LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2020 17:02 | Ανανέωση: 22 Δεκεμβρίου 2020 17:00

Χάικο Μαας: “Όχι” σε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ εξήγησε τους λόγους που δεν θα μπορούσε η Γερμανία να προχωρήσει σε εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία.

AP - ΧΑΙΚΟ ΜΑΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας δήλωσε πως το Βερολίνο «δεν κρίνει σωστό το αίτημα για εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία», λόγω των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μάας εξήγησε τους λόγους που δεν θα μπορούσε η Γερμανία να προχωρήσει σε εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία, επειδή πρόκειται για χώρα-σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και πως εάν αποκλειστεί θα καταφύγει σε άλλες αγορές.

«Από στρατηγική σκοπιά το αίτημα για εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία δεν το βρίσκω σωστό. Αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει σε έναν εταίρο του ΝΑΤΟ. Είδαμε πως η Τουρκία-εταίρος του ΝΑΤΟ επειδή δεν μπόρεσε να πάρει πυραύλους από τις ΗΠΑ, εύκολα αγόρασε από τη Ρωσία» υποστήριξε συγκεκριμένα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο ίδιος επεσήμανε πως δεν έχει χάσει ακόμα τις ελπίδες του για επίλυση της διαφωνίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω διπλωματικών καναλιών, υποστηρίζοντας: «Φυσικά πιστεύουμε ότι υπάρχει μία λύση στην σύγκρουση και ότι δεν χρειάζεται να απομακρύνουμε μόνιμα έναν εταίρο στο ΝΑΤΟ από τη συνεργασία στους εξοπλισμούς».

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση αναφέρει ότι "ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας ξεκαθάρισε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας. Για άλλη μια φορά δικαιώνεται η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για τον σκοτεινό, ανθελληνικό ρόλο της Γερμανίας, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιμένει να θεωρεί «εταίρο». Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η μόνη «ένωση» που υπάρχει, είναι η εθνική ενότητα, που με τις κινήσεις ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας ισχύος που έχει εισηγηθεί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ , θα προασπίσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες."

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχουςΣήμερα 22:07 | Ειδήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν εντός 60-90 ημερών.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Σήμερα 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτεροςΣήμερα 21:52 | Ειδήσεις

Ο δεύτερος δράστης  εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16Μετρό Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 27 εκατ. μετακινήσεις εξυπηρέτησαν οι συρμοί22:08Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτερος21:58Ηλεία: 13χρονος μπήκε σε σχολείο και χτύπησε 12χρονο στο πρόσωπο 21:48Γαλλία: Η χώρα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision και την αντίθεσή της σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ21:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 2321:28Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά οι επιθέσεις δεν δικαιολογούνται21:18Λαμία: Δύο άνδρες είχαν στήσει ενέδρα έξω από μπαρ - Λήστεψαν και έδειραν έναν 35χρονο21:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο