LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Δεκεμβρίου 2020 21:18

Λίβανος: “Στάχτη” έγινε καταυλισμός προσφύγων μετά από εμπρησμό (βίντεο)

Πλήρης καταστροφή του καταυλισμού, που φιλοξενούσε πρόσφυγες.

Καταυλισμός προσφύγων - Λίβανος - φωτιά

Μέλη μιας οικογένειας στον βόρειο Λίβανο πυρπόλησαν έναν καταυλισμό Σύρων προσφύγων, μετά από καυγά με «Σύρους εργάτες», το Σάββατο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως ο χώρος.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (HCR) επιβεβαίωσε ότι ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον καταυλισμό, στην περιοχή Αλ Μινίεχ. Έκανε επίσης λόγο για τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ένα τοπικό νοσοκομείο. Δεν ήταν όμως σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

«Η φωτιά εξαπλώθηκε σε όλα τα καταλύματα» που ήταν φτιαγμένα από πλαστικό και ξύλο, είπε ένας εκπρόσωπος της HCR, ο Χαλέντ Καμπάρα. Στον καταυλισμό διέμεναν περίπου 75 οικογένειες.

Η τραγωδία ξεκίνησε με μια «αντιπαράθεση» μεταξύ ενός μέλους μιας ισχυρής οικογένειας του βόρειου Λιβάνου, των Αλ Μιρ, με «Σύρους εργάτες», σύμφωνα με το πρακτορείο. Νεαρά μέλη αυτής της μεγάλης οικογένειας παρενέβησαν και «πυρπόλησαν ορισμένες σκηνές των προσφύγων».

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας επενέβη για να σβήσει την πυρκαγιά ενώ στην περιοχή αναπτύχθηκαν δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι ακούστηκαν και πυροβολισμοί. Διευκρίνισε ότι ο καυγάς, στην κοινότητα Μπανίν, ξεκίνησε όταν οι Σύροι ζήτησαν τον μισθό τους και οι εργοδότες τους αρνήθηκαν να τους πληρώσουν.

«Κάποιες οικογένειες έφυγαν από την περιοχή επειδή φοβήθηκαν, καθώς ακούγονταν εκρήξεις, οι οποίες όμως οφείλονταν σε γκαζάκια για οικιακή χρήση», εξήγησε ο εκπρόσωπος της HCR που παρακολουθεί την κατάσταση.

Ο Λίβανος φιλοξενεί στο έδαφός του περίπου 1,5 εκατομμύριο Σύρους, εκ των οποίων μόνο το 1 εκατομμύριο είναι καταγεγραμμένοι από τον ΟΗΕ ως πρόσφυγες που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο δυστύχημα07:48Σύνοδος Κορυφής: Στήριξη 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες07:34Ιδέες δώρων για car lovers που ζουν για το αυτοκίνητό τους07:20Βόλος: Του έκαναν έξωση γιατί δεν πλήρωνε και έβαλε φωτιά στο σπίτι07:06Conference League: Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους "16" και τα "ζευγαρώματα" στα νοκ άουτ06:52Formula 1: Ο Φερστάπεν αλλάζει νούμερο στο μονοθέσιο - Θα αγωνίζεται με το αγαπημένο του νούμερο "3"06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Δεκεμβρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Μυθική ανατροπή για την ΑΕΚ και πρόκριση στους 16 του Conference League00:06Τζέιμι Λι Κέρτις: Η καριέρα μου πλησιάζει στο τέλος της…23:53ΑΕΚ - Κραϊόβα: Μείωσε το σκορ για την Ένωση ο Βίντα 1-223:40Παναθηναϊκούς – Χάποελ Τελ Αβίβ: Νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο για τους “πράσινους”23:34Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Άντονι Πράις23:21Θεσσαλονίκη - Αγρότες: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στα Μάλγαρα μέχρι την Τρίτη23:07Κρήτη: Δεκάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν στα νότια του νησιού22:53ΑΕΚ: 0-1 η Κραϊοβα με γκολ του Μπαϊαράμ22:39Missing alert για την εξαφάνιση 14χρονης22:25Ο Νίκος Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για την επίθεση που δέχθηκε από τον Ν. Παππά - Είναι προσβλητικός22:11FIFA: Η Ρωσία επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 4 χρόνια;21:57Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική (βίντεο)21:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο