LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Δεκεμβρίου 2020 09:05 | Ανανέωση: 28 Δεκεμβρίου 2020 09:15

Κορονοϊός - Ζαριφόπουλος στον ΑΝΤ1: πως θα οριστούν τα ραντεβού για εμβολιασμό

Βήμα – βήμα η διαδικασία, τι θα κάνει το Κράτος και τι πρέπει να κάνει κάθε πολίτης.

ΕΜΒΟΛΙΟ - ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - COVID-19 - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Αρχικά πηγαίνει το Κράτος στους υγειονομικούς και τα γηροκομεία και στην συνέχεια θα προχωρήσουμε με την σειρά που έχει υποδειχθεί, ξεκινώντας από όσους είναι άνω των 85 ετών

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι το Κράτος γνωρίζει το ΑΜΚΑ όλων των πολιτών, όπου αποτυπώνεται η ηλικία κάθε πολίτη και από εκεί μπορούν να ομαδοποιηθούν κατηγορίες πολιτών.

Προσέθεσε ότι συνδυάζοντας την ηλικία με στοιχεία για την διεύθυνση του κάθε πολίτη που αναγράφεται στην φορολογική δήλωση και προσδιορίζεται ο τόπος όπου θα γίνει ο εμβολιασμός και ορίζεται το ραντεβού. Σε περίπτωση που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, θα ενημερωθεί κάθε πολίτης με sms για το ραντεβού του. Σε κάθε περίπτωση, καθένας θα μπορεί να βρίσκει το προκαθορισμένο ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr απευθείας ή μέσω του φαρμακείου της γειτονιάς τους ή μέσω του ΚΕΠ.

Όπως εξήγησε, το ίδιο θα ισχύσει και με την επόμενη ηλικιακή ομάδα προς εμβολιασμό, 70 ετών και πάνω.

Συμπλήρωσε σε ότι αφορά τις ευπαθείς ομάδες, ότι υπάρχουν μητρώα ασθενών πχ. για καρδιοπαθείς, μεταμοσχευμένους, πάσχοντες από ΧΑΠ κτλ. που θα αξιοποιηθούν για να εντοπιστούν όσοι πρέπει κατά προτεραιότητα να εμβολιαστούν. Τόνισε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για όσους πάσχουν από άλλα νοσήματα, λέγοντας ότι ο εντοπισμός αυτών των πολιτών, θα γίνει μέσω των φαρμάκων που έχουν συνταγογραφηθεί σε καθέναν ανάλογα με την πάθηση του και συνοδεύονται από σχετικούς κωδικούς, μέσω ομαδοποίησης και ψηφιακής διασταύρωσης δεδομένων.

Επεσήμανε ακόμη ότι μπορούν οι πολίτες που πάσχουν πχ. από παχυσαρκία και τυχόν δεν έχουν περιληφθεί στην σχετική λίστα των προσώπων που πρέπει να εμβολιαστούν, θα μπορούν μέσω των γιατρών τους να αιτηθούν να ενταχθούν κατά προτεραιότητα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορονοϊού.

Όπως είπε ο κ. Ζαριφόπουλος, από την στιγμή που θα οριστεί το ραντεβού, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τον πολίτη και εκείνος να φροντίσει να μην το χάσει. Εάν δεν εξυπηρετεί τον πολίτη το ραντεβού που θα έχει οριστεί αυτομάτως, θα μπορεί είτε μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov,gr ή μέσω του φαρμακείου τους ή μέσω του ΚΕΠ να γίνει αλλαγή του ραντεβού.

Παράλληλα, έκανε έκκληση προς όλους να μην «χάνουν» τα ραντεβού, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των ευπαθών εμβολίων, τα οποία θα έχουν ήδη αποψυχθεί.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι θα δοθεί σχετική βεβαίωση σε όλους όσοι θα εμβολιαστούν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο