LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Δεκεμβρίου 2020 21:18

Λίβανος: “Στάχτη” έγινε καταυλισμός προσφύγων μετά από εμπρησμό (βίντεο)

Πλήρης καταστροφή του καταυλισμού, που φιλοξενούσε πρόσφυγες.

Καταυλισμός προσφύγων - Λίβανος - φωτιά

Μέλη μιας οικογένειας στον βόρειο Λίβανο πυρπόλησαν έναν καταυλισμό Σύρων προσφύγων, μετά από καυγά με «Σύρους εργάτες», το Σάββατο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως ο χώρος.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (HCR) επιβεβαίωσε ότι ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον καταυλισμό, στην περιοχή Αλ Μινίεχ. Έκανε επίσης λόγο για τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ένα τοπικό νοσοκομείο. Δεν ήταν όμως σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

«Η φωτιά εξαπλώθηκε σε όλα τα καταλύματα» που ήταν φτιαγμένα από πλαστικό και ξύλο, είπε ένας εκπρόσωπος της HCR, ο Χαλέντ Καμπάρα. Στον καταυλισμό διέμεναν περίπου 75 οικογένειες.

Η τραγωδία ξεκίνησε με μια «αντιπαράθεση» μεταξύ ενός μέλους μιας ισχυρής οικογένειας του βόρειου Λιβάνου, των Αλ Μιρ, με «Σύρους εργάτες», σύμφωνα με το πρακτορείο. Νεαρά μέλη αυτής της μεγάλης οικογένειας παρενέβησαν και «πυρπόλησαν ορισμένες σκηνές των προσφύγων».

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας επενέβη για να σβήσει την πυρκαγιά ενώ στην περιοχή αναπτύχθηκαν δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι ακούστηκαν και πυροβολισμοί. Διευκρίνισε ότι ο καυγάς, στην κοινότητα Μπανίν, ξεκίνησε όταν οι Σύροι ζήτησαν τον μισθό τους και οι εργοδότες τους αρνήθηκαν να τους πληρώσουν.

«Κάποιες οικογένειες έφυγαν από την περιοχή επειδή φοβήθηκαν, καθώς ακούγονταν εκρήξεις, οι οποίες όμως οφείλονταν σε γκαζάκια για οικιακή χρήση», εξήγησε ο εκπρόσωπος της HCR που παρακολουθεί την κατάσταση.

Ο Λίβανος φιλοξενεί στο έδαφός του περίπου 1,5 εκατομμύριο Σύρους, εκ των οποίων μόνο το 1 εκατομμύριο είναι καταγεγραμμένοι από τον ΟΗΕ ως πρόσφυγες που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο