LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Δεκεμβρίου 2020 23:09

Εξαρθρώθηκε “εταιρεία” εμπορίας ναρκωτικών - Είχε τεράστια φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης (εικόνες)

Πως είχε στηθεί η επιχείρηση που ειδικευόταν και σε “εισαγωγές - εξαγωγές”. Βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, όπλα και μετρητά.

Ναρκωτικά - κάνναβη - υδροπονικη καλλιέργεια - σπείρα

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στην υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη στο πλαίσιο συνεργασίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α.

Η υπόθεση εξελίχθηκε στο πλαίσιο έρευνας για εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ακατέργαστη κάνναβη από Αλβανία και τη διακινούσε στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον διακινούσε κοκαΐνη και καλλιεργούσε, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, δενδρύλλια κάνναβης για διακίνηση στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, διασταυρώθηκαν στοιχεία εμπλεκομένων και δημιουργήθηκε το «προφίλ» τους, ενώ αποσαφηνίσθηκαν οι ρόλοι τους και αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης και οχήματα με ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες για την μεταφορά των ναρκωτικών.

Ναρκωτικά - κάνναβη - υδροπονικη καλλιέργεια - σπείρα

Ναρκωτικά - κάνναβη - υδροπονικη καλλιέργεια - σπείρα

Ναρκωτικά - κάνναβη - υδροπονικη καλλιέργεια - σπείρα

Ναρκωτικά - κάνναβη - υδροπονικη καλλιέργεια - σπείρα

Ναρκωτικά - κάνναβη - υδροπονικη καλλιέργεια - σπείρα

Ναρκωτικά - κάνναβη - υδροπονικη καλλιέργεια - σπείρα

Ναρκωτικά - κάνναβη - υδροπονικη καλλιέργεια - σπείρα

Ναρκωτικά - κάνναβη - υδροπονικη καλλιέργεια - σπείρα

Ναρκωτικά - κάνναβη - υδροπονικη καλλιέργεια - σπείρα

Επιπλέον προσδιορίστηκε τοπογραφικά και τελικά εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο επαγγελματικής μορφής, για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, σε οίκημα σε ερημική αγροτική περιοχή του Αυλώνα Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020) πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Βούλα, Βύρωνα, Νέα Σμύρνη, Άνω Γλυφάδα και Αυλώνα Αττικής, όπου συνελήφθησαν (8) αλλοδαποί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (1.800) δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, περίπου (1.356) γραμμάρια κοκαΐνης, 44,3 κιλά φύλλων κάνναβης κ.λπ.

Τις επιχειρήσεις συνέδραμαν Ομάδες της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε., του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών καθώς και υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται ως μέλη της οργάνωσης (7) ακόμη άτομα, (5) αλλοδαποί και (2) ημεδαποί, εκ των όποιων οι δυο είναι προσωρινά κρατούμενοι Καταστήματα Κράτησης της Χώρας μας.

Σε έρευνες σε οικίες και οχήματα των εμπλεκομένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

  • 1.800 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,
  • 1 κιλό και 355,8 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 43 κιλά και 300 γραμμάρια φύλλων κάνναβης,
  • 45 βλαστοί κάνναβης,
  • 510 γραμμάρια σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης κατάλληλης για την νόθευση κοκαΐνης,
  • 6 αυτοκίνητα,
  • 11.505 ευρώ,
  • πιστόλι με γεμιστήρα και 41 φυσίγγια,
  • 2 σιδερογροθιές,
  • 2 ζυγαριές ακριβείας, 16 συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς
  • υδραυλική πρέσα, πλήρης εξοπλισμός και παρακολουθήματα εξαερισμού, ηλεκτροδότησης και φωτισμού εργαστηρίων - φυτωρίων για την καλλιέργεια κάνναβης υδροπονικής μορφής (λαμπτήρες, αφυγραντήρες, σωλήνες εξαερισμού, όργανα αυτόματου ποτίσματος, λιπάσματα κ.α.)

Από τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης και κυρίως από τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), τις κατασχεθείσες ποσότητες, τη σύσταση φυτωρίων κάνναβης υδροπονικής μεθόδου, την εισαγωγή ποσοτήτων από την Αλβανια, την ενοικίαση πολυτελών κατοικιών κ.λπ., προκύπτει, η κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής της εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών για την αποκόμιση σημαντικών παρανόμων προσόδων, τα οποία προσδιορίζονται πάνω από 6.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ακόμα ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις ναρκωτικών, οπότε είχαν εντοπιστεί 81 κιλά ακατέργαστης κάνναβης στην μία περίπτωση και 205,420 κιλά ακατέργαστης κάνναβης στην άλλη 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:06Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο