LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Δεκεμβρίου 2020 12:52

Χωρίς πρόστιμο οι τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

Τι προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

φορολογική δήλωση - έλεγχος -μεγεθυντικός φακός

Επεκτείνται η αναστολή του προστίμου για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 έως και την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, παρέχεται νέα τρίμηνη παράταση για την απόσυρση των παλαιών ταμειακών μηχανών, μειώνεται η φορολογία των κερδών απο τυχερά παιγνίδια ενώ διαγράφονται πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή συγκεντρωτιών καταστάσεων του 2014 σε επαγγελματίες. Πρόκειται για τις διατάξεις φορολογικού περιεχομένου που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου:

- Παρατείνεται μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της επικράτειας η αναστολή των προστίμων για τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 των ετών 2010 και μετά. Το πρόστιμο ανέρχεται στο ποσό των 100 ευρώ.

- Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2021 η προθεσμία απόσυρσης των ταμειακών μηχανών παλαιού τύπου που είναι αδύνατη η σύνδεσή τους με το σύστημα Taxis.

- Κρίνονται ώς εμπρόθεσμες οι καταστάσεις φορολογικών στοιχείων του έτους 2014 (συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών) που υποβλήθηκαν από 21 έως 25 Ιανουαρίου 2016 και τυχόν πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ακυρώνονται ή εφόσον έχουν εισπραχθεί συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές και εάν δεν υπάρχει οφειλή επιστρέφονται.

- Ορίζεται σε μηδέν ο συντελεστής του Φ.Π.Α., για τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και για τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα της νόσου COVID-19.

Σε περίπτωση που λογιστής-φοροτεχνικός βεβαιωμένα πάσχει από κορονοϊό COVID-19 και εξαιτίας αυτού έχει νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο που παρέχει νοσηλεία για κορωνοϊό COVID-19, όπως αυτό αποδεικνύεται από τη σχετική βεβαίωση του εν λόγω νοσοκομείου, οι προθεσμίες υποβολής των πάσης φύσης φορολογικών και ασφαλιστικών δηλώσεων και καταστάσεων του ιδίου και των εντολέων - πελατών του, που λήγουν σε ημερομηνίες που συμπίπτουν με τη διάρκεια της νοσηλείας του, παρατείνονται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα που ακολουθεί τον μήνα του εξιτηρίου. Σε περίπτωση θανάτου λογιστή - φοροτεχνικού λόγω κορωνοϊό COVID-19, οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι την εξουσιοδότηση του εντολέα - πελάτη του σε άλλο λογιστή - φοροτεχνικό και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν των τριών μηνών από την ημερομηνία θανάτου.

Θεσπίζεται νέα κλίμακα φορολόγησης για τα κέρδη των τυχερών παιγνίων ως εξής: Για κέρδη ανά δελτίο έως 100 ευρω συντελεστής 0, για κέρδη απο 100 έως 200 ευρώ συντελεστής 2,5%, για κέρδη απο 200 έως 500 ευρώ συντελεστής 5% και για κέρδη άνω 500 ευρώ συντελεστής 7,5%

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη - Aποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεωνΣήμερα 17:03 | Ειδήσεις

Οι αγρότες υπογράμμισαν πως «δεν θα κάνουν» πίσω, εμμένοντας στα αιτήματα τους που ακόμη δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος του 21χρονου στις "Αποκαλύψεις" - Δεν ζητήσαμε χρήματα ή αποζημίωσηΣήμερα 17:04 | Ειδήσεις

«Δεν έχουμε να κάνουμε με απόπειρες βιασμού όπως ακούστηκε, αλλά για χειρονομίες, απρεπείς συμπεριφορές και προκλητικές προτάσεις σεξουαλικού περιεχομένου».

«Είμαστε Ένα» - Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου - Το πρόγραμμα της ημέραςΣήμερα 17:29 | Ειδήσεις

Η ημέρα κορυφώνεται με τη SPECIAL LIVE ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ, που θα ξεκινήσει στις 20:00 και την οποία θα παρουσιάσει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Λοριάν όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στη φρεγάτα "Κίμων"Σήμερα 11:45 | Ειδήσεις

«Η χώρα μας στηρίζει την Ουκρανία και θα υποστηρίξει οποιαδήποτε λύση μπορεί να της παρέχει χρηματοδοτική σταθερότητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαμία: Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο - Κάηκε και δεύτερο όχημα (βίντεο)18:55Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου - Το πρόγραμμα της ημέρας18:41Κάλεσμα Φάμελλου σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις: Πάμε όλοι μαζί να ρίξουμε τον Μητσοτάκη18:27Απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών18:13Σουηδία: 12χρονος σκότωσε λάθος άτομο σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου!17:59Αλβανία: Σκηνές απείρου κάλλους στο κοινοβούλιο (εικόνες)17:42Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος του 21χρονου στις "Αποκαλύψεις" - Δεν ζητήσαμε χρήματα ή αποζημίωση17:28Αγρότες: Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη - Aποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων17:14Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο17:00Δίκη Βαλυράκη: "Του την είχαν στημένη οι κατηγορούμενοι", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας16:47"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Όσα υποστήριξε στη μήνυσή του ο 21χρονος που τον καταγγέλλει16:33Ψηφιακό σύστημα καταμέτρησης επιβατών στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από το νέο έτος16:18Δένδιας - Τελετή παράδοσης της φρεγάτας Belharra "Κίμων": Η είσοδος των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια νέα εποχή (βίντεο)16:04Έδεσσα: Ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από φωτιά σε μονοκατοικία15:50Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε τροχιά περιφερειακής ενίσχυσης και διαφοροποίησης15:45Φιντάν: Μετά τη λύση ‘δύο κρατών’ μπορεί να ακολουθήσει συνεργασία ή ‘πολιτική ενότητα’ – Ευκαιρία η κυπριακή προεδρία ΕΕ15:36Οι ανταποκριτές εσωτερικών του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο (βίντεο)15:22ΑΕΚ: Προειδοποίηση για τους φιλάθλους - Οδηγίες για να μην εφαρμοστεί η τιμωρία με διετή αναστολή15:08ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακιστέος ο 54χρονος λογιστής από τα Γιαννιτσά14:54Μαρινάκης: Η επίλυση του στεγαστικού ζητήματος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις τόσο για την Ελλάδα, όσο και διεθνώς14:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο