LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 17 Δεκεμβρίου 2020 15:08

Γκουέν Στεφάνι: έχω δυσλεξία και το έμαθα από... τα παιδιά μου!

Πως και πότε ανακάλυψε ότι ειναι δυσλεκτική και τι λέει για την, εν αγνοία της, επίδραση της ιδιαιτερότητας αυτης στην ζωή και σε αποφάσεις της.

Γκουέν Στεφάνι

Η Γκουέν Στεφάνι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της χωρίς να ξέρει ότι ήταν δυσλεκτική.

«Ένα πράγμα που ανακάλυψα με τα παιδιά είναι ότι έχω δυσλεξία - όλοι έχουν πράγματα που τους συμβαίνουν και το δικό μου ήταν αυτό», εξήγησε σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Ζανέ Λόου.  «Και αισθάνομαι σαν πολλά προβλήματα που είχα ή ακόμη και αποφάσεις που έχω πάρει για τον εαυτό μου ότι προέρχονται από αυτό, γιατί τώρα τα παιδιά -προφανώς, είναι όλα γενετικά- έχουν κάποια από αυτά τα ζητήματα».

«Αλλά τώρα έχουν όλα αυτά τα οφέλη. Έχουν αυτούς τους απίστευτους δασκάλους και σχολεία και δεν χρειάζεται να ντρέπονται γι' αυτό», συνέχισε. «Καταλαβαίνουν ότι ο εγκέφαλός τους λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Όλοι οι εγκέφαλοι το κάνουν, ξέρετε τι εννοώ;».

«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να λειτουργήσω σε αυτό το τετράγωνο κουτί του σχολείου που όλοι έπρεπε να καταλαβαίνουν», θυμάται. «Και ο εγκέφαλός μου δεν λειτουργούσε έτσι, ακόμα δεν λειτουργεί. Αλλά λειτουργεί με διαφορετικούς τρόπους που είναι πιθανώς ένα δώρο, το οποίο δεν μπορούν να έχουν οι άλλοι άνθρωποι».

Η τραγουδίστρια του «No Doubt» είπε ότι η μαθησιακή της αναπηρία μπορεί να έχει παίξει ρόλο στα ζητήματα εξάρτησης που είχε, αλλά και στο άγχος που βίωσε στην αρχή της καριέρας της, κατά τη διάρκεια της επιτυχίας της με το «Tragic Kingdom».

«Εκείνη την εποχή, είχα γράψει ολόκληρο το δίσκο χωρίς να γνωρίζω καν πώς να γράψω ένα τραγούδι... Τότε ήμουν ακόμα στο συγκρότημα με τον Τόνι [Κάναλ] και ήμουν εξαρτημένη τόσο πολύ, λόγω, πιθανώς, της δυσλεξίας μου», είπε. «Δεν ήξερα τίποτα γι' αυτό μέχρι τώρα, αλλά το θέμα νομίζω ήταν ότι δεν είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου εκείνη την εποχή, αλλά όταν έγραφα ένα τραγούδι ή ανέβαινα στη σκηνή, απλά ένιωθα τόσο ωραία και ήταν το μόνο πράγμα που πήγαινε καλά στη ζωή μου».

Συνεχίζοντας είπε ότι οι χωρισμοί ήταν «ένα διαρκές θέμα στη ζωή μου», η Στεφάνι επαίνεσε τη σχέση της με τον αρραβωνιαστικό της Μπλέικ Σέλτον - λέγοντας «γι' αυτό η ζωή έχει γίνει τόσο καλή τώρα, έχω τον καλύτερο σύντροφο που θα μπορούσα να ερωτευτώ».

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Απόβαση αγροτών με τα τρακτέρ τους σήμερα στο λιμάνι - Ποια σημεία θα αποκλείσουν10:33ΕΟΔΥ: 104 νέες εισαγωγές COVID-19 και 7 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης10:19Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Ελλάδας10:05Ηράκλειο: Συνελήφθη 45χρονος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας09:52Μπλόκα Αγροτών: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης - Οκτάωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή09:38Μεξικό: Με ποινή φυλάκισης τιμωρείται η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων09:24Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok09:10Συμμαχία των Προθύμων - Ουκρανία: "Στο τραπέζι" η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων08:56Προϋπολογισμός 2026: Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για την ψήφισή του08:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50Σεισμός 6,7 βαθμών στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Δεκεμβρίου06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο