LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 17 Δεκεμβρίου 2020 15:08

Γκουέν Στεφάνι: έχω δυσλεξία και το έμαθα από... τα παιδιά μου!

Πως και πότε ανακάλυψε ότι ειναι δυσλεκτική και τι λέει για την, εν αγνοία της, επίδραση της ιδιαιτερότητας αυτης στην ζωή και σε αποφάσεις της.

Γκουέν Στεφάνι

Η Γκουέν Στεφάνι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της χωρίς να ξέρει ότι ήταν δυσλεκτική.

«Ένα πράγμα που ανακάλυψα με τα παιδιά είναι ότι έχω δυσλεξία - όλοι έχουν πράγματα που τους συμβαίνουν και το δικό μου ήταν αυτό», εξήγησε σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Ζανέ Λόου.  «Και αισθάνομαι σαν πολλά προβλήματα που είχα ή ακόμη και αποφάσεις που έχω πάρει για τον εαυτό μου ότι προέρχονται από αυτό, γιατί τώρα τα παιδιά -προφανώς, είναι όλα γενετικά- έχουν κάποια από αυτά τα ζητήματα».

«Αλλά τώρα έχουν όλα αυτά τα οφέλη. Έχουν αυτούς τους απίστευτους δασκάλους και σχολεία και δεν χρειάζεται να ντρέπονται γι' αυτό», συνέχισε. «Καταλαβαίνουν ότι ο εγκέφαλός τους λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Όλοι οι εγκέφαλοι το κάνουν, ξέρετε τι εννοώ;».

«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να λειτουργήσω σε αυτό το τετράγωνο κουτί του σχολείου που όλοι έπρεπε να καταλαβαίνουν», θυμάται. «Και ο εγκέφαλός μου δεν λειτουργούσε έτσι, ακόμα δεν λειτουργεί. Αλλά λειτουργεί με διαφορετικούς τρόπους που είναι πιθανώς ένα δώρο, το οποίο δεν μπορούν να έχουν οι άλλοι άνθρωποι».

Η τραγουδίστρια του «No Doubt» είπε ότι η μαθησιακή της αναπηρία μπορεί να έχει παίξει ρόλο στα ζητήματα εξάρτησης που είχε, αλλά και στο άγχος που βίωσε στην αρχή της καριέρας της, κατά τη διάρκεια της επιτυχίας της με το «Tragic Kingdom».

«Εκείνη την εποχή, είχα γράψει ολόκληρο το δίσκο χωρίς να γνωρίζω καν πώς να γράψω ένα τραγούδι... Τότε ήμουν ακόμα στο συγκρότημα με τον Τόνι [Κάναλ] και ήμουν εξαρτημένη τόσο πολύ, λόγω, πιθανώς, της δυσλεξίας μου», είπε. «Δεν ήξερα τίποτα γι' αυτό μέχρι τώρα, αλλά το θέμα νομίζω ήταν ότι δεν είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου εκείνη την εποχή, αλλά όταν έγραφα ένα τραγούδι ή ανέβαινα στη σκηνή, απλά ένιωθα τόσο ωραία και ήταν το μόνο πράγμα που πήγαινε καλά στη ζωή μου».

Συνεχίζοντας είπε ότι οι χωρισμοί ήταν «ένα διαρκές θέμα στη ζωή μου», η Στεφάνι επαίνεσε τη σχέση της με τον αρραβωνιαστικό της Μπλέικ Σέλτον - λέγοντας «γι' αυτό η ζωή έχει γίνει τόσο καλή τώρα, έχω τον καλύτερο σύντροφο που θα μπορούσα να ερωτευτώ».

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρούμπιο: Παραγωγικές οι συζητήσεις στη Φλόριντα - Μένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει23:59Ρέθυμνο: Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα στην Καλλιθέα (εικόνες)23:47Στις Βρυξέλλες αύριο ο Νίκος Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ23:34Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Θεαματικό ντέρμπι για... γερά νεύρα και επικράτηση της Ένωσης23:20Λακωνία: Εξερράγη φιάλη υγραερίου σε καφετέρια στη Νεάπολη (βίντεο)23:06Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ δύο ανδρών και μιας γυναίκας (εικόνες)22:52Σκληρές διαπραγματεύσεις στη Φλόριντα για το Ουκρανικό - Συμφωνία στα τελικά σημεία του σχεδίου θέλουν οι ΗΠΑ22:38Ηλεία: Σοβαρό τροχαίο στη Γαστούνη - Στο Νοσοκομείο δύο γυναίκες (εικόνες)22:24Έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας οι αγρότες – Απαιτούν την απελευθέρωση των συναδέλφων τους 22:10ΠΑΟΚ: Τεράστιο "διπλό" με ανατροπή και 10 παίκτες21:56Κινητοποιήσεις αγροτών – Λάρισα: Στα δύο "κόπηκε" η Ελλάδα21:42"Δύο στα δύο" και κορυφή για την Εθνική21:28Έκρηξη χειροβομβίδας στη Ρόδο: Μήνυμα στήριξης από τον πατέρα του Ραφαήλ στον 39χρονο21:14F1: Παράταση στην αγωνία, μετά το θρίαμβο του Φερστάπεν στο Κατάρ21:10Ο αντιπρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτών Λάρισας στον ΑΝΤ1 - Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε21:00Επιστροφή Ενοικίου: Viral το βίντεο του Νίκου Ρογκάκου στο Tik Tok του ant1news20:46Τραγωδία στην Αρτέμιδα: Είχε προκαλέσει και άλλο τροχαίο ο 29χρονος20:32ANT1 Sports: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 20:18Λάρισα - Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο νοσοκομείο δύο άτομα έπειτα από επεισόδια με την αστυνομία (βίντεο)20:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο