LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Δεκεμβρίου 2020 12:45

Εφορία: Τρεις παρατάσεις και δυο... “πονοκέφαλοι”

Ανοίγει η πλατφόρμα για ψηφιακή κατάθεση πινακίδων. Πότε πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Τι ισχύει για ταμειακές και κληρονομιές - γονικές παροχές. Τι πληρώνεται ως την Πέμπτη.

Τέλη κυκλοφορίας - ΕΝΦΙΑ - εκκαθαριστικά - Πινακίδες οχημάτων - ΕΦΚΑ - εφορία - ταμεία - ουρές

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να αγωνιούν έως τις τελευταίες ημέρες του έτους για το εάν (και πόσο) θα δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Η σχετική προθεσμία έχει παραταθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, παράταση η οποία αφορά και την προθεσμία κατάθεσης πινακίδων. Η εξέλιξη αυτή, πρακτικά σημαίνει πως όσοι σκόπευαν και συνεχίζουν να προγραμματίζουν κατάθεση των πινακίδων τους θα μπορούν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους για δύο μήνες ακόμα «δωρεάν», χωρίς την καταβολή τελών.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα τέλη κυκλοφορίας έχουν αναρτηθεί εδώ και εβδομάδες στο taxisnet, η πληρωμή τους γίνεται ηλεκτρονικά (για πρώτη φορά έχει ενσωματωθεί και QR Code) και η προθεσμία εκπνέει στις 26 Φεβρουαρίου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων με την απειλή προστίμου 10.000 ευρώ την πρώτη φορά και 30.000 ευρώ τη δεύτερη για όσους μπουν στον πειρασμό να δηλώσουν πλασματική ακινησία και συνεχίσουν να κυκλοφορούν το αυτοκίνητό τους.

Παράταση έχει δοθεί επίσης:

  1. Απόσυρση ταμειακών. Η προθεσμία εκπνέει στις 31 Μαρτίου και αφορά στην απόσυρση από τη χρήση και δήλωση παύσης μοντέλων Φ.Η.Μ., εξαιρουμένων των Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. και των ΑΔΗΜΕ Ταξιμέτρων, που έχουν λάβει άδεια καταληλλότητας σύμφωνα με τις ΠΟΛ.1135/2005 ή ΠΟΛ.1234/2002.
  2. Δηλώσεις φόρου κληρονομιών, γονικών παροχών, δωρεών. Έως τις 26 Φεβρουαρίου. Η παράταση αφορά στην υποβολή δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, εφόσον η προθεσμία έληγε εντός Νοεμβρίου 2020 ή λήγει εντός Δεκεμβρίου 2020.

Αντίθετα, η εφορία δεν μας ξεχνά όσον αφορά τις κλασικές φορολογικές υποχρεώσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία καταβολής της τέταρτης δόσης ΕΝΦΙΑ έτους 2020 και μέχρι την ίδια ημερομηνία πρέπει να πληρωθεί και η έκτη δόση του φετινού λογαριασμού του φόρου εισοδήματος.

Πηγή: Euro2day.gr

 

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θανατηφόρο τροχαίο στους Αγίους Θεοδώρους - Οδηγός έπεσε στις μπάρες της εθνικής οδού09:42Γερμανία: Νεκροί δύο 18χρονοι από ρίψεις πυροτεχνημάτων09:26Κρήτη: Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων 09:10Έκρηξη σε θέρετρο στην Ελβετία - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες08:56Με μουσική, drones και πυροτεχνήματα άλλαξε η χρονιά στα δύο χριστουγεννιάτικα χωριά της Περιφέρειας Αττικής, στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1η Ιανουαρίου08:25Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά08:10Το Ant1news.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά!22:00Το Ρίο έσπασε ρεκόρ Γκίνες με τη μεγαλύτερη πρωτοχρονιάτικη γιορτή στον κόσμο21:44Οι νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύουν το 2026 στους αυτοκινητόδρομους21:30Τασούλας: Ας είναι η νέα χρονιά μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν στηριζόμενοι σε όλα όσα μας ενώνουν21:16Μόνο για τα αστικά λεωφορεία η κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων, από το 202621:02Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών20:48ANT1 Sports: Μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου στέλνουν τις ευχές τους ενόψει του νέου έτους20:34Πρωτοχρονιά στον κόσμο: Η υφήλιος αποχαιρετά το 2025 με πυροτεχνήματα και παγωμένες βουτιές20:20Στις φλόγες τυλίχθηκε διαμέρισμα στην Καλαμαριά20:06Το μεγαλύτερο ριφιφί των Χριστουγέννων: Άδειασαν πάνω από 3.000 θυρίδες19:36Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράν: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους (βίντεο)19:22Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 202319:08Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κλείνει το 2025 με καθαρό αποτύπωμα18:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο