LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Δεκεμβρίου 2020 11:07

Θεοδωρικάκος: σε 100 δόσεις τα “κορονο” – χρέη σε Δήμους

Τι λέει ο Υπ. Εσωτερικών για το lockdown και την στάση των πολιτών, τις αλλαγές στις προσλήψεις και το ΑΣΕΠ.

Ευρώ - χρήματα - λεφτά

«Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό πρόσωπο, κανένα δημόσιο πρόσωπο, το οποίο να είναι υπεράνω ελέγχου, διαφάνεια παντού, για τους πάντες και για τα πάντα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του, στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1, ερωτηθείς για το ζήτημα των αποκαλύψεων γύρω από την Folli Follie.

Σχετικά με την πανδημία, ο Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους πολίτες να πειθαρχήσουν στα μέτρα. Όπως είπε, ο ίδιος θα περάσει τις γιορτές μόνο με την οικογένειά του, υπογραμμίζοντας, ότι η έναρξη του εμβολιασμού δεν σημαίνει και το τέλος του κορονοϊού, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της μάχης. Κάλεσε, επίσης, τους δημάρχους να δώσουν το καλό παράδειγμα τόσο σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των μέτρων όσο και για τον εμβολιασμό.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στήριξε και στηρίζει με σημαντικό τρόπο τις τοπικές κοινωνίες, κατά την περίοδο της πανδημίας και ότι ως υπουργός Εσωτερικών, έχει υπογράψει πάρα πολλές αποφάσεις οικονομικής στήριξης της Αυτοδιοίκησης.

Ερωτηθείς για τη μεταρρύθμιση στον τρόπο πρόσληψης στο Δημόσιο και στο ΑΣΕΠ, είπε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μόλις ανοίξει η Βουλή, μετά τις γιορτές, προσθέτοντας πως δεν είδε σημαντικές διαφορές μεταξύ των τοποθετήσεων των κομμάτων στις Επιτροπές.

Για το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης, που αφορά στα χρέη προς τους Δήμους, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε, ότι το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε την περασμένη Δευτέρα αφορούσε ζητήματα που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και ειδικότερα η διάταξη που πέρασε, στα βεβαιωμένα χρέη από τις 15 Φεβρουαρίου 2020 και εντεύθεν.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηριχτούν όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ανάγκη στήριξης. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αφορά στην περίοδο της πανδημίας και η ρύθμιση στους ανθρώπους που βεβαιώθηκαν τα χρέη τους, από τις 15 Φεβρουαρίου, δηλαδή, πηγαίνουμε και μερικές εβδομάδες πίσω από τότε που ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα. Από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα με την πανδημία του κορονοϊού, μέχρι το τέλος του χρόνου. Για όλους αυτούς τους πολίτες, που σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και τους έχουν βεβαιωθεί χρέη προς τους Δήμους, δίνουμε τη δυνατότητα να πάνε να τα ρυθμίσουν σε 100 δόσεις», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τρόμος στα Βριλήσσια: Βγήκε στον δρόμο με το τσεκούρι (βίντεο)20:34Τροχαίο στη Λαμία: Τραυματισμός οδηγού μετά την εκτροπή νταλίκας20:20Θεσσαλονίκη: Νηπιαγωγός καταδικάστηκε για έκθεση – Τετράχρονο παιδί ξέφυγε από την τάξη της και βρέθηκε στο δρόμο20:06Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:52Ισραήλ: Η Χαμάς θα παραδώσει απόψε άλλους τέσσερις νεκρούς ομήρους19:37Τραγωδία στη Ρόδο – Νεκροί μετανάστες, μετά την ανατροπή ταχύπλοου19:21Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:05Τρίκαλα: Γυναίκες αποπειράθηκαν να εισαγάγουν ναρκωτικές ουσίες στις φυλακές…ραμμένες στα μπουφάν τους18:50Ρόδος: Χειροπέδες πέρασαν σε Δανή - Κατέβασε την ελληνική σημαία και χτύπησε αστυνομικό18:36Στο Αυτόφωρο ο άνδρας που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό 43χρονης – Ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα18:22Ρόδος: Εγκεφαλικά νεκρό το τρίχρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στον πάτο πισίνας18:08Ρέντης: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια – Πώς λειτουργούσαν17:54Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου17:40Χαλκιδική: Σώος εντοπίστηκε ο 42χρονος χειριστής σανίδας SUP17:12Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο 52χρονος ογκολόγος που ζήτησε φακελάκι από καρκινοπαθή16:58Αθήνα: Εμπρησμός με γκαζάκια σε κατάστημα παιχνιδιών16:44Προσήχθη ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα16:30Ρόδος: Τρίχρονο κοριτσάκι βρέθηκε στον πάτο πισίνας χωρίς τις αισθήσεις του 16:16"Το Πρωινό": 43χρονη καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στη μέση του δρόμου από γνωστό πλαστικό χειρούργο (βίντεο)16:02Λαμίν Γιαμάλ: Επικοινωνία Αλ Χιλάλ - Μπαρτσελόνα με πρόταση 400 εκατομμυρίων ευρώ15:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο