LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 13 Δεκεμβρίου 2020 15:54

Επιταγές: ποιες επιχειρήσεις μπαίνουν στο μέτρο της παράτασης

Τα νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις με βάση τον τζίρο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου.

Επιταγή - επιταγές

Και οι επιχειρήσεις οι οποίες καταγράφουν μείωση τζίρου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου θα μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο της παράτασης κατά 75 ημέρες των επιταγών που λήγουν.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, οι επιχειρήσεις που εμφανίζουν μειωμένο κύκλο εργασιών άνω του 50% το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, θα μπορούν να προχωρήσουν σε αναστολή της προθεσμίας λήξης εμφάνισης και πληρωμής των επιταγών κατά 75 ημέρες.

Η ρύθμιση αφορά επιχειρήσεις οι οποίες κατά την 5η Νοεμβρίου 2020 έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στους πληττόμενους ΚΑΔ. Επίσης μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 5η Νοεμβρίου 2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας , της αρχικής δήλωσης φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 5 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής».

Η προϋπόθεση του μειωμένου κύκλου εργασιών για το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020 κατά ποσοστό μεγαλύτερο από 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, για τις πληγείσες επιχειρήσεις υπολογίζεται ως εξής:

  • -για τις επιχειρήσεις που είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ και τηρούν διπλογραφικά βιβλία, λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα του κύκλου εργασιών μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2019 και συγκρίνεται με το αντίστοιχο του 2020, όπως προκύπτει από την περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. μηνός Οκτωβρίου και από το ποσό που έχει δηλωθεί ή θα δηλωθεί ως ακαθάριστα έσοδα του μηνός Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ». Η δήλωση των ακαθαρίστων εσόδων στην πλατφόρμα, δύναται να πραγματοποιηθεί μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2020.
  • -για τις επιχειρήσεις που είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ και τηρούν απλογραφικά βιβλία, λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των ακαθαρίστων εσόδων μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2020 όπως αυτά έχουν διακριτά δηλωθεί ή θα δηλωθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, το οποίο συγκρίνεται με τα 2/3 του κύκλου εργασιών της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ δ' τρίμηνου έτους 2019.
  • -για τις επιχειρήσεις που δεν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ ή είναι υποκείμενες και απαλλασσόμενες, λαμβάνεται υπόψη, το άθροισμα των ακαθαρίστων εσόδων μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2020 όπως αυτά έχουν διακριτά δηλωθεί ή θα δηλωθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ. Για τη σύγκριση με το έτος 2019, λαμβάνεται υπόψη το 1/6 των ακαθαρίστων εσόδων της δήλωσης ΦΕ φορολογικού έτους 2019.

Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης ΦΕ λόγω μη παρέλευσης της προθεσμίας υποβολής της, η πληροφορία των ακαθαρίστων εσόδων αντλείται από το 1/6 του δηλούμενου ποσού εσόδων στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» για το 2019. Η δήλωση των ακαθαρίστων εσόδων στην πλατφόρμα, δύναται να πραγματοποιηθεί μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2020.

Η διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων και ο έλεγχος για την πλήρωση των προϋποθέσεων πραγματοποιείται με μηχανογραφικό τρόπο από την ΑΑΔΕ. Ακολούθως, διαβιβάζονται προς τα πιστωτικά και εν γένει χρηματοδοτικά ιδρύματα ή φορείς που λειτουργούν νόμιμα χάριν αυτών και τηρούν αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, συγκεντρωτικοί κατάλογοι με τα στοιχεία και πληροφορίες των δικαιούχων.

Η διαβίβαση των στοιχείων γίνεται απευθείας από την ΑΑΔΕ μέσω ασφαλούς συστήματος μεταφοράς αρχείου. Ειδικά για πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα γίνεται μέσω της «Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε.» (ΔΙΑΣ).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron - Δήμαρχος Μάνδρας: Τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν μετά την τραγωδία του 2017 απέδωσαν (βίντεο)Σήμερα 18:06 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο δήμαρχος Μάνδρας μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤ1

Άγρια σύγκρουση αγροτών με ΜΑΤ – "Έπεσαν" χημικά, τραυματίας ένας αστυνομικόςΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν ήδη εξαγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και το Σάββατο.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Τέλλογλου: "Στα συρτάρια" παραμένει χορηγία 50 εκατομμυρίων ευρώ, για έργα ύδρευσης και άρδευσης στην ΘεσσαλίαΣήμερα 17:54 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου σχολιάζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 γιατί τα "βρόντηξαν" οι Ολλανδοί τεχνικοί τεχνοκράτες δεν μπόρεσαν να βγάλουν άκρη με την ελληνική γραφειοκρατία.

Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΦιλόθεοΣήμερα 18:39 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με ανάρτηση της Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, την κ. Γκίλφοϊλ συνόδευσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ (Jerry Ismail).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας20:55Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και Αντικύθηρα20:41ANT1 Sports: Ο Ολυμπιακός ευελπιστεί για νίκη ώστε να παραμείνει στην κορυφή20:29Τέλλογλου: "Στα συρτάρια" παραμένει χορηγία 50 εκατομμυρίων ευρώ, για έργα ύδρευσης και άρδευσης στην Θεσσαλία20:15ΗΠΑ: Νέες επαφές μεταξύ Ουκρανών και Αμερικάνων - Ο Γουίτκοφ θα μιλήσει για την συνάντηση του με τον Πούτιν20:01Κακοκαιρία Byron - Δήμαρχος Μάνδρας: Τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν μετά την τραγωδία του 2017 απέδωσαν (βίντεο)19:52Άγρια σύγκρουση αγροτών με ΜΑΤ – "Έπεσαν" χημικά, τραυματίας ένας αστυνομικός19:41ΑΕΛ – Παναθηναϊκός: Απαγορεύτηκε η μετακίνηση των οπαδών των “πρασίνων”19:31Άγκυρα - Πρέσβης ΗΠΑ για F-35: Η Τουρκία βρίσκεται κοντά στην άρση του βασικού εμποδίου19:21ΣΤΑΣΥ: Τροποποιήσεις δρομολογίων για το Σάββατο (6/12) στο Μετρό με εντολή της ΕΛ.ΑΣ19:11Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο19:01ΚΑΕ Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια με την Φενερμπαχτσέ θα ισχύουν και για την νέα ημερομηνία που θα οριστεί 18:51Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο18:41Βόλος: Ποινή 25 μηνών σε κρατούμενο που...δάγκωσε αστυνομικό18:31Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Byron τις επόμενες ώρες - Συστάσεις της Πολιτικής Προστάσιας18:21Ηράκλειο: Ζευγάρι κατηγορείται για κακοποίηση των 8 ανήλικων παιδιών του18:11Greek Basketball League: Αλλάζουν οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Ηρακλής-Άρης18:01Μαρινάκης: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα σοβαρά επεισόδια17:51Εύβοια: Πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις - Συνεχίζει η Πυροσβεστική την άντληση υδάτων (εικόνες)17:41Ολυμπιακός: Κανονικά στην αποστολή με ΟΦΗ οι Τσικίνιο και Ποντένσε - Εκτός ο Ρέτσος17:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο