LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Δεκεμβρίου 2020 14:00

Ιερώνυμος: συγκίνηση και ευχές στο προσωπικό δύο νοσοκομείων (εικόνες)

Τι είπε για την προσφορά ιατρών και νοσηλευτών ο Αρχιεπίσκοπος, με αναφορές στην περίοδο της νοσηλείας του με κορονοϊό.

Ευχές Αρχιεπισκόπου - Ιερώνυμος -   Ευαγγελισμός - Σωτηρία

«Kουβαλάω μαζί μου μία εμπειρία, την εμπειρία της επιδημίας, αλλά μέσα μου ζωηρά μένει η εικόνα των αγαθών αυτών ανθρώπων, οι οποίοι με περιποιήθηκαν και ιδιαίτερα σταματώ στο νοσηλευτικό προσωπικό που η θυσία τους και η προσπάθειά τους με συγκίνησαν περισσότερο. Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσα προσφέρατε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

 Με αυτό το γεμάτο συναίσθημα και σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Σωτηρία».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό του προς το Διοικητικό, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων όλης της χώρας τους  και τους ευχήθηκε ενόψει Χριστουγέννων. 

Μέσω διαδικτύου συνομίλησε με τους Διοικητές και εκπροσώπους του προσωπικού των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Σωτηρία» στους οποίους υπογράμμισε  «Διδάσκετε την αγαθοεργία περισσότερο από όλους μας. Σας εύχομαι χρόνια πολλά, σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά, στο Διοικητικό, το ιατρικό, το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και όσους κουράζονται αγωνιούν, προσφέρουν σε εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Ευχές Αρχιεπισκόπου - Ιερώνυμος -   Ευαγγελισμός - Σωτηρία

Ευχήθηκε, ακόμη, «ο Θεός να σας ενισχύει στο έργο σας, εσάς και τις οικογένειές σας. Να σας βοηθάει στην καλλιέργεια και την πρόοδο της επιστήμης και μην ξεχνάτε ότι η επιστήμη και η Εκκλησία καλούνται σήμερα σε μία συνεργασία για τον άνθρωπο» και συμπλήρωσε ότι « η ανθρώπινη ζωή είναι η μεγαλύτερη αξία σε αυτόν τον κόσμο».

Από την πλευρά τους οι Διοικητές των Νοσοκομείων, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο και ανταπέδωσαν τις ευχές για υγεία και μακροημέρευση. Υποσχέθηκαν, εξάλλου, ότι πάντοτε θα είναι πλάι στην Εκκλησία, όπως, άλλωστε, και η Εκκλησία είναι δίπλα τους, ενώ εξέφρασαν την ελπίδα για την συνεισφορά της την περίοδο του εμβολιασμού. 

Παρόντες ήταν, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας. Η «Αποστολή», εξάλλου, βρίσκεται σε μία συχνή και στενή συνεργασία με τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, ενώ ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, προσέφερε εκατοντάδες δέματα με γλυκά στο προσωπικό των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Σωτηρία» δείχνοντας με αυτόν τον συμβολικό τρόπο την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας προς αυτούς τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για τον συνάνθρωπό τους.    

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσειΧθες 20:50 | Ειδήσεις

 Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την ομόφωνη εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημαΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συντάχθηκαν στην πρόταση ότι πρέπει να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τον μάρτυρα.

Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονίαΧθες 23:46 | Ειδήσεις

H οικογένεια του 39χρονου επιμένει στο σενάριο της δολοφονίας και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΧθες 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Προσπάθησε αλλά... κόλλησε στην ισοπαλία με την Βικτόρια Πλζεν00:02Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονία23:59Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας: Το "ευχαριστούμε" δεν σβήνει την πικρή αλήθεια23:45Παναθηναϊκός: Προσγειώθηκε άτσαλα στο Μιλάνο - Δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρώπη23:39Φον ντερ Λάιεν- Κόστα: Συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη 23:25ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημα23:11Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά22:57Europa League - Παναθηναϊκός: Με 10 παίκτες στο 32' η Βικτόρια Πλζεν 22:43Κυρανάκης: Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα – Ανάπλαση με τραμ στην παραλία22:29Europa League: Ο Μύθου έσωσε το βαθμό, 3-3 ο ΠΑΟΚ στη Λουντογκόρετς22:15ΑΕΚ: Καυτή και στην Ευρώπη - Νίκησε την πρωτοπόρο του League Phase με ανατροπή 22:05Πύργος: Διπλή παράσυρση γυναικών από μηχανάκι διανομέα21:55Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου21:41Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1: H οργή των αγροτών είναι δικαιολογημένη21:27ANT1 Sports: Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλειδώσει μια θέση στην οκτάδα απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν21:13Πιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσει20:59Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:45Φοινικούντα - Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Το σενάριο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας20:31Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε τη σύλληψη του «Φραπέ» - Μου είπε ότι "θα μου στρίψει το λαρύγγι"20:17Η τεχνητή νοημοσύνη στην εξωσωματική γονιμοποίηση20:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο