LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Δεκεμβρίου 2020 14:09 | Ανανέωση: 20 Δεκεμβρίου 2020 14:28

Κορονοϊός - Βέλγιο: Απαγόρευση πτήσεων από την Βρετανία

Απαγορεύονται και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρώτη πήρε το μέτρο η Ολλανδία. Το σκέφτεται η Γερμανία.

AP - Κορονοϊός - Βέλγιο

Της Μαρίας Αρώνη

Προληπτική απαγόρευση πτήσεων και σιδηροδρομικών συνδέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε το Βέλγιο, φοβούμενο την εξάπλωση του νέου στελέχους του κορονοϊού που ανιχνεύτηκε στη Βρετανία. 

Ανάλογη απαγόρευση ανακοίνωσε πρώτα η Ολλανδία και ακολούθησε και το Βέλγιο, ενώ και η Γερμανία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο απαγόρευσης πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική, αναφέρουν βελγικά ΜΜΕ. 

O πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου δήλωσε χθες τα μεσάνυχτα σε βελγικό τηλεοπτικό σταθμό ότι το Βέλγιο από σήμερα τα μεσάνυχτα θα απαγορεύσει προληπτικά τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο για τουλάχιστον 24 ώρες. Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις Eurostar από το Ηνωμένο Βασίλειο αναστέλλονται επίσης προσωρινά. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ αρχικά για 24 ώρες, διότι η επιστημονική εξέταση για τη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους του κορονοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη. "Δεν έχουμε πειστική απάντηση", δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου. 

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «Le Soir», το Βέλγιο πραγματοποιεί επίσης διαβουλεύσεις με τη Γαλλία για το θέμα, καθώς φτάνουν και εκεί τρένα από το Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια μπορούν να περάσουν στο Βέλγιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προληπτικοί έλεγχοι θα διενεργούνται επίσης στους δρόμους, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Οι ταξιδιώτες που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία είναι ούτως ή άλλως κόκκινη ζώνη για το Βέλγιο, θα παρακολουθούνται στενά για να διασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τους κανόνες της καραντίνας. "Θα παράσχουμε πολύ σαφείς πληροφορίες σε όλους τους νεοεισερχόμενους σχετικά με το τι αναμένεται από αυτούς", δήλωσε ο Ντε Κρου. 

Η Ολλανδία ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εξέδωσε τέτοια απαγόρευση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο χθες το βράδυ λόγω της μετάλλαξης του ιού που εντοπίστηκε εκεί. Η ολλανδική κυβέρνηση ζήτησε ευρωπαϊκή διαβούλευση επί του θέματος, αναφέρει η εφημερίδα «Le Soir».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: Γονιός εξύβρισε τη δασκάλα του παιδιού του και συνελήφθη23:59Φωτιά σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο έπειτα από ισχυρή έκρηξη23:46Τραγωδία στη Τούζλα: Δεκάδες νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας23:33Πάτρα: Τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε σπίτι άνδρα επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται23:21ΑΕΚ - Σάμροκ Ρόβερς: Έσωσε τον βαθμό στο τέλος η "Ένωση" για το Conference League23:07Η πρώτη ερευνητική γεώτρηση στην Ελλάδα έπειτα από 40 χρόνια22:52Δένδιας: Εθνική αναγκαιότητα η οικοδόμηση ενός αυτάρκους αμυντικού οικοσυστήματος22:36Η Hellenic Train επιβεβαιώνει ότι η αμαξοστοιχία βρισκόταν σε λάθος γραμμή στη Σίνδο – Η ανακοίνωσή της22:22Κατέρρευσε κατασκευή σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Νότια Κορέα22:07Europa League: Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στο Μάλμε21:52Μάλμε - Παναθηναϊκός: Και νέα "σωτήρια" παρέμβαση του Λαφόντ (βίντεο)21:38Λίβανος: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί εναντίον στρατιωτικών στόχων της Χεζμπολάχ21:24Ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)21:10Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για αφοπλισμό Κρήτης: Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα20:55Μάλμε - Παναθηναϊκός: Ο Λαφόντ έσωσε την ομάδα του με επέμβαση πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή (βίντεο)20:41Τσίπρας: Η νίκη Μαμντάνι δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτική20:27Ο Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη20:13ΟΠΕΚΕΠΕ - Κέλλας: Κανονικά οι πληρωμές στο τέλος Νοεμβρίου19:59Φονικό στα Βορίζια: Στη φυλακή οι δύο τραυματίες κατηγορούμενοι19:44ΗΠΑ: Παύει η ποινική δίωξη σε βάρος της Boeing για τα πολύνεκρα δυστυχήματα του 2018-1919:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο