LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 05 Δεκεμβρίου 2020 15:15

“Ευτυχία”: στον ΑΝΤ1 η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση (εικόνες)

Η ταινία για την γυναίκα – μύθο του λαϊκού τραγουδιού, με τα εξαιρετικά ατμοσφαιρικά γυρίσματα και τις εξαιρετικές ερμηνείες. Πότε θα προβληθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

Μία γυναίκα-μύθος.

71 ηθοποιοί, 900 κομπάρσοι, 32 διαφορετικοί χώροι γυρισμάτων.

Η «Ευτυχία», η μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή του 2019, που κέρδισε κοινό και κριτικούς, έρχεται σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση, στον ΑΝΤ1.

Η ταινία του Άγγελου Φραντζή, για τη συναρπαστική ζωή της μεγάλης Ελληνίδας στιχουργού Ευτυχίας  Παπαγιαννοπούλου, θα προβληθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 21:00.

Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει!

Η ταινία, σε σενάριο της Κατερίνας Μπέη, είναι βασισμένη στον ταραχώδη βίο και το σπουδαίο έργο που κληρονόμησε η ελληνική μουσική από τη μεγαλειώδη πένα της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Αντλεί έμπνευση από τα πάθη και τις αδυναμίες αυτής της πληθωρικής, αντισυμβατικής και πρωτοπόρου γυναίκας, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στο λαϊκό τραγούδι.

Η μοναδική της προσωπικότητα αποτυπώθηκε στους στίχους της που έγιναν μερικές από τις μεγαλύτερες και διαχρονικότερες επιτυχίες, όπως: «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αϊτός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ΄ Αποστόλη το κουτούκι», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή» («Το τελευταίο βράδυ μου»), «Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι».

Προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου της εποχής ζωντανεύουν μέσα από ένα καστ γνωστών ηθοποιών, ενώ η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Κάτια Γκουλιώνη υποδύονται υποδειγματικά τη στιχουργό σε δύο διαφορετικές περιόδους της ζωής της, καταφέρνοντας να αποδώσουν την πολυπλοκότητα του χαρακτήρα της.

Η «Ευτυχία», μια μεγαλειώδης παραγωγή που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, έρχεται σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση, στον ΑΝΤ1, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 21:00.

Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής

Σενάριο: Κατερίνα Μπέη

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χάρης Μαυρουδής, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Θεσσαλονίκη: Κατέληξε από τα τραύματα της η 71χρονηΣήμερα 11:26 | Ειδήσεις

Τα τρίδυμα από τον τρίτο όροφο παραμένουν προληπτικά στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκρατείου.

Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Το απόγευμα αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας, όπου θα μοιράσουν έντυπο όπου θα εξηγούν το δίκαιο των αιτημάτων τους, ζητώντας τη στήριξη των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων.

Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυοΣήμερα 08:51 | Ειδήσεις

Στα μπλόκα της Θήβας, του Κάστρου, της Αταλάντης και του Μπράλου, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τόσο πριν όσο και μετά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοιΣήμερα 07:56 | Ειδήσεις

Κατά τη χθεσινή ημέρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 710 κλήσεις μέχρι χθες στις 11:30 το βράδυ για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το τελευταίο αντίο στη Σύλβα Ακρίτα λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι14:06Άρης Μουγκοπέτρος: Δικάζεται στο αυτόφωρο για ενδοοικογενειακή απειλή13:52Μάλγαρα - Μπλόκα: Ανέτρεψαν την απόφασή τους οι αγρότες που είχαν εξαγγείλει 24ωρο αποκλεισμό13:38Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στον Έβρο13:24Κρεμλίνο: Σύντομα η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πούτιν και του Τράμπ13:10Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών επί της Αττικής Οδού, περιοχής Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος12:56Πάτρα: Ανήλικος έπεσε από μπαλκόνι - Διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο12:42Η εικόνα στα αγροτικά μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας12:30Λαμία: Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δύο Ι.Χ. - Αναποδογύρισε το ένα όχημα (Εικόνες)12:16Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για κλοπή χαλκού και κατοχή όπλων12:02Ολυμπιακός: Εξετάζεται η περίπτωση του περιζήτητου Κέβιν Ροντρίγκες 11:48Φωτιά στην Θεσσαλονίκη: Κατέληξε από τα τραύματα της η 71χρονη 11:34Ζελένσκι: Το ειρηνευτικό σχέδιο προβλέπει αμερικανικές εγγυήσεις ασφάλειας για 15 χρόνια11:20Τρίκαλα- Καρδίτσα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:06Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει ο στόχος των 1000 γκολ καριέρας10:52Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος που έκλεψε αυτοκίνητο10:38Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Γαύδο και Καλούς Λιμένες10:24Θεσσαλονίκη: 14χρονος απείλησε 13χρονο για να του κλέψει το πορτοφόλι 10:10Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 16χρονος που λήστεψε 12χρονες υπό την απειλή κουζινομάχαιρου09:56Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο09:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο