LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Δεκεμβρίου 2020 12:10

Αστυνομικός σκότωσε μάνα και γιο επειδή έκαναν φασαρία (βίντεο)

Αγανάκτηση για τη διπλή εν ψυχρώ δολοφονία μιας γυναίκας και του γιου της και αντίδραση από την ηγεσία της χώρας.

AP - Αστυνομία - Φιλιππίνες

Οι συγγενείς μιας γυναίκας και του γιου της που πυροβόλησε και σκότωσε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας στις Φιλιππίνες ζήτησαν δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια της ολονυκτίας για τα θύματα χθες Τρίτη, καθώς στη χώρα επικρατεί αγανάκτηση, αφού το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο που έχει τεράστια διάδοση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Σόνια Γκρεγκόριο, 52 ετών, και ο γιος της Φρανκ Γκρεγκόριο, 25 ετών, σκοτώθηκαν από αστυνομικό που τους έριξε σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι έπειτα από διαπληκτισμό διότι, σύμφωνα με τον δράστη του διπλού φονικού, θορυβούσαν.

Ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι ο επιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε έχει δημιουργήσει κλίμα απόλυτης ατιμωρησίας.

«Έχασα μια μητέρα που ήταν η πιο στοργική μητέρα για εμάς. Έχασα έναν αδελφό που μας αγαπούσε και νοιαζόταν για εμάς. Είναι αβάσταχτο για εμάς», είπε η Τάσα Ντε λος Σάντος. «Ελπίζω να αποδοθεί δικαιοσύνη στην οικογένειά μας».

Ο πρόεδρος Ντουτέρτε καταδίκασε τη διπλή δολοφονία, πρόσθεσε ότι υπερασπίζεται μόνο αστυνομικούς που κάνουν το καθήκον τους και ότι επίορκοι αστυνομικοί θα «πληρώνουν πολύ ακριβά».

Στο βίντεο, ο αστυνομικός Τζονέλ Νοέσκα εικονίζεται να διαπληκτίζεται έντονα με τους Γκρεγκόριο για τη χρήση ενός αυτοσχέδιου εκτοξευτήρα πυροτεχνημάτων στην επαρχία Ταρλάκ, βόρεια από τη Μανίλα. Αυτού του είδους οι μηχανισμοί, που κάνουν δυνατό κρότο, χρησιμοποιούνται συχνά στους εορτασμούς του νέου έτους.

Όταν η Σόνια αγκάλιασε τον γιο της, καθώς ο διαπληκτισμός εντεινόταν, ο Νοέσκα τράβηξε πιστόλι, πυροβόλησε τη γυναίκα στο κεφάλι και κατόπιν έριξε δύο φορές στον Φρανκ. Πριν φύγει, πυροβόλησε για δεύτερη φορά τη Σόνια.

Ο Νοέσκα παραδόθηκε και κατηγορείται για δύο ανθρωποκτονίες. Η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα διενεργηθεί διεξοδική έρευνα.

Τα θύματα «δεν ήταν εγκληματίες, ήταν η πιο ευγενική οικογένεια εδώ», δήλωσε περίοικος.

Πολιτικοί αντίπαλοι του Ντουτέρτε και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η ρητορική του Ντουτέρτε, οι προτροπές του σε αστυνομικούς να σκοτώνουν κακοποιούς και η δέσμευσή του ότι θα τους προστατεύει δημιούργησαν εντελώς τοξική ατμόσφαιρα, άφησαν να πλανάται η εντύπωση πως έχουν τη δυνατότητα να διαπράττουν φόνους και να τους συγκαλύπτουν. Η αστυνομία το αρνείται.

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα, 5.942 φερόμενοι ως διακινητές ναρκωτικών έχουν πέσει νεκροί από πυρά της αστυνομίας από το 2016. Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντιτείνουν ότι ο αριθμός αυτός είναι πολύ υποτιμημένος, ενώ καταγγέλλουν ότι αστυνομικοί εκτελούν με συνοπτικές διαδικασίες χρήστες και διακινητές, με πρόσχημα ότι πρόβαλαν αντίσταση κατά τη σύλληψη.

Οι εικόνες είναι ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο