LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 08 Δεκεμβρίου 2020 17:42

Mind The Fact Festival: Αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές αυτούς που τις έζησαν

Το φεστιβάλ πρόκειται να παρουσιαστεί διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας.

mind the fact

Το δεύτερο Mind the fact festival έρχεται αυτή τη φορά στον κυβερνοχώρο, εν μέσω πανδημίας, συστήνοντας μία διαδικτυακή περιήγηση σε έναν φεστιβαλικό «μικρόκοσμο» από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου (στον ιστότοπο: www.mindthefact.gr).

Η φετινή θεματική του Φεστιβάλ «we need more space» πραγματεύεται την έννοια του χώρου: ψηφιακού, φυσικού, προσωπικού, κοινωνικού, πλανητικού.

Σε μία πρωτόγνωρη για την κοινωνική συνύπαρξη συνθήκη, άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικά μέρη της γης ενώνουν τις φωνές τους και δημιουργούν. Πρόσφυγες που διαμένουν σε διαφορετικές ηπείρους συναντιούνται σε μια κοινή θεατρική πρόβα στο διαδίκτυο.  Άστεγοι συμπολίτες μας μιλούν για το δικό τους εγκλεισμό, μέσα από το τηλέφωνο.  Αυτόχθονες της Αμερικής διεκδικούν πίσω τη γη τους, ενώ πολίτες της Ευρώπης στέλνουν μηνύματα για την αλληλεγγύη και γράφουν μουσική για τη δημοκρατία. Καλλιτέχνες εξερευνούν νέες ιδέες και πρακτικές για να προσεγγίσουν το απομακρυσμένο κοινό τους.

Στο Mind the fact festival 2020 συμπράττει η διεθνής δράση «Allothroe Europe: Polyphony, Echo, Solidarity», ένα τρίπτυχο έργο που έχει δημιουργηθεί με τη συνέργεια καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Ευρώπη (www.allothroe.com).  Αντλώντας το όνομα από τους «αλλοθρόους», αλλόγλωσσους συνταξιδιώτες του Οδυσσέα, η δράση έχει στόχο να γεφυρώσει καλλιτέχνες και κατοίκους που ζουν και δημιουργούν στις πόλεις της Ευρώπης, σε μία χρονική συγκυρία που τα σύνορά της επιστρέφουν και πληθαίνουν.

Το Mind the fact είναι μία πολιτιστική πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε το 2016  από τη Γιολάντα Μαρκοπούλου και την Ιωάννα Βαλσαμίδου. Αποτελεί ένα υβριδικό μοντέλο καλλιτεχνικής παραγωγής που φιλοδοξεί να στρέψει το βλέμμα στον Άλλο, αναδεικνύοντας αληθινές ιστορίες που συμβαίνουν στην κοινότητα, στην πόλη, στον κόσμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ουκρανία: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone εναντίον της Χερσώνας13:22Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 3 άτομα για μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση13:08Νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο Ζοχράν Μαμντάνι12:52Νέα ήττα σοκ για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο12:36Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά12:20e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:06Απακαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας11:52Πρεμιέρα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ11:38Κολωνός: Ριφιφί σε κατάστημα παιχνιδιών11:24Ελβετία: Τουλάχιστον σαράντα νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά 11:10Μιχαηλίδου: Η Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση είναι επένδυση στο μέλλον – Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ωφελούμενων10:56Κόρινθος: Ηλικιωμένη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα10:42Ρόδος: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση αλκοόλ10:28Σε ισχύ από σήμερα το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους10:14Καιρική ανασκόπηση 2025: 9 στους 12 μήνες με θερμοκρασίες υψηλότερες από το κανονικό09:58Θανατηφόρο τροχαίο στους Αγίους Θεοδώρους - Οδηγός έπεσε στις μπάρες της εθνικής οδού09:42Γερμανία: Νεκροί δύο 18χρονοι από ρίψεις πυροτεχνημάτων09:26Κρήτη: Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων 09:10Έκρηξη σε θέρετρο στην Ελβετία - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες08:56Με μουσική, drones και πυροτεχνήματα άλλαξε η χρονιά στα δύο χριστουγεννιάτικα χωριά της Περιφέρειας Αττικής, στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη08:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο