LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Δεκεμβρίου 2020 11:37

ΣΕΓΕ: στήριξη σε γυναίκες επιχειρηματίες για την δημιουργία e-shop

Με ποιο τρόπο στέκεται αρωγός σε μέλη του ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος.

e-shop

«Σε μια άκρως υποστηρικτική για τα μέλη του πρωτοβουλία προχωρά ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) στην προσπάθειά του να δώσει διέξοδο σε γυναίκες επιχειρηματίες οι οποίες έχουν περιέλθει σε δυσχερή θέση λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή της εξάπλωσης του COVID-19», αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου ο ΣΕΓΕ και προσθέτει, «Αρκετές επιχειρήσεις- μέλη μας εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές, ενώ δεν έχουν αναπτύξει τις δυνατότητες που δίνει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Δεν διαθέτουν e-shop και δεν έχουν γνώσεις και δεξιότητες για να εκμεταλλευτούν το ‘’παράθυρο’’ που ανοίγουν για την επιχειρηματικότητα οι νέες τεχνολογίες», υπογραμμίζει η Πρόεδρος του ΣΕΓΕ, Λίνα Τσαλταμπάση αναφερόμενη στη δράση “We Do It For You” που αφορά στην εκπόνηση μελέτης για τη συμμετοχή των μελών του ΣΕΓΕ στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και στη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων».

Όπως εξηγεί η κυρία Τσαλταμπάση, σύμφωνα με την πρόσφατη εξαγγελία της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναμένεται να «τρέξει» πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θα προσφέρει σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις επιδότηση έως 5.000 ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν το δικό τους e-shop  χρηματοδοτώντας μάλιστα σε ποσοστό έως και 100% τις επιλέξιμες δαπάνες, ώστε να καταφέρουν να λειτουργήσουν εν μέσω lockdown -και όχι μόνο- και να αναπτύξουν τις ηλεκτρονικές πωλήσεις τους οι οποίες καταγράφουν εντυπωσιακή άνοδο στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Δωρεάν κατάρτιση φακέλου και εκπαίδευση

Ο ΣΕΓΕ, λοιπόν, θα αναλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ να καταρτίσει τον Φάκελο για την κατάθεση από την επιχείρηση της σχετικής πρότασης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΕΣΠΑ. Παράλληλα θα προσφέρει, επίσης, ΔΩΡΕΑΝ, τρεις ώρες Εκπαίδευσης και Mentoring για θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου και προώθησης των προϊόντων στο διαδίκτυο. 

Το συγκεκριμένο πακέτο παροχής δωρεάν υπηρεσιών από τον ΣΕΓΕ είναι εξασφαλισμένο για τις πρώτες 200 γυναίκες επιχειρηματίες οι οποίες θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Το ύψος του πακέτου υποστήριξης ανέρχεται στις 100.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Συνδέσμου.

Οι προϋποθέσεις

«Παράλληλα ο Σύνδεσμος επιδιώκει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα αυτή για ακόμη περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες», σημειώνει η πρόεδρος του ΣΕΓΕ και προσθέτει: «Απαραίτητη προϋπόθεση: η επιχειρηματίας να είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου και -καθώς για εμάς η αλληλεπίδραση μεταξύ μελών είναι βασικός στόχος- η επωφελούμενη των ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ να επιλέξει ως κατασκευαστή του ηλεκτρονικού της καταστήματος ένα άλλο μέλος του Συνδέσμου. Επίσης. στα μέλη του ΣΕΓΕ που θα στηριχτούν μέσω της συγκεκριμένης δράσης, θα παρασχεθεί και επιπλέον πακέτο υποστήριξης τους και στη  συνέχεια, στα πρώτα βήματα της παρουσίας τους στον χώρο των e-πωλήσεων».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο