροιλανδία: Η αποστολή ευρωπαίων στρατιωτικών επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο13:28Γεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα13:14Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί13:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο