LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Δεκεμβρίου 2020 10:53

ΟΑΕΔ: SOS για τα 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους

Δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι του βοηθήματος δεν έχουν συμπληρώσει την κατάλληλη φόρμα, ενώ λήγει η διορία.

Ανεργία - ΟΑΕΔ

Σημερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, στις 23:59, λήγει η προθεσμία υποβολής στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού. Έως τώρα, 94.000 (72%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν υποβάλει ΙΒΑΝ.

Εάν οι δικαιούχοι δεν υποβάλλουν ΙΒΑΝ, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι, μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous)

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr >>  Εργασία και ασφάλιση >> Ανεργία >> Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου -δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας- κατά το διάστημα από την 1η Μαρτίου έως και την 25η Νοεμβρίου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΧθες 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΧθες 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΧθες 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΧθες 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο