LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 29 Δεκεμβρίου 2020 08:10

Βόρεια Μακεδονία: Σταμάτησαν επίθεση με “άρωμα” ISIS (βίντεο)

Τεράστια ποσότητα υλικού. Οι συλλήψεις, το σχέδιο και οι ανακοινώσεις από τις Αρχές.

Σύλληψη τρομοκρατών - Βόρεια Μακεδονία

Οκτώ άτομα που είναι ύποπτα για σχεδιασμό τρομοκρατική επίθεσης στη Βόρεια Μακεδονία συνέλαβαν οι Αρχές της χώρας τη Δευτέρα.

Η επιχείρηση έγινε σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ένας άνδρας συνελήφθη την Κυριακή, ο οποίος είχε στο παρελθόν καταδικαστεί για συμμετοχή του στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι συλλήψεις έγιναν με την υποψία «δημιουργίας τρομοκρατικής οργάνωσης βασισμένης στην ιδεολογία του ISIS με σκοπό τη διάπραξη δολοφονιών και την καταστροφή δημόσιων κτηρίων με την πρόθεση δημιουργίας αισθήματος ανασφάλειας και φόβου μεταξύ των πολιτών», σύμφωνα με την Αστυνομία, που όμως δεν ανέφερε συγκεκριμένους στόχους.

Τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να είχαν κάνει πολλές προετοιμασίες, να είχαν οικονομικά μέσα, όπλα, πυρομαχικά, στρατιωτικό εξοπλισμό και να είχαν φτιάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ είχαν κάνει και δοκιμαστικά ενεργοποίησής τους.

Επικοινωνούσαν με "What's App" σχετικά με τη μεταφορά των όπλων, την κατασκευή γιλέκων με εκρηκτικά, ενώ συζητούσαν για τα οικονομικά και τα όπλα, που ήταν κρυμμένα σε δρόμου του χωριού Κουμάνοβο, που βρίσκεται στα βόρεια της χώρας.

Οι τρεις από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν οι ίδιοι που είχαν συλληφθεί το Σεπτέμβριο όταν είχαν εντοπιστεί στην ίδια περιοχή πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Οι οκτώ κατηγορούνται για δημιουργία τρομοκρατικής οργάνωσης, αν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης άνω των δέκα ετών.

Οι Αρχές υπολογίζουν ότι, το 2016 περίπου 150 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας είχαν ταξιδέψει με ακραίους ισλαμιστές στο Ιράκ και τη Συρία. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Μουσουλμάνοι, από την αλβανική μειονότητα που αντιπροσωπεύει περίπου το ? του πληθυσμού, δηλαδή 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους.

   

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος ΔιάδρομοςΣήμερα 15:46 | Ειδήσεις

Η νέα έρευνα του ant1news.gr αποκαλύπτει πώς το ρωσικό αέριο "βαφτίζεται” τουρκικό και συνεχίζει να ρέει προς την Ευρώπη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37Super League: Νέο σόου του Λεβαδειακού 19:23ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις – Ο Μητσοτάκης δημιουργεί και επιτείνει το αδιέξοδο19:08"Χάος" στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία (βίντεο)18:54Εύβοια: Μεθυσμένη οδηγός προκάλεσε τροχαίο ατύχημα - Έπεσε με το ΙΧ της σε δύο οχήματα18:40Κρήτη - ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο" δηλώνουν συνήγοροι υπεράσπισης συλληφθέντων18:26«Η ειρήνη δεν απέχει πολύ», δήλωσε ο Ερντογάν μετά από τη συνάντησή του με τον Πούτιν18:13Μαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικός17:59Σοβαρό τροχαίο στην Πάτρα - Οδηγός ντελίβερι συγκρούστηκε με μηχανή (εικόνες)17:46Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος17:32Με πολλές απουσίες η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό 17:18Ολοκαύτωμα Καλαβρύτων: Το χρονικό του ναζιστικού εγκλήματος17:04Μπαράζ τροχονομικών παραβάσεων στο Ίλιον - Πάνω από 10 οχήματα μεταφέρθηκαν με γερανό16:51Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις16:37Super League: Με τρία αμφίρροπα ματς η «αυλαία» της 14ης αγωνιστικής16:24Ακρωτήριο Ταίναρο: Διάσωση δεκάδων μεταναστών με τη συνδρομή της Frontex16:10Κώτσηρας - Προϋπολογισμός 2026: Η εκλογή Πιερρακάκη δείχνει την απόσταση που έχει διανύσει η χώρα15:56Ηράκλειο - Τηλεφωνική απάτη: 45χρονη έχασε 800 € από άνδρα που παρίστανε τον λογιστή15:42Μερτς: Αν πέσει η Ουκρανία, στο στόχαστρο της Ρωσίας θα τεθεί η ΕΕ15:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο