LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2020 06:25

Μπάιντεν: ο Τραμπ αρνείται να τηρήσει το Σύνταγμα

Ολομέτωπη επίθεση του Μπάιντεν στον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

AP - Τζιλ Μπάιντεν - εκλογές - ΗΠΑ

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στηλίτευσε  με σφοδρότητα την άρνηση του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου ενοίκου του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου και την υποβολή δεκάδων προσφυγών από μέρους των δικηγόρων του στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ανατραπεί.

«Αυτή είναι ακραία θέση, που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ μέχρι τώρα», τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ουίλμινγκτον (Ντέλαγουερ), πολιτικό προπύργιό του, μερικές ώρες αφότου το εκλεκτορικό σώμα, όπως αναμενόταν, επικύρωσε την επικράτησή του στην αναμέτρηση του περασμένου μήνα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος «αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού, να σεβαστεί το κράτος του δικαίου, να τηρήσει το Σύνταγμά μας», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ορισμένοι οπαδοί του Ρεπουμπλικάνου συνεχίζουν καλούν σε διαδηλώσεις μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αξιωματούχοι εκλογικών επιτροπών, ακόμα και Ρεπουμπλικάνοι, προειδοποιούν σε ολοένα υψηλότερους τόνους ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια εξαιτίας της ρητορικής του μεγιστάνα των ακινήτων.

 «Η φλόγα της δημοκρατίας άναψε σε αυτή τη χώρα πολύ καιρό πριν. Και ξέρουμε ότι τίποτα, ούτε μια πανδημία, ούτε η κατάχρηση εξουσίας, μπορεί να σβήσει αυτή τη φλόγα. Στη μάχη για την ψυχή της Αμερικής, η δημοκρατία υπερίσχυσε», διαβεβαίωσε ο Μπάιντεν.

Το 2016, ο Τραμπ κέρδισε τη Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον παρότι έλαβε 3 εκατομμύρια λιγότερες ψήφους. Ο Μπάιντεν κέρδισε τον περασμένο μήνα με διαφορά επτά εκατομμυρίων ψήφων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Σήμερα υποδέχεται την Μπάγερν στο ΣΕΦ - Αναζητά την επιστροφή στις νίκες 08:44Λάρισα: Παραμένουν οι αγρότες στις σήραγγες των Τεμπών08:30Λαμία: Ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους στη Φθιώτιδα08:16Ονδούρα: Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Κογκρέσο - Τραυματίστηκε βουλευτής08:02Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων - Μικροπροβλήματα στον Αργοσαρωνικό07:47Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπόσχεται αένη υποστήριξη στον Πούτιν 07:33Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:18Στις ΗΠΑ η Ματσάδο - Η συνάντηση με τον Τραμπ07:04Μπλόκα Αγροτών: Σταδιακή άρση από σήμερα των αποκλεισμών, ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό06:50ΑΑΔΕ: Τα 25 σημαντικότερα έργα του 202506:36ΣΑΤΑ: 48ωρη απεργία αποφάσισαν τα ταξί στην Αττική06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - Ο γνωστός "Γιάγκος Δράκος" της σειράς Λάμψη00:00Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια: Νίκη για τους "πράσινους" στη Euroleague23:56Λαμία: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών από τους αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό23:46Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης23:36ΗΠΑ: Η απελευθέρωση κρατουμένων στη Βενεζουέλα είναι ένα παράδειγμα της επιρροής του Τραμπ23:26Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:12Σύνταξη πριν τα 62 χρόνια - Ποιοι έχουν το δικαίωμα;22:58Αγρίνιο: Άνδρας επιτέθηκε στον Δήμαρχο και δάγκωσε υπάλληλο22:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο