LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2020 14:20

Κορονοϊός: Διψήφιος ο αριθμός των νοσηλευτών που έχασαν τη “μάχη”

“Θύματα πολέμου” ζητά να θεωρούνται η ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να λάβουν σύνταξη οι οικογένειές τους.

Ορός - Νοσοκομείο - Εντατική

Θρήνο έχει προκαλέσει στον ιατρικό κόσμο ο χαμός ενός 60χρονου γιατρού στα Γιαννιτσά, ενός 48χρονου νοσηλευτή στη Θεσσαλονίκη και μίας 51χρονης διοικητικής υπαλλήλου στο Νοσοκομείο της Καβάλας, που προστέθηκαν τα τελευταία 24ωρα στον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας κορονοϊού.

«Δεν προλαβαίνουμε πια να μετράμε νεκρούς συναδέλφους. Νέοι άνθρωποι της “πρώτης γραμμής”. Μην ψάχνετε υποκείμενα νοσήματα. Είναι ιεροσυλία στη μνήμη τους», αναφέρει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ζητά από την Κυβέρνηση να προωθήσει νομοθετική διάταξη προκειμένου να θεωρούνται «θύματα πολέμου» για να μπορούν να αποζημιωθούν οι οικογένειες και να λάβουν σύνταξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την Τετάρτη απεβίωσε μία 51χρονη διοικητική υπάλληλος, με δύο παιδάκια, από το Νοσοκομείο της Καβάλας: «Ήταν προϊσταμένη του τμήματος προσωπικού, η οποία προφανώς προσβλήθηκε από τον ιό στην επαφή που έχει καθημερινά το τμήμα με χιλιάδες συναδέλφους και πολίτες. Νοσηλευόταν σε κλινική COVID του Νοσοκομείου και στις 18/11 εισήχθη στη ΜΕΘ. Εξέπνευσε στο Νοσοκομείο όπου εργαζόταν».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Στο πένθος έχει βυθιστεί και η “οικογένεια” του Νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” στη Θεσσαλονίκη για τον χαμό του νοσηλευτή Γιώργου Γεωργιάδη, από επιπλοκές της νόσου COVID-19. Ο εκλιπών, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έδινε επί πολλές ημέρες “μάχη” στη ΜΕΘ για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε.

«Αγαπητέ Γιώργο, φίλε, αδερφέ, πατέρα, προϊστάμενε, τομεάρχη, Άγιε Βασίλη της χριστουγεννιάτικης γιορτής μας, καλό ταξίδι για τον παράδεισο, καλή ανάπαυση. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ . Σ’ αγαπάμε όπου και να είσαι, όπως και να είσαι. Η παρουσία σου στο Nοσοκομείο θα είναι πάντα εκεί... έτσι ψηλός, γερός και αγέρωχος να περπατάς στους διαδρόμους και να χαμογελάς», έγραψε στο Facebook φιλικό του πρόσωπο.

ΤΣΙΠΡΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τσίπρας: Οι ιδεοληψίες της Κυβέρνησης είναι πάνω από τις ζωές των θνητών

Με αφορμή τον θάνατο από κορονοϊό ενός γιατρού στα Γιαννιτσά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε νέες βολές κατά της Κυβέρνησης, κατηγορώντας την πως δεν “θωράκισε” το ΕΣΥ απέναντι στην πανδημία.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Ακόμα ένας γιατρός χάθηκε χθες άδικα στα Γιαννιτσά. Ήταν ο δέκατος θάνατος υγειονομικού μέσα στην πανδημία. Αλλά σε μια Kυβέρνηση που διευθύνει τον “πόλεμο” με στρατηγούς που ζουν στον κόσμο τους, μακριά από το μέτωπο, αυτές οι απώλειες είναι ψιλά γράμματα. Στα λόγια είναι ήρωες, στην πράξη όμως τους αντιμετωπίζουν ως παράπλευρες απώλειες.

Γιατί οι υγειονομικοί που κρατάνε μόνοι τους όρθιο το Σύστημα Υγείας, φωνάζουν από τον Μάρτη για προσλήψεις. Καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό. Περιγράφουν τη φρικτή πραγματικότητα που τους αναγκάζει να φροντίζουν 40 και 50 ασθενείς, την ώρα που ιδιωτικές κλινικές ει?ναι άδειες. Φωνάζουν για τις απλήρωτες υπερωρίες, που αφορούν στο διάστημα κατά το οποίο εργάστηκαν σε συνθήκες απίστευτης πίεσης και κινδύνου για την ίδια τους τη ζωή.

Και ποια είναι η απάντηση στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής; Καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Καταγγελίες ακόμα και για έλλειψη οξυγόνου. Απλήρωτες υπερωρίες μηνών.

Αν ο κύριος Μητσοτάκης είχε το αίσθημα καθήκοντος έστω ενός από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν τη μάχη μέσα στα νοσοκομεία, δεν θα βιώναμε τη σημερινή τραγωδία. Αλλά δυστυχώς, η πολιτική επιβίωση και οι ιδεοληψίες τους φαίνεται ότι είναι πάνω από τις ζωές των θνητών.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα στηρίξει τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την προστασία της δημόσιας υγείας. Μια κυβέρνηση που θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ένα νέο ΕΣΥ. Ισχυρό - Σύγχρονο - Αποτελεσματικό.»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο