LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 17 Δεκεμβρίου 2020 16:32

Επικοινωνία Σακελλαροπούλου - Βαρδινογιάννη για το Επετειακό Έτος “Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020”

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε διαδικτυακά με την επικεφαλής της Τιμητικής Κοσμητείας.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Ευποιίας

(εικόνα αρχείου)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνομίλησε νωρίτερα σήμερα διαδικτυακά με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους “Θερμοπύλες -Σαλαμίνα 2020”, με αφορμή την ολοκλήρωσή του, καθώς και την παράδοση του πρώτου αντιτύπου του σχετικού τόμου. Η κ. Βαρδινογιάννη ενημέρωσε διεξοδικά την κ. Σακελλαροπούλου για τα πεπραγμένα του επετειακού έτους και την ευχαρίστησε που δέχθηκε να θέσει τις εκδηλώσεις υπό την αιγίδα της.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι αυτό που συνέβη πριν από 2.500 χρόνια στις Θερμοπύλες και στη Σαλαμίνα, ότι δηλαδή οι Έλληνες, παρά τις επί μέρους διαφορές τους, ενώθηκαν, αντιμετώπισαν και τελικά νίκησαν έναν εχθρό συντριπτικά υπέρτερο, περιγράφει, όπως έχει εξαιρετικά αποτυπωθεί από τον Αισχύλο και άλλους συγγραφείς, τη σύγκρουση του φωτός με το σκότος. Ότι οι Έλληνες δεν αγωνίστηκαν μόνο για τα πάτρια εδάφη αλλά και για έναν τρόπο ζωής, αντίθετο στην αλαζονεία και την αυθαιρεσία που σηματοδοτούσε το καθεστώς των Περσών. Και ότι, όπως γίνεται δεκτό, στο τέλος των Περσικών Πολέμων και στη νίκη των Ελλήνων ανιχνεύεται η αρχή της Ευρώπης.

Από την πλευρά της, η κ. Βαρδινογιάννη ενημέρωσε επίσης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δράσεις και το νέο πρόγραμμα της “Ελπίδας” για τη δημιουργία διεθνών συνεργασιών για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Η κ. Σακελλαροπούλου την ευχαρίστησε για τις πρωτοβουλίες της και επανέλαβε την επιθυμία της να επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο