LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Δεκεμβρίου 2020 09:05 | Ανανέωση: 28 Δεκεμβρίου 2020 09:15

Κορονοϊός - Ζαριφόπουλος στον ΑΝΤ1: πως θα οριστούν τα ραντεβού για εμβολιασμό

Βήμα – βήμα η διαδικασία, τι θα κάνει το Κράτος και τι πρέπει να κάνει κάθε πολίτης.

ΕΜΒΟΛΙΟ - ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - COVID-19 - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Αρχικά πηγαίνει το Κράτος στους υγειονομικούς και τα γηροκομεία και στην συνέχεια θα προχωρήσουμε με την σειρά που έχει υποδειχθεί, ξεκινώντας από όσους είναι άνω των 85 ετών

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι το Κράτος γνωρίζει το ΑΜΚΑ όλων των πολιτών, όπου αποτυπώνεται η ηλικία κάθε πολίτη και από εκεί μπορούν να ομαδοποιηθούν κατηγορίες πολιτών.

Προσέθεσε ότι συνδυάζοντας την ηλικία με στοιχεία για την διεύθυνση του κάθε πολίτη που αναγράφεται στην φορολογική δήλωση και προσδιορίζεται ο τόπος όπου θα γίνει ο εμβολιασμός και ορίζεται το ραντεβού. Σε περίπτωση που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, θα ενημερωθεί κάθε πολίτης με sms για το ραντεβού του. Σε κάθε περίπτωση, καθένας θα μπορεί να βρίσκει το προκαθορισμένο ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr απευθείας ή μέσω του φαρμακείου της γειτονιάς τους ή μέσω του ΚΕΠ.

Όπως εξήγησε, το ίδιο θα ισχύσει και με την επόμενη ηλικιακή ομάδα προς εμβολιασμό, 70 ετών και πάνω.

Συμπλήρωσε σε ότι αφορά τις ευπαθείς ομάδες, ότι υπάρχουν μητρώα ασθενών πχ. για καρδιοπαθείς, μεταμοσχευμένους, πάσχοντες από ΧΑΠ κτλ. που θα αξιοποιηθούν για να εντοπιστούν όσοι πρέπει κατά προτεραιότητα να εμβολιαστούν. Τόνισε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για όσους πάσχουν από άλλα νοσήματα, λέγοντας ότι ο εντοπισμός αυτών των πολιτών, θα γίνει μέσω των φαρμάκων που έχουν συνταγογραφηθεί σε καθέναν ανάλογα με την πάθηση του και συνοδεύονται από σχετικούς κωδικούς, μέσω ομαδοποίησης και ψηφιακής διασταύρωσης δεδομένων.

Επεσήμανε ακόμη ότι μπορούν οι πολίτες που πάσχουν πχ. από παχυσαρκία και τυχόν δεν έχουν περιληφθεί στην σχετική λίστα των προσώπων που πρέπει να εμβολιαστούν, θα μπορούν μέσω των γιατρών τους να αιτηθούν να ενταχθούν κατά προτεραιότητα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορονοϊού.

Όπως είπε ο κ. Ζαριφόπουλος, από την στιγμή που θα οριστεί το ραντεβού, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τον πολίτη και εκείνος να φροντίσει να μην το χάσει. Εάν δεν εξυπηρετεί τον πολίτη το ραντεβού που θα έχει οριστεί αυτομάτως, θα μπορεί είτε μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov,gr ή μέσω του φαρμακείου τους ή μέσω του ΚΕΠ να γίνει αλλαγή του ραντεβού.

Παράλληλα, έκανε έκκληση προς όλους να μην «χάνουν» τα ραντεβού, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των ευπαθών εμβολίων, τα οποία θα έχουν ήδη αποψυχθεί.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι θα δοθεί σχετική βεβαίωση σε όλους όσοι θα εμβολιαστούν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ινδονησία: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους - Οι αρχές αναζητούν τους 11 επιβαίνοντες (εικόνες)09:50Χρυσή απάτη στον Άγιο Παντελεήμονα: Χειροπέδες σε 4 μέλη σπείρας με χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα09:36Αυστρία: 8 νεκροί από χιονοστιβάδες 09:22Τραγωδία στην Ιεράπετρα: Ηλικιωμένος βρέθηκε απανθρακωμένος μετά από φωτιά στο σπίτι του09:08Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα08:54Φωτιά στην περιοχή Καζάνια στο Πέραμα - Ήχησε το 11208:40Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Ιανουαρίου 08:12Γενιτσάγ: Το τουρκικό ΥΠΕΞ σιωπά στις δηλώσεις Γεραπετρίτη - Σκληρή προειδοποίηση γκιουρντενίζ23:59Ε.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς Τράμπ23:46Αστυνομικός φιλοξένησε σπίτι της, μητέρα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μαζί με τα παιδιά της23:32Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλι23:18Μητσοτάκης: Η ερώτηση που τον έφερε σε αμηχανία– “Μη με τρομάζετε έτσι”23:04Η Δανία "εξεπλάγη" από τις δασμολογικές απειλές του Τραμπ22:50Σέρρες: Στο μικροσκόπιο δεύτερη επίθεση στον 17χρονο - Μαρτυρία της αδελφής του στον ΑΝΤ1 για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου22:36Γροιλανδία: Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιβολή νέων δασμών σε ευρωπαϊκές χώρες που αντιδρούν στα σχέδια του22:22Θύελλα αντιδράσεων, μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις του Έντι Ράμα - Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη22:08Ποπάι: ο γκρινιάρης ναυτικός έχει... γενέθλια!21:54Καρδίτσα – ΑΕΚ: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την “Ένωση”21:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 χάρισε ελπίδα σε Παιδικά Χωριά SOS και Φλόγα21:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο