LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Δεκεμβρίου 2020 07:35

Αμετανόητος ο Τραμπ: εγώ θα κερδίσω τις εκλογές

Συνεχίζει τις καταγγελίες για νοθεία. Τι είπε σε ομιλία του στην Τζόρτζια.

AP - Ντόναλντ Τραμπ - Λευκός Οίκος

Στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε χθες Σάββατο βράδυ στην Τζόρτζια να βροντοφωνάζει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, τις οποίες ωστόσο έχασε σχεδόν από τον Τζο Μπάιντεν, με τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο να καταγγέλει για μια ακόμη φορά εκλογές «νοθείας».

Ο Τραμπ ταξίδεψε στην Πολιτεία της Τζόρτζια για να υποστηρίξει δύο απερχόμενους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που θα αντιμετωπίσουν κρίσιμες επαναληπτικές εκλογές στις 5 Ιανουαρίου. Σε αυτές διακυβεύεται η πλειοψηφία της Γερουσίας των ΗΠΑ και επομένως οι ισορροπίες εξουσίας στην Ουάσινγκτον όταν ο Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει τα προεδρικά καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Εάν αυτοί οι γερουσιαστές, η Κέλι Λέφλερ και ο Ντέιβιντ Περντού «δεν κερδίσουν, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει» τους Δημοκρατικούς, βροντοφώναξε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν έχετε ιδέα πόσο θα χειροτερέψει η κατάσταση», συνέχισε.

Ωστόσο, το πρώτο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε ως επί το πλείστον στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος μπροστά σε εκατοντάδες υποστηρικτές που συγκεντρώθηκαν σε εξωτερικούς χώρους στη Βαλντόστα, με ελάχιστους από αυτούς να φορούν μάσκες.

«Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι χάσαμε. Δεν χάσαμε», είπε με το πλήθους να φωνάζει «Σε αγαπάμε» και «Τέσσερα ακόμη χρόνια». «Αυτές οι εκλογές ήταν νοθευμένες», συνέχισε ο Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας δεν έχει παραδεχτεί την ήττα του από τον Μπάιντεν και αντ΄αυτού καταγγέλλει επανειλημμένα, χωρίς καμία απόδειξη, εκτεταμένη νοθεία. Δικαστήρια σε όλες τις ΗΠΑ έχουν απορρίψει σωρεία νομικών προσφυγών από την ομάδα δικηγόρων του.

Στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μελάνια Τραμπ, ο Τραμπ υπενθύμισε τις νίκες του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου σε βασικές Πολιτείες, τη Φλόριντα και το Οχάιο, και στη συνέχεια πρόσθεσε, σε αντίθεση με το επίσημο αποτέλεσμα: «Κερδίσαμε επίσης την Τζόρτζια, ήταν καλό».

Επέκρινε και πάλι έντονα τον Ρεπουμπλικάνο και πρώην σύμμαχό του, κυβερνήτη της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ, και τον κάλεσε να ελέγξει ξανά τα ψηφοδέλτια.

Ο Τραμπ έχει επιτεθεί και στους Ρεπουμπλικάνους που δεν τον στηρίζουν, συμπεριλαμβανομένου του Κεμπ, και του υπουργού Εξωτερικών της Πολιτείας αυτής, Μπραντ Ράφενσπεργκερ.

Ο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών μετά το 1992 που κέρδισε την Τζόρτζια. Μετά από επανακαταμετρήσεις των ψήφων σε όλη την Πολιτεία, συμπεριλαμβανομένης μιας επίπονης ανακαταμέτρησης με το χέρι περίπου 5 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων, που δεν έδειξαν σημαντικές παρατυπίες, το εκλογικό αποτέλεσμα έχει επαληθευτεί και επικυρωθεί, δίνοντας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Μπάιντεν τη νίκη με διαφορά 13.000 ψήφων.

Νωρίτερα χθες Σάββατο, ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Κεμπ και τον πίεσε με tweets του να προβεί σε περαιτέρω βήματα, στην απεγνωσμένη μάχη του μεγιστάνα προέδρου να ανατρέψει την εκλογική του ήττα.

Αφού ο Κεμπ απάντησε στο twitter ότι «ζήτησε δημοσίως τρεις φορές τον έλεγχο υπογραφών», ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε ότι αυτό δεν αρκεί και σε δεύτερο tweet του είπε ότι ο κυβερνήτης πρέπει να καλέσει αμέσως μια έκτακτη συνεδρίαση του πολιτειακού νομοθετικού σώματος.

Σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, το επιτελείο Τραμπ προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να οδηγήσει νομοθετικά σώματα που ελέγχονται από Ρεπουμπλικάνους σε κρίσιμες Πολιτείες που κέρδισε ο Μπάιντεν να αγνοήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα και να ανακηρύξουν νικητή τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.

Ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές, εξασφαλίζοντας 306 Μεγάλους Εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ. Το Σώμα Εκλεκτόρων θα συγκληθεί στις 14 Δεκεμβρίου για να επισημοποιήσει το αποτέλεσμα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την ΟυκρανίαΧθες 22:01 | Ειδήσεις

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά στο σχέδιο (των ΗΠΑ) για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφέςΧθες 18:51 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στον ΑΝΤ1 για την αλλαγή συνόρων της Ουκρανίας.

Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκιΧθες 18:29 | Ειδήσεις

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σο νοσοκομείο "Παίδων" της Αθήνας.

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον ΠούτινΧθες 22:34 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι «απομένουν λίγα σημεία διαφωνίας» και η συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία είναι κοντά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Ντάνι Γκαρθία: Νομίζω ότι έχουμε λιγότερους βαθμούς από όσους αξίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ06:38Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:24Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 Νοεμβρίου06:10Ηράκλειο: Επείγουσα αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω…απείθαρχου επιβάτη23:59Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί θετικά το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 202623:44Πάπας Λέων: Ταξιδεύει στην Τουρκία – θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο23:29Παναθηναϊκός: «Πάτησε» την Παρτιζάν κι έπιασε κορυφή 23:14Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον Πούτιν23:00Παραμένει στην ΑΕΚ ο Ρότα μέχρι το 203022:46Ηράκλειο: Φωτιά σε εργοστάσιο - Σοβαρές υλικές ζημιές, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής22:32Champions League: Εκτός έδρας νίκες για Μπενφίκα και Ούνιον Σεν Ζιλουάζ22:18Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την Ουκρανία22:04ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία21:50Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Προσευχόταν τα τελευταία της λεπτά η 75χρονη - Υποψήφια με την Χρυσή Αυγή η 46χρονη21:36ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου21:22Τέλλογλου - Αισθητήρες σε γέφυρες: Αγώνας δρόμου για ελέγχους στατικότητας21:08Ενδοοικογενειακή βία – ΕΛ.ΑΣ: 47 συλλήψεις καθημερινά μέσα στο 202520:54Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Άρη Μουγκοπέτρου20:40ANT1 sports: O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς20:26Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές20:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο