LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2020 15:26

Διαφθορά: “Καταπέλτης” η έρευνα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Τι απαντούν οι πολίτες για την έκταση και τα αίτια διαιώνισης του φαινομένου. Δείτε όλη την έρευνα της ΕΑΔ.

Διαφθορά - Ελλάδα

Οι πολίτες, σε συντριπτικό ποσοστό θεωρούν την διαφθορά ως  κομβικό πρόβλημα, όπως προκύπτει από έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας . Το 97%  των ερωτηθέντων μάλιστα, θεωρεί ότι για την έκταση της διαφθοράς «φταίνε» η ατιμωρησία και οι χαμηλές ποινές.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που πάντα θα υπάρχει διαφορά» απαντούν σε ποσοστό 57% οι πολίτες στην έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Μάλιστα, το 98% θεωρεί την διαφθορά ως δομικό πρόβλημα και το 97% απαντά ότι διαιώνιση της διαφθοράς οφείλεται στην ατιμωρησία.

Στο ερώτημα «ποιοι είναι πιο εκτεθειμένοι στην διαφθορά, οι πολίτες απάντησαν πρώτα:

  • Τα πολιτικά κόμματα (55%)
  • Τα δημόσια έργα και οι προμήθειες (48%)
  • Τα ΜΜΕ (42%)
  • Η απονομή Δικαιοσύνης (40%)
Χρήματα - φάκελος - φακελάκι

Οι πολίτες, σε ποσοστό 73% θεωρούν πως η διαφθορά αυξάνεται σε έκτακτες συνθήκες. Την τριετία 2017-2019 το Ευρωβαρόμετρο κατέγραφε πως το 81% πίστευε ότι η διαφθορά αυξήθηκε ή έμεινε ίδια, ενώ για τους τελευταίους 12 μήνες το 54% θεωρεί πως αυτή αυξήθηκε.

Το 83% των πολιτών θεωρεί πως το εμβόλιο για τη διαφθορά είναι η ενημέρωση των μαθητών

Ήδη, σχεδιάστηκε και θα προβληθεί  η σειρά κινουμένων σχεδίων «The Zorbs», που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και προωθεί αξίες όπως η Δικαιοσύνη, ο σεβασμός και η ακεραιότητα.

Εθνική Αρχή Διαφάνειας - The Zorbs - San Servolo

Συντονιστής της εκδήλωσης για την παρουσίαση της ετήσιας Έκθεσης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της ΕΑΔ Άγγελος Μπίνης και οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Νίκη Κεραμέως και Γιώργος Κατρούγκαλος, ήταν ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 και συμπαρουσιαστής της εκπομπής "Πρωινοί Τύποι", Παναγιώτης Στάθης.

Όλη η έρευνα της ΕΑΔ για την διαθφορά:

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την ΠέμπτηΧθες 16:23 | Ειδήσεις

Που αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Που θα υπάρχει έντονη σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.


 

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην ΙερουσαλήμΧθες 21:17 | Ειδήσεις


Εκεί όπου κάποτε η ευλάβεια και η κατάνυξη βασίλευαν, σήμερα ρουκέτες και πυροβολισμοί ταράζουν τον ιερό τόπο.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το 4ο αίτημα για πληρωμή21:03Τροχαίο: Οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια και τις έφαγε… αστυνομικός20:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο