LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Δεκεμβρίου 2020 06:01

O Τραμπ έδωσε χάρη στον... συμπέθερο και άλλους 29 για σκάνδαλα

Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση που "σβήνει" ευθύνες για μεγάλες υποθέσεις, όπως η εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

AP - Τζάρεντ Κούσνερ

(Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ)

Προσωπικότητες που ενεπλάκησαν στην έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στα αμερικανικά πολιτικά πράγματα, ο πατέρας του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ, δεκάδες άλλοι: ο Λευκός Οίκος έδωσε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα κατάλογο που περιλαμβάνει τα ονόματα τριάντα προσώπων στα οποία ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απένειμε χάρη ή έδειξε επιείκεια, άλλη μια ομοβροντία τέτοιων αποφάσεων που προκαλούν αγανάκτηση, πάνω απ’ όλα στις τάξεις των Δημοκρατικών.

Ανάμεσα στους ωφελούμενους είναι ο Πολ Μάναφορτ, διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016, μέγας Ρεπουμπλικάνος παράγοντας στην Ουάσινγκτον, όπως και ο Ρότζερ Στόουν, άλλοτε σύμβουλος και προσωπικός φίλος του μεγιστάνα. Οι δυο τους είχαν απασχολήσει την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ το 2016.

«Κύριε πρόεδρε, η οικογένειά μου και εγώ σας ευχαριστούμε με ταπεινότητα για την προεδρική χάρη που μου απονείματε. Τα λόγια δεν αρκούν για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μας», ανέφερε μέσω Twitter ο Μάναφορτ, ο οποίος εξέτιε ποινή 7,5 χρόνων κάθειρξης για διάφορες απάτες που ήρθαν στο φως στο πλαίσιο της έρευνας για την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του Τραμπ με τη Μόσχα που διενήργησε ο ομοσπονδιακός ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ.

Ο Μάναφορτ κρατείτο κατ’ οίκον από τον Μάιο, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Τον Ιούλιο ο Τραμπ είχε ήδη μετατρέψει την ποινή του Στόουν, που είχε καταδικαστεί για απόπειρα επηρεασμού μαρτύρων και για ψευδή ένορκη κατάθεση στο Κογκρέσο στο πλαίσιο της έρευνας για τη Ρωσία.

«Συμμορία»

Ο απερχόμενος πρόεδρος κατηγορείται πως για ακόμη μια φορά καταχράται το δικαίωμά του να απονέμει χάρη, όπως εξάλλου συνέβη στα τέλη Νοεμβρίου, όταν έδωσε χάρη στον Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, που καταδικάστηκε κι αυτός στο πλαίσιο της έρευνας για τη Ρωσία.

«Ο Τραμπ μόλις έδωσε χάρη σε άλλο ένα τσούρμο κακοποιών από τη συμμορία του», εξεμάνη μέσω Twitter ο τεξανός βουλευτής των Δημοκρατικών Λόιντ Ντόγκετ.

Ο πατέρας του Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρού και συμβούλου του προέδρου, συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο. Ο Τσαρλς Κούσνερ είχε καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση για οικονομικές απάτες και άλλα αδικήματα.

Απίθανη πτυχή της υπόθεσης Κούσνερ είναι πως ο εισαγγελέας που του είχε ασκήσει την ποινική δίωξη η οποία οδήγησε στην καταδίκη του το 2004 ήταν ο Κρις Κρίστι, ο μετέπειτα κυβερνήτης της πολιτείας Νιού Τζέρζι και σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Ο Κρίστι φέρεται να έχει πει, σύμφωνα με το CNN, πως η υπόθεση ήταν από τις «πιο ειδεχθείς και αηδιαστικές» που χειρίστηκε στην καριέρα του. Ο Τσαρλς Κούσνερ ομολόγησε στη δίκη εκείνη πως έστησε σκευωρία σε βάρος του γαμπρού του, προσλαμβάνοντας μια ιερόδουλη για να κάνει σεξ μαζί του σε μοτέλ και κατόπιν στέλνοντας βίντεο της συνεύρεσής τους στη σύζυγο — την ίδια την αδερφή του.

«Οι πάντες περίμεναν» ότι ο Τραμπ θα άρχιζε να μοιράζει χάρες «σε απαράτσικ και πιστούς του», το ότι πράγματι συμβαίνει «δεν είναι δα καμιά συνταρακτική είδηση», αλλά «το θέαμα είναι μολαταύτα αηδιαστικό» και «πολύ απέχει από το να έχει τελειώσει», προέβλεψε ο Ντέιβιντ Άξελροντ, άλλοτε σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο νέος κατάλογος δόθηκε μία ημέρα έπειτα από εκείνον με τα ονόματα 15 προσώπων στα οποία ο πρόεδρος απέμεινε χάρη και άλλων πέντε στα οποία έδειξε επιείκεια. Ανάμεσά τους, τέσσερις πρώην υπάλληλοι της διαβόητης ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας Blackwater, που είχαν καταδικαστεί για τη σφαγή 14 αμάχων το 2007 στη Βαγδάτη.

Εκείνο το μακελειό προκάλεσε παγκόσμια αγανάκτηση.

Στη Βαγδάτη, ο αξιωματικός της ιρακινής αστυνομίας που είχε αναλάβει να διενεργήσει την έρευνα για την υπόθεση δεν μάσησε τα λόγια του. «Τα θυμάμαι όλα σαν να ήταν χθες», είπε ο Φάρες Σαάντι. «Ήξερα πως δεν θα βλέπαμε να απονέμεται δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι τέσσερις τότε συμβασιούχοι της εταιρείας, όλοι τους πρώην στρατιωτικοί, «υπηρέτησαν για πολύ καιρό την πατρίδα».

Την Μπλακγουότερ, που δεν υπάρχει πλέον, ίδρυσε ένας από τους πιο παθιασμένους υποστηρικτές του Τραμπ, ο Έρικ Πρινς, που είναι επίσης αδελφός της υπουργού Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒός.

Για μια μη κυβερνητική οργάνωση που μάχεται εναντίον της διαφθοράς, τους Πολίτες υπέρ της Ευθύνης και της Δεοντολογίας στην Ουάσινγκτον (Citizens for Responsibility and Ethics in Washington, CREW), «το μήνυμα του Τραμπ είναι ξεκάθαρο: η δικαιοσύνη δεν εφαρμόζεται αν μου ήσαστε πιστοί».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜακελειό στα Βορίζια: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας θα λάβει η Αστυνομία για την κηδεία του 39χρονουΧθες 21:07 | Ειδήσεις

Τι μέτρα θα λάβει η αστυνομία στην Κρήτη για την κηδεία του 39χρονου.

Τεταμένη η κατάσταση μπροστά από το κοινοβούλιο όπου πραγματοποιεί απεργία πείνας μητέρα θύματος της τραγωδίας στο Νόβι ΣαντΧθες 22:23 | Ειδήσεις

Η Ντίανα Χρκα ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του 27χρονου γιου της Στέφαν και άλλων 15 ανθρώπων.

ΕΛΤΑ : Ποια είναι τα καταστήματα που αναστέλλεται η λειτουργία τους από αύριο, Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2025Χθες 20:51 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η ανακοίνωση  των ΕΛΤΑ.

Αράχωβα - Δολοφονία Λάλα: Εντοπίστηκαν τα όπλα της μαφιόζικης εκτέλεσηςΧθες 19:28 | Ειδήσεις

Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ με ανάρτηση της αποδεικνύει το μεγαλείο ψυχής με το οποίο αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια τη συμφορά που χτύπησε την οικογένεια της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λονδίνο: Ελεύθερος ο ένας ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο23:59Λάρισα: 32χρονη έπεσε με το ασανσέρ από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας23:46Βορίζια - Σόμπολος στον ΑΝΤ1: Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιες καταστάσεις εν έτει 202523:33Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών νότια των Καλών Λιμένων23:19Θλάση στον προσαγωγό και εκτός τρεις εβδομάδες ο Γιουρτσεβέν - Ψάχνει σέντερ ο Παναθηναϊκός23:05Βεντέτα στα Βορίζια: Αυτά είναι τα όπλα που έκρυβαν οι εμπλεκόμενοι22:51Τεταμένη η κατάσταση μπροστά από το κοινοβούλιο όπου πραγματοποιεί απεργία πείνας μητέρα θύματος της τραγωδίας στο Νόβι Σαντ22:37Μακελιό στα Βορίζια - Ξέσπασμα συζύγου 39χρονου: Πού είσαι να σε δω, που είσαι να μου μιλήσεις;22:23Super League: Ζέσταμα του ΠΑΟΚ στις Σέρρες πριν την «καυτή» εβδομάδα σε Ευρώπη και Ελλάδα22:09Θεσσαλονίκη: Ανήλικη διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ – Συνελήφθη ένας 39χρονος21:55Στα Βορίζια η σορός του 39χρονου – Ένα από τα παιδιά που βαπτίστηκαν, πήρε το όνομα του21:41Αράχωβα - Δολοφονία Λάλα: Εντοπίστηκαν τα όπλα της μαφιόζικης εκτέλεσης21:27Μακελειό στα Βορίζια: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας θα λάβει η Αστυνομία για την κηδεία του 39χρονου21:13ΕΛΤΑ : Ποια είναι τα καταστήματα που αναστέλλεται η λειτουργία τους από αύριο, Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 202520:59Super League: Πέρασε και από τη Λάρισα ο Λεβαδειακός 20:45Ποδαρικό Νοεμβρίου...με αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος20:31Βορίζια: Η στιγμή που το φέρετρο με τη σορό του 39χρονου αναχωρεί από το ΠΑΓΝΗ (βίντεο)20:17Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα20:03Μακελειό στα Βορίζια: Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών - Αυξάνονται συνεχώς οι αστυνομικές δυνάμεις19:49Γερμανία: Σύλληψη 22χρονου Σύρου ως ύποπτου για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο